Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Már csak a mocimból kiindulva is. Eléggé hasalós testtartásba kell ülni a gépemen. A legutóbbi 4000km-es utam során úgy szétment a derekam, hogy nem győztem masszőrhöz járni. Hetekig még rá nézni se bírtam a mocira.
A 23" nagyon szimpi volt, főleg hogy a jelenlegi bringám még gyerekkoromból származik és 19"-os.
Az Evado-nak állítható lesz a kormánymagassága is, illetve van itthon frankó gél-es ülés extra hosszú nyeregcsővel.Jorus: Nem célom a lejáratás, de ha valaki kíváncsi, akkor privátba megírom neki.
Amúgy amiket ajánlottak rendbe lettek volna, de 1-2 dolog érdekes volt részükről.
Mellesleg az egyik boltba nagyon segítőkészek voltak olyan szempontból, hogy sorba vették le nekem a bringákat, hogy üljek rá, próbáljam ki őket, mondták a specifikációkat.D.Orion: Én csak érdeklődtem az adott boltokba, nem volt komoly vásárlási szándékom.
Ők csak ajánlatokat tettek.
Alkatrészt biztos ők is tudtak volna adni, ha megmondom miből milyet.
Konkrétan én bementem és megérdeklődtem milyen Cross bringát ajánlanának, mi a felhozatal.
Miután megmutatták a kínálatot akkor merültek fel a méretbeli és egyéb kívánalmaim.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
cekkk
veterán
Én már ezt leszarom már bocsi, amikor az emberek többsége ilyen szar villogós fehér lámpával közlekedik aminek olyan a fényereje lassan mint egy diszkós strobinak és azzal vakítanak el és leszek rosszul tőle akkor a továbbiakban nem törődöm másokkal. Ezeket be is tiltanám a picsába.
Hiába próbálkozik az ember, hogy értelmesen közlekedjen, de egy idő után feladja. Én is feladom a az lényeg, hogy lássak, és lássanak. -
D.Orion
veterán
Zseblámpát könnyen le lehet maszkolni, hogy fölfelé ne szórja a fényt. Nekem is le van takarva egy része, hogy a gyalogost és az autóst ne vakítsam el.
-=RelakS=-: KRESZ szerint elől tilos a villogó fényforrás, fehér vagy meghatározott sárga folyamatosan világító lehet csak. Hátul csak piros fényforrás lehet, amely lehet villogó is. Egyes éjszakai versenyeken pl. a szervezők meg szokták tiltani a hátsó villogást is.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
jelen technológiák mellett ne érdemes nagy üzleti terveket szőnöd az akkubiznisszel
amíg egy 2500-3000-es 18650 akku egy rendes Cree led-et max 3-4 órán keresztül bír el, addig azt mondom elég soványMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Minden téren tapasztalható,hogy a dizánynak alárendelik a funkcionalitást.Tulajdonképp életérzést árusítanak és nem terméket.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Zola007
veterán
-
Packersbay
tag
Igaz nem fixis volt,hanem kosaras de nálam is hasonló játszódott le reggel. Megyek a kerékpárúton a stadionok felé. Itt kettéválik a bringaút középen sövényekkel, a kis csaj pedig jött az én sávomba. Ilyenkor elgondolkozok hogy ha még a kreszt nem is,de a jobb kéz szabályt sem?....
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
Runner_fxr
Ármester
Ezektől én is rosszul vagyok, a fixi pályakerékpár és nem közlekedési eszköz, akárcsak a fék nélküli bmx-ek és dirt gépek, még is sokan ezt baromi menőnek érzik és mindenhol használják. Az ilyeneket valóban úgy meg kéne büntetni, hogy elmenjen a kedve ettől a hóbortól. Ha kinyíratja magát az ő dolga, de mások épségével ne szórakozzon.
Na meg itt sportról szó nincs, cigarettával együtt nem lehet kerékpározni, már rengetegszer láttam akár tekerés közben is szívta a hülye gyerek, vagy a kis csaj.
Meg ezek a levágott 2 maroknyi széles kormányok, ráadásul olyan emberek kezében, akiknek a kerékpár kezelési technikájuk egy csimpánz szintjén van, még tapasztalt bicósnak is veszélyes.Egyébként a másik dolog ami zavar, az a kerékpár utak hiánya és a folyamatosan mutogató, beszólogató gyalogosok.
Ez azért kezdett egyre zavaróbb lenni nekem, mert mostanában elég sokat megyek városba is, előtte nálam a bringázás kizárólag a hegyi kerékpározást jelentette.
Oké, hogy vannak hülye gyerekek aki a járdán fék nélkül szlalomoznak a gyalogosok közt, borzolva kedélyeket, de szerintem lehet ott kulturáltan is közlekedni, ha elegendő szélességű.
Bevallom őszintén, nem vagyok odáig a csúcsforgalomban autók közt tekeréstől amikor nincs kerékpárút.
Ha nagyon veszélyesnek ítélem az útszakaszt, megyek a járdán. Persze ezt mindig normálisan teszem, nem száguldozok, türelmesen, de hiába, a járókelők úgy néznek mintha valami bűnöző lennék, sokan beszólogatnak, tele már a ceruzám a sok fölöslegesen pattogó emberrel. Komolyan az az érzésem, hogy keresik a konfliktusokat az emberek. 2,5 méter széles járdán ne legyen már gond ha elmegyek mellette egy kerékpárral, húzódjon egyik oldalra én meg megyek a másikon. Ha van kerékpárút én szívesen megyek rajta, de ha nincs?
Ha olyan országban élnénk ahol az emberek figyelnek egymásra és tudnak közlekedni is, ott megbíznék az autósokban annyira, hogy közéjük merészkedek, na de Magyarországon, ahol még a zebrán is úgy kell átrohanni ha nem akarod hogy kivasaljanak. Ha nem vagy elég gyors, csikorgó gumikkal satufékkel áll meg a zebránál, hányszor volt ilyen. Meg a kétsávos úton zebra, megáll az egyik sávban egy autó, elindulok a zebrán, a mögötte haladó kikerüli és elhúz előttem a zebrán mintha ott se lennék. Ilyen vadbarmok között kockáztassam az életem? De itt még gyalogosan sem tudnak közlekedni az emberek. Néha persze muszáj menni az autó úton, mert ha keskeny a járda akkor ahhoz végképp nincs türelmem, de ha tehetem nem megyek autók közé.[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Az ilyen 500Ft-os lámpásokat kiküldeném egy Velencei -tó körre hajnali 3-kor, aztán menjenek át az úton tekergőző siklón, átfutó macskán, egyében. Csak az a baj, hogy látok is ilyeneket téli időszakban a tó körül, tehát városban simán a többszöröse lehet a hülyefaktor...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
elfelejtette
veterán
Az, ha lámpa nélkül jön szembe valaki, az az ő baja, mert nem lát. Viszont én azt imádom, mikor a sötétben jön szembe a villogó első lámpával, aminek olyan fénye van, mint egy stroboszkópnak, na akkor én se látok semmit, de nekem ne mondja azt, hogy ő többet lát villogó fénynél! Az ilyen elvakítós villogó lámpa használatát is tilthatná a kresz...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
hoffman_
nagyúr
-
Zola007
veterán
ahová a krova + bitek + láncbontó nem fér be, oda a pumpa se
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Biztos sokat fékezett nehogy összesározza a bringát.(gondolom rácsa=tárcsa)...ha valaha így nézne ki a bringám,komolyan elgondolkodnék megmossam-e vagy inkább vegyek újat.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Zola007
veterán
Megvárom, mikor tudunk majd állami támogatással bringát venni...
mondjuk sporteszközökre is adhatnának valami áfa-csökkentést, ösztönözve a népet a mozgásra, mert edzetlenség és túlsúly terén bizonyára nem állunk rossz helyen európai viszonylatbanegyébként mely nagyobb boltok fogadnak el egészségpénztári kártyát?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Runner_fxr
Ármester
Csak vázat nem árulunk sajnos, Bergamont csak kompletten van. Amit linkeltél a Contrail 6.3 nincs a boltban, de már nem biztos, hogy rendelhető egyébként, meg kell nézni a Németországi készletet. 2014-től a 27,5"-es méretre állnak rá, meg a 29"-re. A Contrail már 29"-es lesz. Egyáltalán nem is lesz 120mm-t rugózó 26"-os Bergamont kerékpár. 120mm-ben 29"-es lesz. 140mm-ben 27,5"-es, és egyetlen 26"-os enduro marad 155mm rugóúttal, ez: [link]
Illetve a FR/DH vonalon marad a 26"-os.Most készleten Contrail-ből csak ez van: [link]
Nyáron rendelésre hoztunk egy ilyet: [link]És még kb fél éve volt ebből a 2012-es típusból, nagyon kedvező áron, 240 körül: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Felénk napról napra egyre szelesebb és már csak 11-16 között érdemes lassan kimenni
(#12693) rétisün: nekem tavasszal megfázott a térdem, azóta is azt nyögöm, így bárki bármit mond én már nem megyek tekerni az éven. Tegnapelőtt voltam utoljára, akkor is két mackónadrágban, elrakom a bringát az évre.
(#12694) Szakbarbár: "A hideg annyira nem zavar" - majd fog
-
dqdb
nagyúr
jót tett neki, h 5 mm csökkent a tengelytáv, sokkal mozgékonyabb lett...
Ezt teljesen amatőrként is meg lehet érezni. Pár milliméter itt, pár milliméter ott, szemre nem is igazán látszik, de érezni lehet.féltünk h csak 28 küllő van rajta, de végül is elment...
Ha nem megfelelően merev a kerék, nehezebb terepen azt is megérezni (itt olyasmire gondolok, hogy az jár a fejedben, hogy valami nem jó a keréknél). Aztán ezt az érzést a magyarázat keresése közben már rá lehet a kevés küllőre fogni.Tapered villanyakkal még nem volt dolgom, így arra nem tudok semmit sem mondani. A szép körmondatok igazak, de az azokban említett dolgok egy részét te is megéreznéd. viszonyítási alap nélkül valószínűleg nem, de egy másik bringához képest relatívan igen (pár perces eltéréssel végrehajtott A-B tesztre gondolok).
------
Meg kell védenem: a WD40 igenis jó lánckenésre! Csak 15 kilométerenként meg kell állni újrakenni az egész láncottAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Szakbarbár
aktív tag
Hasaggymeg Jobbulást.
A héten én is beugrottam megnéztem milyen áron vannak új outik. 200k-nál kezdődnek és az csak a sora felszereltség.
Használtból ez a nekem szimpatikus, sokkal többet nem szándékozom biciklire költeni. Még méretben is megfelelő, csak az ország másik végén van.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Zola007
veterán
én várnék vele, hogy idővel hogy nyúlik, szakad, stb
kivéve ha most akciós, akkor talán megéri 1-2 venniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Runner_fxr
Ármester
Egy ismerősömnek még középiskolában tesiórán eltört a térdkalácsa. Olyan szerencsétlenül ugrott amikor a magasugrás volt, hogy térdel ráesett a lécre. Na most a János kórházban szépen össze is drótozták a térdkalácsát. Ami nem lett volna baj, de a műtét után folyamatosan begyulladt, nem akart gyógyulni, többször műtötték, fúrták faragták a térdkalácsát, mire rájöttek, hogy hoppá itt fém allergia van, talán ki kéne venni azokat a drótokat és máshogy kezelni. Vagy legalább is más fémmel, vagy a fene tudja, de nem össze vissza fúrni, faragni. Amikor kivették a drótokat, idővel rendbe jött, de mindig érzete, hogy nem az igazi, néhány év eltelt, egyre panaszosabb lett. Elment megint orvoshoz vele, de már másik orvoshoz, megröntgenezték és közölték vele, hogy a térdét olyan szinten trehányul csinálták meg, hogy egy állatorvos szebb munkát végez. A hosszú ideig tartó gyulladás elpusztította a porcot az egyik térdében. Mondta neki a doki, hogy olyan állapotban van a jobb térde mint egy 80 évesnek, csakhogy az ismerősöm 28 éves. Néhány év és protézise lesz. Pedig ha jó kezekbe kerül most semmi baja nem lenne.
[ Szerkesztve ]
-
pengemetal
aktív tag
Ez így van most, egy darabig működik is, de lesz sokáig fenntartható. Egy kulcsos adó (halott ötlet), félig meddig bejelentett állások, szürkegazdaság, nyugdíj válság (nem lesz annyi befizetés, mint kifizetés). És ameddig a szolidaritás, szociális háló így működik, egy bizonyos rétegnek (nem csak etnikai csoportra gondolok) eszében nem lesz elmenni dolgozni, fizetni járulékokat, mert így is minden ellátást, támogatást megkap. Kérdezem miért is jogos ez?
Hú ennek aztán már végképp semmi köze a bicajhoz be is fejeztem a fotelharcos, világreformáló posztjaimat
[ Szerkesztve ]
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
_seth_
veterán
Ha elolvastad, hogy hol tekertem akkor láthatod, hogy arra nincs nagy autóforgalom, míg felmentünk sem volt és lefele sem egy sem, igaz bringás de még gyalogos sem volt sehol sem szóval ezzel nem volt gond és tekintve, hogy az alföldön lakom így felénk egy egy lejtőn max 20-ról 22-re lehet felgyorsulni
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Jó most ennyi erővel ne vezessek évi több mint 20 ezret mert elémugrik egy szarvas...
Magasságmérő itt nem is működne max valami mélységmérő
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Monya78
veterán
Levegőnyomás úgy van beállítva hogy alapból ahogy felülök 2cm bemegy a szárba, és a legnagyobb erőbehatásra se koppanjon fel, nálam marad fél centi. Szerintem nagyjából így kellene beállítani, így szinte az egész rugó utat kihasználom.
Amit még lehet állítani a visszaút csillapítás, az a leggyorsabbra van állítva.Míg egy kötegelőt fel nem raktam a becsúszószárra én sem gondoltam volna hogy lock-osan ennyit mozdul ki.
Így viszont pontosan le lehet mérni.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Ennyire lenne képes az avid elixir 5? Mekkora tárcsával használod elöl? Az nagyon trének hangzik, hogy sima aszfalton 60-70-nél ne legyen elég. Nekem a hayes stroker trail szettem 203-as tárcsával mindenhol elég volt, egy újjal fékezve, kb. 80 kilós testsúllyal és egy közel 20 kilós FR gépet kellett megfognia. Később elöl lecseréltem Stroker ace-re, viszont ott már 4 dugattyú dolgozott fékeként, az meg úgy bele tudott harapni a tárcsába, hogy azt hittem kitépi az első kerekem. Mindig egy újjal fékeztem.
Avid hidrás fékeket én soha nem kedveltem. Viszont az avid féktárcsái nagyon jók. A hayes fékem használtam avid g2-es tárcsákkal is és úgy még jobban fogott mint a hayes tárcsákkal.
Nálam a Hayes és Shimano fékek váltak be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest