Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lemmy71

Topikgazda

válasz Gabesz87 #1686 üzenetére

Hát most nem találom a pontos képet, de erről lenne szó.
    Kell egy mezőgazdasági tárcsa (minél nagyobb) aminek a közepét ki kell vágni cirka 25X25 cm kockát és a helyére másfél két centinként 10 es betonvasat kell hegeszteni, ott kapja majd a levegőt. A kivágott kocka részt, 5 centire a tárcsa aljától fel kell hegeszteni, ide potyog majd a hamu. Három lábat kell a tárcsa aljára amik cirka 20 centik, megdöntve olyan 15 centis hasmagasságot jelent, úgy már nem ég ki a fű. A tárcsa peremére egy 5 - 7 centi széles perforált lemezcsíkot kell hegeszteni ( MÉH telepen renget ilyen lemezt lehet találni). A tárcsa és a perforélt lemez szélére egy darab vascsövet hegesztünk amibe pont elfér egy 1/2" vascső. A 1/2" vascső pont elég egy 15 literes bogrács megtartására, az meg kiszolgál 8 - 10 fős társaságot. A vascső aljára 25 - 30 centi hosszú 10 -es köracél tüskét hegesztünk és átnyomva a tárcsán lévő csövön, leszúrjuk a földbe így már nem borul el.
    Na nekem ilyen van, bár én nem használom mert van épített bogácsozóhelyem, de kipróbáltam és tökéletes. Ha szerencséd van akkor 4 - 5 ezer forintból mindent össze tudsz szedni hozzá az ócskavas telepen, 5 ezerért meg összedobja egy lakatos.

De érdemes itt is körbe nézni, hátha van a számodra valami ideálisabb ötlet, vagy akár autó felniből is lehet szép és hasznos dolgokat készíteni, talán az a legolcsóbb.

Új hozzászólás Aktív témák