Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Én kiskoromban még utáltam is ha locsolkodók jöttek, mert mindig az én húsvéti ajándék csokitojásaimból kaptak az illetők.
-
Nimrod
addikt
Ez a házalós dolog csodaszép, pl. amikor újjév első napján alunnál, de már hajnalban vadidegenek csöngetnek, hogy BUÉK meg koccintsunk...
De ez a pénzkunyizós dolog aranyos lehet. Hogy írja be az adóbevallásába az ember?
Húsvéti locsolkodás - kiadás: 2.000 HUF bevétel: 20.000 HUF
Egyébként meg ássa el magát mindenki, akinek a húsvét annyit jelent, hogy leönteni a lányokat vödör hideg vízzel és utána tartani a markát. -
simonzé
addikt
-
acer_
aktív tag
válasz
CounterBoci #43 üzenetére
ja, a beb*szás
Nagybátyámnak még mindig nem nőtt be a feje lágya.. (pedig elmúlt már 50)
Még mindig jár locsolni, és annyira beáll, hogy na.
Most is volt. Ja, taxival jött, a kocsit már a 2. ember után letette.. Saját bevallása szerint ~2liter bort ivott (ezt itt nálunk mondta, és utána még ment máshoz is...) -
CounterBoci
senior tag
sajnos ez igy van. pl rokonoméknál jön haza srácuk, virul a feje hogy keresett 17000-et. ha nem mutatja el se hiszem. aztán jön egy tag, nem akar inni semmit, mert mondja hogy tavaj sem jutott el az anyósáig ugy beb@szott beszorult egy kerités meg egy fa közé.
jo kis ünnep ez a húsvét. haszonlesés meg beb@szás. -
acer_
aktív tag
én kétszer locsoltam körbe a ''rokonságot''. Elfogdtam a pénzt, mert elfogadtam. De a második után elegem lett.. nem tetszett már eleinte sem ez a szokás. És sose tartottam a markomat, határozottan emlékszem, hogy reflexből adták..
lehettem vagy 9 éves, tényleg
mod: de vadidegenhez soha nem csöngettem be. ~5 közeli rokont szoktam meglocsolni..
még kisebb koromban sem lett volna arcom idegenekhez becsöngetni..
most jut eszembe, ennél már csak az a jobb, amikor ugyanezek a kisebbségiek jönnek újévkor is, mindenféle jókivánságokkal, a markukat tartva..
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Szívesen vissza nézném 1-2 álszent ember múltját, amikor 9 évesen meglocsolja a nagyanyját és vigyorogva tartja a markát, miközben a nagyanyja oda adja neki a 100Ft-ost
Nem hiszem, hogy egy kisfiúban annyi tartás lenne, hogy ilyen fiatalon felfogná miről is szól az ünnep. Amennyiben soha nem kapott pénzt locsolásért, esetleg nem fogadott el pénzt vszínű gyerekszobája sem volt...
A télapótól se fogadta el a csokit, visszautasította azzal a kijelentéssel, hogy nem létezik, csak a marketingesek találták ki -
tomcs
őstag
ize.. ez a penztarhalos dolog tenyleg van? ez nekem most kb olyan szintu ize mint amikor megtudtam hogy nincs telapo...
nekem a husveti locsolas mindigis arrol szolt hogy ez 1 gesztus, szal latogatas, elbeszelgetes, legkisebb csokitojas mert megiscsak ugy van a szokas hogy vmi ajandek kell. esetleg kaja, ha nem kocsival vagyok koccintas stb. penzt max kozeli csaladtagtol (anyam, nagyanyam, stb) szoktam kapni de azt is olyan mertekben hasznalom fel sajat (buli, szgep) celokra mint barmi mast, mert sajat keresetem csak az osztondijam van, ami azert megelni nem eleg, a mostani husvetbol pl berletet fogok venni. de az hogy idegen ismerosokhoz vagy tavolabbi csaladtagokhoz penzert.. haaaaaat... -
Damage
senior tag
Ne haragudj, hirtelen elfelejtettem, hogy Skandináv földön jársz. Norvégia, ugye? Szép hely az ''ezer tó országa'' szomszédságában
Nem hiszem, hogy csak a kisebbségbe tartozó emberkék járnak locsolni (ez alatt nem azt értem, hogy idegenekhez, boldog/boldogtalanhoz becsöngetni). A családot emlegettem. A család nőtagjait illik meglocsolni, főleg addig, amíg ''fijatalka'' a fiúgyermek! Legalábbis engem így neveltek anno, hogy ezt így illik (a nevelésben nem volt benne, hogy a pénzt el kell fogadni, de ezt természetesnek vettem kiskoromban, hogy elfogadom). Nem azt mondtam, hogy a 14 éven felüli ''nagy lovak'' járjanak locsolkodni és fogadják el a pénzt, sőőőt, egyenesen erre utazzanak! Ezzel már tényleg nem értek egyet, és ehhez valóban pofa kell! Én emléxem, hogy anno 2, max 3 ezer Ft-ot gyűjtöttem össze locsolkodásból és akkor már azt hittem enyém az egész Föld, annyi pénzem van! Hozzá teszem, hogy szép nagy családom van, sok rokonnal és mindegyikkel nagyon jóban vagyunk, rendszeresen látogatjuk egymást! És igenis nagyon szerettem ezt az ünnepet a pénz miatt, pedig elhiheted, hogy akkor sem és most sem vagyok rászorulva annyira a pénzre! (az elmúlt 9-10 évben csak anyukámat, barátnőmet, barátnőm anyukáját locsoltam meg, persze nem fogadtam el semmi ''ellenszolgáltatást'', kivétel a barátnőmtől plüssállat + ilyenek, amit céltudatosan nekem vett az ünnepekre, de az alap, hogy én is veszek neki húsvétra is valami apróságot)
OFF Szerk: az ünnepek jelentése az évek múlásával új értelmet nyertek nálam. A vallási ünnepek ún jelentéktelen szabadnapok lettek. Márc. 15 és ''társai'' nemzeti ünnep, amire tényleg megpróbálok visszaemlékezni, megnézni a TVben az ide tartozó műsorokat és olyankor büszke vagyok, hogy magyar vagyok. A karácsony az egyetlen ünnep, ami eredetileg vallásos eredetű, de nem emiatt tartom meg. Sokkal inkább a szeretet ünnepének tartom!
ON
[Szerkesztve] -
Ekváádor
őstag
Én is kellems húscéti ünnepeket kívánok!
(bárlehet, hogy elkéstem egy picit
)
-
Mazka05
őstag
Én csak családtagot locsoltam mert nem kellet mennem messzire
a Srác aki végigjárja pénzszerzés széljából az utcát
(de csak a maradékot sozák rá
-
tildy
nagyúr
Itt nem szokás locsolni...Az otthoniaknak meg kicsit messze lettem volna...
Jut eszembe még valami:nálunk otthon a kisebbségiek szoktak házról házra járni , hátha ad nekik valaki pénzt...Általában csak a legkissebb csokitojást kapják s morognak...Egyébként a családban nincs már kisgyerek, és nekem fiútesóm sem volt, így csak annyit tudok mondani hogy 4-5 éve az a 1-200ft nem annyi volt, hanem 500-1000 forint, ha nem több.Ált. iskolából meg még arra emlékszem hogy a fiúk ilyen 10 ezret szedtek minimum össze
[Szerkesztve] -
acer_
aktív tag
hát, nem tudom.. én nagyon nem kedvelem a husvétot, a locsolkodást, meg ezeket az ''ünnepeket''..
Egyik nap el is röhögtem magam, mikor a postán vki igy köszönt: kellemes ünnepeket.. (gondolom magamban: 'anyád.. milyen ünnepeket? karácsony van, bazz?!' jót röhögtem, és továbbmentem..)
Nem vagyok keresztény (nem tartozom egyik valláshoz sem), ezért számomra semmit nem jelentenek ezek az ünnepek..
Ki is maradok belőlük, ha csak lehet..
Viszont van egy pár szabad nap, és ahogy vki már mondta előttem, végre kialszom magam, és egy nagyot zabálok... ennyi -
Damage
senior tag
OFF
A karácsony szerinted miről szól a kisgyerekeknek? nehogy azt mondjátok, hogy a szeretetről! Fel sem fogják a kisgyerekek, hogy mit takar ez a fogalom! Igenis arról szól nekik, hogy milyen ajándékokat kapnak a ''Jézuskától/télapótól'' Csak arra vágynak, hogy minél szebb/jobb ajándékokat kapjanak, és csak ezért várják ezt az ünnepet. Aki ezzel nem ért egyet, az nézzen jól magába és gondolkozzon el arról az időről, amikor kisgyerek volt! Jobb esetben mindenkivel így történt, ha mégsem, akkor sajnálatos gyerekkora volt
ON -
Damage
senior tag
Nem erről van szó! Szerintem egy kicsit félreértettük egymást! Soha senkit nem tarottam bunkónak anno, ha valaki kevesebb pénzt adott. És azt sem kell elfelejteni, hogy ez nem a napokban történt, de senki ne mondja azt, hogy amikor általános iskolába járt és locsolkodni ment a családján belül nem esett jól, ha kapott 1-2 száz Ft-ot egy-egy locsolásért! Gondolhatod, hogy én sem ebből a pénzből gyűjtöttem számítógépre, autóra és bringára!
A kisiskolásoknak szerintem teljesen erről szól a húsvét és ebben nincs semmi rossz, mert szerintem mindenki átesett ezen, és nem hiszem el, hogy volt olyan ember, aki ezért ne fogadott volna el pénzt, amikor még a 14et sem töltötte be!
Én nem szégyellem bevallani, hogy igenis a pénzre gondoltam kis koromban, amikor locsolkodni mentem! Évek óta egy fillért se lenne pofám elfogadni, inkább én viszek ajándékot, akihez átmegyek húsvétkor, és ez így van rendjén... -
Alvin_ti4200
félisten
Kellemes húsvéti ünnepeket minden kedves PH!-snak
-
Jarlaxle
senior tag
Én is csak a családtagokat locsoltam meg, nem igazán érdekel engem a húsvét.
Viszont mindig nagyot röhögök amikor a szomszéd srác végigjárja az utcát pénz szerzés céljából. Már az egész utca megszokta. Láttam amikor hazafelé ment ,kezében pirostojásokkal és csokinyuszikkal, és káromkodott hogy mér nem kapott pénzt. -
-
Damage
senior tag
Kicsit durvának érzem ezt a hozzászólást!
Emléxem én még arra az időre, amikor ugyanígy gondoltam a húsvéti ünnepekre. Egy fiatal fiú, akinek nincs saját keresete, és hozzászokott hogy húsvétkor pénzt kap, szerinted mire gondoljon ilyenkor? Én bevallom, hogy nekem is ez volt régebben a véleményem erről az ünnepről. Kapjak minél több pénzt
Persze ez megváltozik, amint az embernek saját keresete lesz, de szerintem ebben semmi rossz nincs!
Ui.: szégyelljék magukat a fiú ismerőseid, akik nem vették a fáradtságot, hogy meglocsoljanak Téged! Így egy kicsit együtt tudok érezni veled, hogy mások öröme elrontja a jó kedved... -
tildy
nagyúr
válasz
.:InnoMan:. #15 üzenetére
Hát a húsvét nem erről szól.Elég szomorú , hogy neked igen.Dehát gyerek vagy még...
Na szóval engem nem locsolt meg seni, sőt programoztam az ünnepek alatt -
Beck18
tag
válasz
.:InnoMan:. #18 üzenetére
Mi évről évre járunk locsolni a baráti társaságban lévő lányokat, ma is 2 autóva, mentünk 6an, vödör vízzel, 12 szódával. Elég szép műsort csinálunk, 6ból 4en szépen isznak is, én a sofőr szerepét vállalom ilyenkor
-
stpotty
tag
Én nem szeretem a húsvétot, a locsolás is csak a barátnőmre terjedt ki. Viszont arra nagyon jó alkalom, hogy teleegyem, és kialudjam magam.
szerk:kellemes nyulazást mindenkinek
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Barátnőmet reggel kiöntöttem az ágyból egy szódásüveg segítségével. Ezzel véget is ért számomra a húsvét
Persze a vizes ágyhuzat miatt leszidtam! Számomra nem jelent többet az egész húsvét egy szabadnapnál. Ennek ellenére kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
.:InnoMan:.
senior tag
Én se húztam le őket ők maguktól adnak ha nem is kéred!
Végülis mit kezdjek a piros tojással,utálom a tojást,főleg amikor utoljára láttam a Jackasst....
Egyébéként a Húsvét már nem a ''piros tojás hímes tojás'' -ról szól!Nem mindenki az HUF-ra hajt!?Persze vannak kivételek!
Ez az én véleményem!
[Szerkesztve] -
Som@
őstag
válasz
.:InnoMan:. #13 üzenetére
Minek húzzam le az ősöket?
Erről szólna a húsvét?
Hát kösz, de kösz nem!. -
Som@
őstag
válasz
.:InnoMan:. #10 üzenetére
Most mit bonyolítsam túl a dolgot?
-
Bálintosz
senior tag
válasz
.:InnoMan:. #1 üzenetére
Buldog Húsvét-ot kivánok mindenkinek!
Én rühellem a locsolkodást, mert csak... 1edül anyámat locsoltam meg, nekem az is elég volt!
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
én maradok a frappáns ''tik-tök öntök''-nél.
-
Som@
őstag
Én sehol nem voltam és senkit nem locsoltam meg.
Jövőre sem megyek sehova és senkit nem fogok meglocsolni.
Ilyen egyszerű! -
senior tag
Egyébként ki milyen verset mondott?
Én nem nagyon mondtam!
Ez legyen egy up! -
Loretto
veterán
válasz
.:InnoMan:. #2 üzenetére
naggyon mókás
-
Loretto
veterán
én pl. nem szeretek locsolkodni.
de én is kivánok hasonló jókat mindenkinek.ld:aláirás
[Szerkesztve] -
senior tag
Itt van a húsvéti ''vérnyulam''
[Szerkesztve] -
senior tag
Most végeztem a ''locsolással''!
Remélem jővőre is el fogok menni locsolkodni!
Egyébként kinek hogy sikerült a Húsvéti locsolkodsás?Összefoglalva:Nekem jól sikerült!
Ja és Kellemes Húsvéti ünnepeket mindenkinek!
Üdv
InnoMan
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest