Keresés

Aktív témák

• 04ahgy

nagyúr

válasz Chosen #29434 üzenetére

Az északi parton van két meredekebb, merőlegesen felfele emelkedő, de rövidek, és a Badacsonyi bringaút (Római út) dimbes-dombos, de azok még rövidebbek. Amikor a csúcson átfordulsz, akkor Balatonaligáig, sőt, még utána is végig lejt.

Amennyiben a kijelölt úton mész, a déli part nappal szopóág, mert az utcán kell tekerned szinte végig, a burkolat trágya minőség (montival is), sok a jobbkezes utca (ahol ugye nem száguldasz át egyenesen, elsőbbségadás nélkül). A 71-esre én nem megyek ki soha, mert szinte mindenhol kinn a kerékpárral behajtani tilos tábla.

Az északi part amúgy szintén szopóág, ha éjszaka mész, mert mindig van olyan szakasz, ahol a 71-es mellett visz a bringaút, és a fényszórók elvakítanak. Engem biztosan látnak (LedLenser T7, kisebb fényerő, ha nem veszi le, akkor villantok nekik fullfénnyel), de sok a tahó-tapló, aki csakazért is reflektorral megy.

Amúgy jó móka körbemenni, nekem 12-14h a szintidőm, 30-40km-enkénti lazítás-evésivás, néhol fotózás mellett! (Montival, vegyesgumival vágok neki, minden évben körbemegyek egyszer egy nagy, teljes kört 2005 óta, és mindig Keszthelytől Badacsony, Tihany fele beálló irányban.)

HGyu

• belaazallat

addikt

Hali!

Igen változatos a balatoni bringa út minősége. A legtöbb helyen rossz minőségű. Bár ez függ milyen kerékpárral mész, mountival jól, kényelmesen járható, versennyel veszélyes.
    Déli part sík, északi part Szigligettől hullámos, Akarattyánál jó kis emelkedő van.

A tempó főleg erőnlét és bringa függvénye, valamint hogy egyedül, vagy csoportban mész.

[link]

• rétisün

veterán

egy helyen van egy durva (és fölösleges) emelkedő, most hirtelen meg nem mondom hol, (megkerestem, balatonszepezden) de másodszorra már jól kihagytuk. illetve fölösleges badacsonyban is felmenni a hegyre, alul a 71-es úton el lehet menni.
    kenesénél (utána, ha az északi parton kezdtek) van egy kis emelkedő, amúgy alig van szint a körben.

mi tavaly 26.5-es átlaggal tettük meg, igaz ebben benne van az oda-visszaút is (én zalaegerszegről, szki csömödérből)
    csak a balaton kör lassabb, főlg ha jó idő van, és kerülgetni kell a népeket

az útminőség változó, nincs is mindenhol normálisan kitáblázva, merre kell menni, de ez tavaly óta javulhatott.

Aktív témák

Hirdetés