- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
:MTC:kandur
tag
Köszi, ezekkel tisztában vagyok, mondjuk a piros lencsét nem tudtam, az hasznos infó. A pályán nagyon kevés árnyékos hely volt, tehát a sötétben volt elsősorban sz@r a köves rész.
Érdekes módon a szegediek nagyon jól teljesítettek, habár köztudott, hogy nálunk a szintek úgy alakulnak, hogy... ő... sehogy.
Nobby Nic van elöl, hátul egy CST, de nagyon jó kombinációnak bizonyult.
Ismerős DT felnit úgy hazavágta egy bukfenctől, hogy kuka lesz.
-
tag
-
tag
válasz
ludsimon #32878 üzenetére
Köszönöm szépen. Kemény volt...
Sajnos nem találtam még eredményt, elvileg sportaktiv.hu-n lesz majd...
Nálunk a legjobb idő 7:32 lett, én 7:45 és 8:20 között mentem végig. A hajnal 4-es újraindításnál volt egy 9 perces köröm, de torlódtunk rendesen, és nehéz volt előzgetni.
-
tag
válasz
Doki-HUN1978 #32873 üzenetére
Köszönjük.
Ez egészen különleges élmény, nekem az esti, éjszakai körök tetszettek a legjobban. Amikor a lámpáidra hagyatkozol, és a villámokraA pálya első 1 km-ben a felfelé kaptatóban elkezdtem előzni egy srácot, erre ő: "Gyere b@zd+, semmit nem látok!" Gondolta beáll mögém, de azt bebukta sajnos
(#32874) Zebu: Egy Merida HFS XC 1000 vázra épített bringám van, az ő neve Axel. (igen, Axel Foley után kapta)
-
tag
Megvolt az első 24h-s MTB versenyem!!
Fantasztikus élmény volt, még ha közben nem is mindig gondoltam így...
Szombat reggel 5 órakor keltem, 7kor indultunk Szegedről Zánkára. Kicsit késve, 11 körül értünk oda, de a kezdő emberünk már rajtra készen állt.
A pálya elképesztően poros volt, nekem a vonalvezetése tetszett, már 2 kör alatt megtanultam, utána tudtam maxon menni. A legjobban a földből kiálló kövek zavartak, amiket nem mindig láttam meg időben, és hát volt, hogy oda-oda csaptam a kereket. A letörések vállalhatóra sikeredtek, a végére már nagyon kifékeztük, így több odafigyelést igényelt a leereszkedés rajtuk.
Az én csapatom a Szegedi Széltörők 3 teljesen amatőrből és 3 tapasztaltabb versenyzőből állt, úgy érzem jó taktikával sikerült teljesítenünk a versenyt. Este 10 órakor a 6 fős csapat 5 fősre szűkült, miután csapattársam bukott, mellyel használhatatlanná vált az első kereke, illetve a válla. Nem tudta vállalni tovább a szereplést. A vihar elvonulása után én kezdtem a körözést, hajnali 4 órakor. Az volt a holt pont, igen rossz köridőket mentem. Sajnos aludni nem tudtam a vihar idejében, így kicsit nyúzottabb voltam, mint a többiek.A kitűzött célt teljesítettük, csapatom a HOBBY I. kategóriában a 3.(!) helyen zárta a 24 órás versenyt, én személy szerint kikészültem, 40 óra alatt sikerült fél órát "aludnom". Ezt leszámítva nagyon tetszett a rendezvény.
A többi szegedi csapatnak is óriási elismerés, lett 1., 2., és 2db 3. helyünk.
(az érmek nagyon szépre sikeredtek, itt van mellettem most is)
HJA-HJA!
-
tag
Sziasztok!
Szombaton megyek 24h-sra, azonban van egy kis bibi. A boltban elfogyott az egyetlen olyan lámpa, amely 3W-os, és jó árban van. Most már nem akarok keresgélni, ha elsősorban Szegediek közül tudna kölcsönadni egy olyan lámpát, amivel lehet látni is, nagyon megköszönném. Érthető okokból nem akarok kiadni 10eft-ot egy egyszeri alkalom miatt lámpára...
Nagyon köszi, ha tudsz segíteni!
üdv.
-
tag
válasz
norbee2244 #30983 üzenetére
Megmondom őszintén ennyire nem tudtam elmélyedni benne, nem is tudok most Neked példát szolgáltatni, talán a Többiek segítenek.
-
tag
válasz
venember83 #30978 üzenetére
Igen, van csapatom, a szegedi THP színeiben indulok, az ifi csapatban, azt hiszem 140 a korhatár összesen a hat főre
Jó volna összefutni, benne vagyok. Mi 28-án reggel megyünk csak fel, de szerintem közben is lehet eszmét cserélni -
tag
válasz
norbee2244 #30976 üzenetére
Andoidra, Symbianra, iOS-ra is van többféle. Nekem speciel az Endomondo vált be, szerintem a fórumozók többségének is.
-
tag
Minden nap átolvasom a fórumot, most kicsit én is aktívoskodok
Szombaton voltam egy kört csapattal, ami bár nem tűnt soknak első blikkre, a végére nagy kihívás lett. A szokásos időpontban-fél2- indultunk Szegedről, hogy célba vegyük Szegvárt. Az előre becsült táv 110km volt, ami a végén több lett. Én spec napszúrást kaptam útközben, a frissítésre már nagyon KO-n érkeztem. Víz persze volt nálam, de üres volt addigra a gyomrom. Mivel nem városnézős bringások vagyunk, a tempó nagyon jó volt, odafele szembe-oldalszél váltakozva, visszafele szintén. Terepen mentünk végig, illetve a töltésen, amiben igen kis szakasz az aszfalt. A 2.25-ös Nobby Nic-et soknak érzem még mindig, de majd versenyre jobb lesz. Félúton gyors kajcsi, üdítő, víz. Újult erővel vágtam neki a hazaútnak, de természetesen a napszúrás nem múlik el 20 perc alatt, így azzal tovább küzdöttem. De végignyomtuk, igaz a 18 emberből szelekált az időjárás.Sajna rögzíteni nem tudtam, ugyanis pénteken elkelt a telóm, de az órám velem volt:
Táv: 120.8km
Avg s.: 29km/h
Időt.: 4ó10pZárójel:
Ez nem egy nagyon hűde teljesítmény volt,illetve nem is egyszeri alkalom, de gondoltam megosztom Veletek.hja-hja
-
tag
válasz
Digital #30030 üzenetére
Mártélyon van egy nagyon király erdős szakasz, azok csinálták részben, akikkel szoktam menni tekerni. Ha terep, akkor csak a töltésen, lehet Makó, Mártély, Szentmihály, stb. Legutóbb csütörtökön voltunk határig, meg körbe, 60km lett, 28-29 átlaggal.
Készülni kell a 24 órásra, most kicsit edzeni kell
-
tag
válasz
venember83 #29086 üzenetére
ismered a pályát? én nem voltam még ott, de idén indulok 24h-on.
milyen jellegű a pálya felszíne? -
tag
Szegediek (ha vannak
)!! Vasárnap!
27 fok lesz, bringázásra alkalmas idő. -
tag
mi a neve az outi fékkaroknál, annak a guminak, ami a fékkaron van (több színben is lehet kapni)? nehéz így körülírni, de biztosan tudjátok..
-
-
tag
válasz
salieri. #25810 üzenetére
tisztában vagyok vele, hogy neki nagyon komoly haszna van rajta. de mit tudnék tenni?
én nem tudok behozni bringát, ő meg nem fogja 10eft-ért ideadni. csak az érdekelne, hogy mennyire lehet ez a 600as szett komoly/jó konstrukció? nekem nem versenyre kellene, hanem szükségem van egy haladós bringára egyetemre járni. ennyi
-
tag
válasz
salieri. #25783 üzenetére
ilyen a hátsó váltó, egyelőre ennyit láttam
-
tag
szemezek egy Winora outival (olcsón
) és Shimano 600-as minden rajta. ez jó, vagy nem annyira értékes, mint amennyire hangzik?
Köszi!
-
tag
válasz
:MTC:kandur #25574 üzenetére
-
tag
aki ért az outikhoz:
ezért mennyi a reális ár??
felszereltésg:
Sach huret váltószett, normandy agyak(bordó csík és porvédők), weimann szegecselt felnik, atom77 racsni, atala hajtómű, regina lánc, exage sport fékek(polír), cyclo main mod rover gravírozott kormány, selle san marco nyereg, universal fékkarok
Helyben volna és érdekel a dolog.Köszi!
-
-
tag
válasz
venember83 #24168 üzenetére
Bár nem kerékpározásban, de én is eltöltöttem pár évet (él/verseny)sportolóként. Tudom, milyen az, amikor már levegőt venni sincsen energiád, és akkor következik a nap 3. edzése... Ma már visszasírom azt az időt, pedig nem is volt régen...
kikívánkozott belőlem... -
tag
Aki ért hozzá: Ez milyen váz lehet?
Nyilván le van fújva, kérdés, hogy mit rejthet a festék? Hirdetésben sincs feltüntetve, de lehet érdekelne... -
tag
nem tudtok kerékpár lerakatokat akár Ausztria, akár Németország viszonylatban? hallottam, hogy léteznek ilyenek (vagy csak léteztek?) esetleg volt már kint valaki ilyen célzattal?
-
tag
válasz
Ariadne #23345 üzenetére
Tegnap próbálgattam, nem éreztem, hogy valami is rossz lenne rajta, tehát elvileg megúsztam
188cm vagyok...Én imádom az egyetemet, most evezni sincs időm visszamenni (van némi lustaság is benne). De most tanulok, korrepetálok, bringázgatok. Azért az evezős országos bajnokságon jó volna elindulni, hátha felhozom addig magam.
-
tag
válasz
ludsimon #23256 üzenetére
Köszi, bár tisztában vagyok a "szabályokkal", lévén 5 évig versenysportoltam
Nem a verseny előtt közvetlenül akartam enni, hanem fél8-8 között (11kor volt a rajt). Nem tudom, valamiért nem csúszott le az előző estéről megmaradt pizza maradék
Hát végülis a 21km "könnyen" ment, a 42-re nem bírtam volna.Na igen, max a frissítő állomásokon lehet tölteni magad, bele is markoltam a szőlőcukros tálkába...
-
tag
válasz
Ariadne #23235 üzenetére
Én nem tartottam nehéznek, bár ezt köszönhetem az evezős múltamnak, onnan van még állóképességem, illetve azért edzegetek most is bringán. Majd június végén, július elején tudok csak menni, jön ez a cuki vizsgaidőszak....
Lehet félreértettél, a kilockolva úgy értem, hogy semmit nem mozgott, amikor kb a legjobb lett volna... Csakhát elfelejtettem mászás után bekapcsolni, akkora volt az adrenalin.
más:
Én nem tudom srácok, biztos csak mert kezdő vagyok, az ereszkedéseknél olyanokat visongattam (magamban), meg néha ki is csúszott egy WÁÓÓ isEgyedül a vázam lehetne kisebb, most 22es van, lehet el kellene adnom. Ha érdekel valakit, írjon pü-t.
-
tag
Nekem mint első versenyes amatőrnek elképesztő élmény volt a tegnapi Buda Maraton. Sajnos csak a 21km-es félmaratonon tekertem végig, mert eléheztem a végére, pontosabban reggel nem tudtam jót enni, de minden méterét élveztem. Gyönyörű volt a rajtnál a táj, verseny közben meg éppen azt nem volt időm nézni
A bringa jól bírta, kérdés, hogy a teleszkóp károsodhatott-e, amikor lefele jöttem 35-40km/h között köves/földes/ugrálós részen kilockolva? Még nem néztem, de szét nem esett, remélem megúszta.
Már gondolkodom melyik lesz a következő verseny, amin részt tudnék venni.
-
tag
RS Torát használ valaki? Tapasztalatot megosztanád velem? Köszi!
-
tag
van valaki aki egyénileg nevezett a Buda maratonra? Privátban volna egy két kérdésem.
kösz! -
tag
válasz
venember83 #21964 üzenetére
venember83 Te Nobby Nic-et használsz 2.5-ön? Nekem 2.25-ös szélességű van, és még ízlelgetem, de a jó nyomást még nem találtam el
-
tag
van esetleg valakinek, vagy tudtok olyat akinek van eladó deore xt hátsó váltó? 9sebességes, normál rugóállású érdekelne SOS.
-
tag
válasz
Ariadne #21674 üzenetére
Ott voltam, a kép a verseny után készült!
Én nem vagyok csapattag
-
tag
válasz
venember83 #21671 üzenetére
nem tudom, hogy egyenesre van-e fűzve a kerék, még nem tudtam elmenni szervizbe. gyanús, hogy a a támvilla(??) közepén van egy merida embléma, ott sem középen áll a gumi
-
tag
elöl hátul 2.25-ös Nobby nic evo-t használok. Elöl semmi gond, hátul az egyik oldalon súrolja a vázat a gumi, a másik oldalon ujjnyi hely. Valakinek ötlet? tapasztalat? Nem volt még szervizben.
-
tag
-
tag
Szeretnék egy cirkálót városba, sokat nézelődtem már, ma kipróbáltam egyet, és érzésre jól megy, nagyon csendben és szépen fut. róla lenne szó. Tudom, hogy nem egy nagy összeg, de megér ennyit? Egy fillért nem enged a tulajdonos, bár nem is kellene költeni rá.
188 magas vagyok, nekem ez jó méret, igaz? Mire kell még figyelni? A festése szép, az egész cucc egyben van. -
tag
Most hirtelen nem találom, valaki belinkelné a kerékpár tervező oldalt? Egysebit lehetett tervezni, azt hiszem. Köszike!
-
tag
válasz
DonThomasino #21209 üzenetére
Bikefun katalógus, de honlapon is van egy-kettő
-
tag
válasz
venember83 #21131 üzenetére
megvan. köszi.
-
tag
Most akarok venni egyik ismerőstől egy XT tárcsafék szettet. Azt honnan tudom megállapítani, hogy mikori gyártású? Hallottam, hogy a 2009 körüliekkel több széria hibás is volt. Van rajtuk egy szám, vagy valami?
-
tag
válasz
venember83 #20917 üzenetére
a 22" miatt?
-
tag
Tegnapi 95 km-es túra után (van 2 régebbi kép is, ahol tiszta)
Én szeretek szakadó esőben bringázni. Igen. -
tag
válasz
fpeter07 #20730 üzenetére
nem az első maratonom, csak az első bp-i versenyem... múlt héten itt szegeden volt egy 65km-es túra, földút, töltés, aszfalt kombóban. 2ó58p alatt tekertem végig.
7 évig eveztem, nekem az állóképességgel nincs túl nagy gondom. most alakítgatom a bringát, tapasztalgatom a paripámat
Ha szép idő lesz holnap is megyek egy nagyobb kört. -
tag
válasz
Doki-HUN1978 #20679 üzenetére
én, mint "hegyi kerékpározással ismerkedő" szívesen mennék erre a Buda maratonra. Szegedi vagyok, de megoldanám az utazást, ill. szállást(előző estére). Egyedül persze nem buli, ezért kérdezem, hogy ki vesz részt az eseményen?
-
tag
válasz
venember83 #20504 üzenetére
-
tag
Nem tudom volt-e már, ez tutinak tűnik
-
tag
válasz
---Lasali--- #19709 üzenetére
Hálás köszönet!
-
tag
Mi a különbség, illetve kinek ajánlott a 170, és a 175mm hosszúságú hajtókar? Most akarok venni egy xt-t és nem tudom van-e erre vonatkozóan valami amit szem előtt kellene tartanom? egy hfs-be kellene, terep/o.út kombóban.
-
tag
Hát nem gyönyörű?
Annak ellenére, hogy kb 8 éves, még mindig szerelmes vagyok beléje... -
tag
Lecsaptam egy nagy leárazásra, és vettem (csak online rendeltem, még nincs kifizetve) 2db Rapid Rob külsőt 7400ft-ért. Valakinek tapasztalata van a külsővel kapcsolatban? Aszfalton mennyire gurul? Persze nem oda vettem, de valahogy ki is kell jutni a terepre. Szóval?
-
tag
válasz
DemonDani #19103 üzenetére
Jelenleg van pénzem, de nem az én asztalom a kísérletezés.. Épp emiatt nem merem bevállalni. Én nem szeretek sokat mókolni a teleszkóppal, lemosom, ha koszos, oszt' kész. Azt hallottam, hogy a RS-ek egész igénytelenek.
ERRŐL van szó konkrétan. Ennek mi a száma, vagy típusjele?
-
tag
válasz
szentkuti11 #19088 üzenetére
Én nem akarok 100eft-ot kiadni egy Reba, vagy SID-re. Azt hallottam, hogy az én 73-74 kilómhoz azért elég jól be lehet állítani.
44eft-ért kapok Suntour Axon-t. Az jobb vétel lenne? -
tag
válasz
szentkuti11 #19085 üzenetére
Figyi most egy Axel-em van, annál csak jobb lehet, nyet? 48eft-ért sok? Mi vele a baj?
-
tag
válasz
venember83 #19083 üzenetére
Igen, horrible. Basszuskulcs de meg kéne venni...
Most egy Recon-ra gyúrok, remélem hamarosan meg lesz.
-
tag
35000ft egy vatta új XT int. hajtásért jó? Azt hiszem szerelmes lettem...
Bár most a teleszkóp az első számú cél, de ez az xt, omg...És még valami.
A hátsó váltóm (jelenleg) egy Deore 9es. Nem shadow, sima. Az a bajom, hogy a lánc úgy ugrál, hogy nagyon. () Lehet állítani rajta, hogy jobban feszítse? Ha váltok SLX-re jobb lesz? Tapasztalat?
-
tag
Hali!
Hol találok valami érthető leírást magyarul a Fox Terralogic elvéről? Angolul megvan, de nem áll össze a kép! Vagy valaki elmagyarázhatja. Köszi!
-
tag
Mit tudtok a Suntour Axon rld telókról? Egész baráti az ára, használtan 40k körül, de akkor annyit is ér? Lehet most elmegyek kipróbálni egyet, itt a környékemen van.
Ha nem annyira fosch, akkor be kéne próbálni?earlier: Keresek első telót, jó árba'! MIN. 215mm nyakhossz, 100mm rúgóút. RS Recon-tól felfele, max 70-ig. Ha bárki tud segíteni írjon rám.
(aprókat átnyálaztam, nem sok jön szóba) -
-
tag
Nem, az Alföld qrva szeles, ahogyan ma be is bizonyította. NEM könnyű tekerni, megöl az unalom is
Odafele meghaltam a szembe széltől, hazafele meg lecsendesedett. óje(
)
Egyébként nekem a derekammal vannak gondjaim (evezésből adódóan), de félúton hátrébb csúsztattam az ülésem majdnem max-ig, és így már jó volt. De a nyereg, amivel vettem a kecském, valami borzalom... Elszáradtak a dolgaim pár km után, aztán csak a kiállás segített és kapott újra vért.
Milyen nyerget tudtok ajánlani mtb-re? Ami országútra és talán terepre is megállja a helyét? Persze terepen semmi nem segít, de ezt a zsibbadást ki kell iktassam.
Az SMP extra jó a célra? -
tag
Na megvolt az év első tekerése, szerintem kezdésnek picit erős, de egész könnyen ment.
Az útvonal Szeged-Öttömös-Szeged, táv: 101.12km, max.seb: 42km/h, átlag seb.: 25.5km/h.
Mindez 4óra 3 perc alatt teljesítve. Persze Merida HFS nyergében, Land Cruiser gumikkal.Ez mennyire gáz? Még sokat kell gyúrni
-
tag
válasz
venember83 #17854 üzenetére
igen, köszi ezzel a Talas-sal szemezek, de nem itt van :S
-
tag
természetesen, mint írtam, nézelődtem.
-
tag
Srácok nem tudtok eladó első telót? 70 körül keresek, rock shox, esetleg fox érdekel. min. 100mm-es út, levegős. Én Szegeden lakom, itt nulla a kínálat. Szerdán megvettem a SID-et, de sajnos beszerelés után kiderült, hogy 0.5cm-rel rövidebb, mint kellene. Ez a Merida hfs váz valami b@szott nagy... min.21.5cm nyakhossz kell. Ha valaki tud segíteni, privátban jelezhetné.
Természetesen bikemag aprón nézelődtem, van 1-2 ami tetszik, de jobb volna boltból kihozni, amire min. 1 hét próbagarit vállalnak. -
tag
válasz
venember83 #17531 üzenetére
igen, ez már a magnézium lábas. jó lesz a hfs-be
az axelem 28as, ha érdekel -
tag
válasz
venember83 #17523 üzenetére
holnap lesz, igen. fekete sid race 2010.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- ACER Travelmate P258-M I7-6500U , 15,6"
- Panasonic Toughbook CF-19 - Ütésálló - elforgatható érintőképernyős - I5-3320M
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest