- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokad
senior tag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni, hogy honnan tudnám megrendelni a Dexter dühödt démonai-t? Vagy ha bárkinek megvan használtan is megvenném! Előre is köszi!
-
N.Kriszta
újonc
Sziasztok!
Véleményem szerint, sajnos nagyon kevés a jó könyv....nagy a túlkínálat.....Öröm az ürömben, hogy én még így is tudtam találni egy kedvenc, számára szórakoztató írót, hozzáteszem nem „celeb” körből!! Mindent megteszek, hogy elolvassam a műveit, és megismerjem emberként is!Én mindig tudni szeretném, hogy ki ír....
A neve Csabai Márk..És most jött ki az aktuális favoritom tőle...Egy Csibész Naplója!!!
amiket találtam vele kapcs.
http://www.youtube.com/csabaimark http://www.csabaimark.hu http://www.facebook.com/csabaimarkÉn csak ajánlani tudom!!!!! Jó szórakozást!!
pusz Kriszti -
Tomi7887
aktív tag
Ha modern magyar irodalom, akkor egyértelműen Bartis Attila: Nyugalom. A filmet nem láttam és a könyv után nem is nézném meg. Tökéletes.
-
angela1221
csendes tag
Sziasztok! Nekem most az egyik kedvencem Brenda Joyce Halálos ölelés c. könyve: izgalmas és fordulatos történet, ahogy azt a szerzőtől megszokhattuk.
-
Csemike
aktív tag
De jó, hogy van ilyen topik is! Szeretek olvasni.
Először is, Kurt Vonnegut.
Egyszer, csak úgy cél nélkül böngésztem a könyvtárban, és levettem a polcról Vonnegut Mesterlövész című könyvét. Beleolvasva megtetszett és a Börleszkkel együtt kikölcsönöztem. Már hazafelé a buszon állva olvasni kezdtem a Mesterlövészt, aztán leszállva a buszról hazafelé sétálva (komolyan
), majd otthon még aznap befejeztem. Aztán a Börleszket is. És így, miután a könyvtárat a két fülénél megragadtam, fejreállítottam és kiráztam belőle minden Vonnegut könyvet, s még mindig maradt elolvasatlan regénye, hát belekezdtem a gyűjtésükbe. Már csak 1-2 hiányzik. Pl. most jelent meg egy újabb novelláskötete A repülő macska címmel, már megvan, könyvre nem sajnálom a pénzt.
Tetszik Vonnegut szelíd, de kissé gúnyos, az élet árnyékos oldalát humorral oldó világlátása, a szürrealizmusa (szerintem nem sci-fi író, de mindegy
). Kell hozzá fogékonyság, ez tény, mert valaki csak egy őrült meseírónak tartja, akinek beteg gondolatok születnek a fejében, amiket nem átall papírra vetni.
Dehát a Mester és Margarita sem egy Barátok közt forgatókönyv, és éppen ezért is tetszik nekem.Míg egyes ismerőseim borzadva hajították a sarokba...
-
angela1221
csendes tag
Sziasztok! Nekem jelenleg az egyik kedvenc könyvem Robin Pilcher Újrakezdés című műve, amelyben szerelmek, barátságok, rokoni kapcsolatok, igazi emberi viszonylatok megkapóan hiteles leírása tárul elénk.
http://konyv-konyvek.hu/ujrakezdes_999632834 -
máyköl
veterán
Nagyon jó könyv.Olvassátok el:Zé Roberto Álompassz
-
Audrey88
csendes tag
Paulo Coelho minden mennyiségben
Imádom a könyveit!
-
Speed®
titán
Micsoda topik, most jól beleírok
Nekem Jeffrey Stone/John Caldwell, alias Nemes István Cherubionos és Káoszos könyvei jönnek be nagyon. Az Éj és a Hajnal trilógiája nagyon komoly sztori, szívesen viszontlátnám filmen és/vagy játékban. Kár, hogy a sztorit ezután más író vitte végig, a Cherubion alkonya hangnemben és stílusban elüt. Bár a világ ugyanaz és a visszautalgatások jók, jó tudni, hogy miként is alakult a Hajnalkor.
Skandar Graunt egy fantasyszerető embernek sem kell bemutatni asszem
Ugyanúgy fantasy Terry Brookstól a Shannara-saga, nagyon összetett sztori.
Aztán Drizzt Do'Urden, az éj-elf története és úgy általában a Salvatore művek.
Lovecraft szürreális horror'meséi', ésatöbbi..Sci-fi vonalon Brandon Hackettől az Erdőhold-saga, Cornwell Excalibur trilógiája, meg a klasszikus Alien/Predator/AvP könyvek, azokból sosem növök ki
Meg még van egy rakat, jellemzően fantasy/sci-fi.Más műfajban nem nagyon mozgolódok, még Lőrinc L. László / Leslie L. Lawrence könyveit szoktam elolvasni, jó nagy kavarás van bennük mindig
Olvasni jó
-
bdav
őstag
listámhoz hozzáadandó:
Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai trilógia. Nagyon bejövős, 3ig olvastam az utolsó kötetet éjjel. sajnos végére értem
(az arany iránytű film ebből készült)
-
7
addikt
Nem mellékesen mindenkinek ajánlom a Legyek urát. Rég olvastam, de frenetikusan jó.
A Száll a kakukk fészkére is (szerintem jobb, mint a film, ami belőle készült).
Szintén vonatkozik ez a Virágot Algernonnak c. remekműre is! -
7
addikt
Nekem a Nemezis nem tetszett igazan, ellenben a Kaliban-trilogia elso kotete (bar csak reszben Asimov muve, hiszen McBride-nak kellett befejeznie) egesz jo. Mondjuk erezhetoen jobb lett volna, ha Asimov maga meg tudja irni rendesen, de ennek ellenere jo volt. A maradek ket resz viszont szerintem szornyu.
A halhatatlansag halalat igy nagy hirtelen nem tudom, olvastam-e, majd utananezek.
Amugy az Urvadasz-sorozat meg egesz vicces.
Erdemes meg elolvasni a Szivelyes Fahrenheit c. gyujtemenyt. Asimoveknak egesz jo izlesuk volt, van nehany nagyon jo novella abban a konyvben.
A Robotos szeriabol meg a Baley-s konyvek tenyleg jok, bar en leginkabb azokat elveztem, ahol Giskard felbukkan. Mar az elso pillanattol kezdve szimpatikusabb volt, mint Daneel.
-
szasanyi
félisten
Csatlakozom - kitűnő író, letehetetlen könyveket ír. A legjobban a "Most kell meghalnod" c. könyve tetszett. Ezen kívűl az egyiptológiával foglalkozó "Taita" könyveket emelném ki, melyek szintén kedvenceim. De rosszat, sőt (!) csak gyengének mondhatót NEM olvastam tőle.
Mindenkinek csak ajánlani tudom! -
RedWing
aktív tag
Stephen King - Tóparti kísértetek és a Bilincsben
-
Gyuri16
senior tag
az Alapitvany konyvek kozul ketsegkivul az alap trilogia a legjobb. eleg erdekesek meg az elozmenynek szant iromanyok (Hari Seldon fiatalkora). Amiket utana irt mar kicsit tulzottak szerintem.
As istenek is... kicsit kilog a sorbol, erdekes konyv, eleg nagy csattano van a vegen
hasonloan erdekes konyv a kevesbe ismertek kozul A halhatatlanság halála (szokasahoz hiven egy komplex univerzumot felepit), illetve a Nemezis (ahol szinten megjelenik valamilyen fele telepatia, hasonlo gondolatok)bevallom megneztem a wikipediat, mert nem emlekszek mar mindenre, igy ott lattam meg az Urvadasz sorozatot, ami ugyan konnyebb mufaj (eredetileg kisebbeknek szanta) de szerintem nagyon jo, izgalmas csak sajnos gyorsan a vegere jutottam.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
Stalker-2572 #147 üzenetére
par eve olvastam, amikor jelentek meg ezek a vastag kotesu Asimov konyvek, most ott sorakozik az osszes a polcon, impozans latvany
ha egyszer megint sok idom lesz, akkor lesz mit elovenni.azota is keresek valami hasonlo kidolgozottsagu univerzumot... meg az elso Dune konyv tetszett nagyon, de a Dune gyermekei mar kicsit kiabranditott, ugyhogy tovabb nem olvastam.
sok jot hallottam meg a Hyperion sorozatrol, de ahhoz meg nem jutottam hozzaamugy most Hugh Laurie konyvet olvasom (A Balek). Szerintem jo, csak a forditasban valoszinuleg elveszik sok, majd megprobalom beszerezni eredeti nyelven is.
-
kicsitomi88
őstag
Márai Sándor - Egy polgár vallomásai
Hugo - Nyomorultak -
lsc
nagyúr
Hali
Wilbur Smith-től bármi .
-
peterszky
őstag
Juan Munoz Martin - Kullancs a kalózkapitány
Fehér Klára - Földrengések szigete
Arkagyij és Boris Strugackij - Piknik az árokparton (Stalker)Rejtő Jenő
Harry Potter, Gyűrűk Ura, Babó -
törölt tag
Faludy önéletírása: Pokolbéli víg napjaim
mestermű
-
Palkó
tag
Herman Wouk - Zendülés a Caine hadihajón
Nálam a Top 5-ben ott van....
-
Gyuri16
senior tag
válasz
Stalker-2572 #141 üzenetére
nekem tetszettek a robotos korszakbol valo nyomozos regenyek, Elijah Baley foszereplesevel. Az az univerzum is jol ki van dolgozva, es erdekes torteneteket irt.
Asimovnal egy dologgal nem sikerult megbaratkoznom, hogy vegen megprobalta osszehozni az Alapitvanyos es a Robotos univerzumot, bar neha jol sikerult osszefogni, de szerintem erzodik a popularitas rajta. -
RedWing
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #143 üzenetére
Nincs mit!
Jó szórakozást!
-
RedWing
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #141 üzenetére
Nekem a Robottörténetek (hangoskönyv!) nagyon tetszett!
-
Stalker-2572
veterán
Asimovtól kinek mi a kedvence? (Az Alapítványon kívül
)
-
RedWing
aktív tag
No.1: Stephen King minden mennyiségben!!!
No.2: Erich von Däniken --> akit kicsit is érdekel a misztikum, annak KÖTELEZŐ!!!
No.3: Rejtő Jenő -
hanee
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtam hova írjam, gondoltam itt hátha tud valaki válaszolni:
Tud valaki egy helyet Budapesten / Magyarországon / EU-ban, ahol angol nyelvű regényeket lehet vásárolni?
Szeretném megvenni Anne Rice - Vampire Chronicles c. kb. 8-9 kötetnyi regényeit és érdeklődni szeretnék, tudtok-e valami helyet, ahonnan ez beszerezhető?Köszi,
hanee -
Kriza
őstag
H.P. Lovecraft. (jelenleg, bár nem vagyok egy kimondott könyvmoly)
-
bdav
őstag
hmm nemtudom hogy a múltkoriban azért nem írtam be mert még nem olvastam, vagy azért mert elfelejtettem:
Raymond E. Feist-től minden amit eddig olvastam nagyon bejött. Legutolsó kötetet épp mostanság vettem meg de most megint várhatok egy csomót a folytatásraasszem megpróbálom beszerezni valahonnan (eladni nem akarja senki a teljes sorozatot?
)
-
AMD Power
titán
Ez az egyik legnagyobb könyv, amit valaha megírtak a földön!
Dale Carnegie
Ne aggódj, tanulj meg élni! -
jasszer
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #131 üzenetére
Szerintem a Bajnokok Reggelijével fogom nyitni a sort, amúgyis az a második legismertebb könyve. Thx, a többit is meglesem majd.
-
padee
tag
Stephen King, Christine
-
AMD Power
titán
Jack Higgins!
Pl:A Sas leszalt -
alitak
senior tag
Nekem az abszolút best A gyűrűk ura 1-3 Tolkien tollából. Meg hát az egész univerzuma nagyon tetszik (a filmek, játék).
-
jasszer
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #127 üzenetére
Én még csak az Ötös számút olvastam, de ami késik... (az nem jön)
Szóval hamarosan mást is tervezek olvasni tőle, egyik legjelentősebb könyv-élményem vót. -
KrAt
veterán
Nekem a kedvencem: Leslie Valley - A maffia fogságában
-
Motion_Blur
félisten
Nem szoktam könyveket olvasni, most viszont kedvem támadt: jelenleg (még kb. 1 napig
) Rejtő Jenő: Pokol a hegyek között című könyvét olvasom...nem vagyok tőle elájulva, de legalább megmozgatja az agyamat...200 oldal az egész...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Kicsit felhozom: Kurt Vonnegut könyvei szerintem szenzációsan jók. Nagyon tetszik a humora ill. a stílusa.
-
bdav
őstag
válasz
T. Almeida #125 üzenetére
jah nem rossz. folytatásait viszont seholse láttam a boltokban...
-
T. Almeida
senior tag
Up
Salvatore-től olvasom az Otthon-t, zseniális! -
T. Almeida
senior tag
Jéé..ladybug. SLP-n korrektor vagy?
Én az imánt küldtem vissza az adminnak az első korrektúrált könyvem -
T. Almeida
senior tag
A cool-túra nevében egy up
-
-
-
-
doc
nagyúr
válasz
Intelligencs #100 üzenetére
az sem rossz, de nekem nem jött be annyira mint az Ellenpont vagy a Távoli tűz (ami a Viking visszatér folytatása)
az Ellenpont egy igen érdekes és rendhagyó könyv. pontos számokra nem emléXem, de a kb. 200 oldalas regényben kb. 30-40 oldallal a vége előtt tűnik fel az első emberi szereplő -
cornfake
aktív tag
Moldova György
-
Grunya
aktív tag
válasz
Intelligencs #99 üzenetére
Tajpan és a Nemes Ház ugyanolyan, mint a Sógun. Tulajdonképpen egymás folytatásai ezek, de már nem emlékszem az időbeli sorrendiségre. Lehet, hogy egyszer még újra elolvasom mindhármat egymás után.
A patkánykirály tényleg nagyon ott van... -
Elrood
őstag
Ebbe a topicba se írtam még
Kb. ezeket olvastam el, illetve már megvan a könyv, csak elkéne olvasni.
Frank Herbert - Dűne sorozat
Brian Herbert - ''saját'' Dűne sorozata (igaz fater színvonalát nem éri el, de azért tetszik.)
Frederik Pohl - Átjáró sorozat
Asimov minden mennyiségben.
Arthur C. Clarke - Űrodisszeia sorozat + Randevú a Rámával
1984, Szép új világ, Galaxis útikalauz stopposoknak sorozat.
Hirtelen most ennyi jut eszembe. -
mr.geeZ
aktív tag
Én csupán a Brown könyvekre értettem amit írtam, bár elég 2értelmúen fogalmaztam
A HP könyveket többször is olvastam, nagyon tetszettek. Amit mostanában lapoztam át, az az 1984: nagy hatással volt rám ez a könyv, bár nem ez az első negatív-utópia történet, amivel találkozom. Egykét nap alatt olvastam a most felkapott Világok Harcát, nem vártam sokat a könyvtől, de úgy fejeztem be, hogy borzalmas volt, azóta láttam a filmet is, és csak megerősített a hitemben. Rendben van, hogy nem egy mai könyv, de még így sem nagyon tudom értékelni, mint sci-fit, akkor már inkább Asimov... -
bdav
őstag
én írtam Harry Pottert, ami elég felkapott mostanság és elég új is (végsősoron a Gyűrűk Uráról is sok szó esett a filmek végett). de jó is naon mindkettő
Sőt amit szintén írtam, Cornwell könyvei, azok is elég újak, ajánlom őket minednképpen, főleg az Excalibur trilógiát; az a könyv fantasztikusan jó.(mod: szoval DaVinci helyett olvasd ezt ha teheted, bár az előbbi könnyebb olvasmány)
jah egyébként kihagytam egy másik jó kis könyvet, Stephen E. Ambrose: Az Elit Alakulat (többi könyveit még nem olvastam, majd eccer talán)
[Szerkesztve] -
bdav
őstag
háát, elmennek, de azért a kedvenctől messze van. Da Vinci kódot olvastam és a Digitális erődöt. Előbbiről annyit tudok nyilatkozni hogy nem rossz, de a ''csattanót'' kitaláltam. Utóbbiban nem, viszont a történet középpontjában egy brute-force kódtörő gép van ami percek alatt feltör minden titkosítást (hát ez legalábbis ''érdekes''). ettől függetlenül az is élvezhető volt, azt hiszem elolvasom az Angyalok és démonokat is egyszer. Végülis tényleg izgalmasak a regények, de tipikus egyszerolvasós (pl. a Gyűrűk Urát eddig csak 4szer olvastam
lassan neki kéne állni megint)
Lényeg a lényeg, Brown nem rossz de azokhoz képest akiket felsoroltam nem elég -
mr.geeZ
aktív tag
És mi a helyzet Dan Brown könyveivel? Nekikezdek a leghíresebbnek, a másik 2 is elérhető közelségbe van, ha véletlenül nagyon megtetszene.
-
cskamacska
addikt
válasz
Intelligencs #106 üzenetére
Konkrétan én azt furcsálltam, hogy vége lett. Egyszrűen elfogyott a papír alólam. Lestem a végét, és úgy ültem ott, mintha csak a könyv felét kaptam volna meg. Nem tudom hogyan folytathatta volna az író, de egyszerűen szerettem volna tovább olvasni.
-
mr.geeZ
aktív tag
válasz
Intelligencs #104 üzenetére
Kicsit idegesítő, hogy az első pár oldal után már rohadtul nemtudod, hogy a sok név közül ki kicsoda, de ez később még csak rosszabb lesz. Egyébként tényleg vannak a könyvnek kevéssé olvasható részei, de összeségében nem rossz.
-
válasz
cskamacska #105 üzenetére
Aham. És mi volt a vége? Azt nem szeretem Philip K. Dick könyveiben, h némelyiknek egyszerűen gagyi a vége. Semmi csattanó, semmi.
De zseni volt a csávó, az tuti. Kár, hogy paranoiás állat volt... -
cskamacska
addikt
Hmm, Philip Kindred Dick AZ EMBER A FELLEGVÁRBAN című könyve kifejezetten tetszett.
-
Én ezeket mind megtettem, szerintem hatszot-hétszer biztos olvastam a Gyűrűk Urát és a Babót is, sőt, azt még angolul is kétszer, a filmet is láttam, ennek ellenére a Szilmarilokkal elakadtam. Igaz, mindig az elején, lehet, hogy később érdekesebb, de odáig nem sikerült eljutnom még...
-
mr.geeZ
aktív tag
Az a könyv, amit akkor kell elolvasni, amikor már elolvastad a Gyűrűk Urát, a Babót, megnézted a filmeket, és ezek után szeretnél valahogyan mögé látni, hogy milyen mérhetetlen pontossággal és kidolgozottsággal van kitalálva az egész minden ízében élő, és a könyv végére egésszé összeálló világ.
-
-
Jégkokó
veterán
A multkor olvasott fel a barátnőm nekem egy könyvet, jó nem azért mintha nem tudnék olvasni.De halgatni szerintem sokkal jobb egy könyvet, meg nagyon szépen elő tudja adni a történetet.A könyv cime pedig Tükörikrtek volt, az első pár 10 oldalig azt hittem hogy ez tök gagyi lesz , aztán meg izgultam hogy mi lesz vajon a köny vége
-
-
-
-
kypre
tag
Sziasztok, az én kedvenceim:
Márquez: A szerelemről, és más démonokról; Bánatos Kurváim Emlékezete; Szerelem a Kolera idején
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Mario Vargas Llosa: A Kecske ünnepe
Günter Grass: Az én évszázadom
Vámos Miklós: Apák Könyve; Márkez meg én
Thea Beckman: Keresztes hadjárat farmerban
így, hírtelen ezeket tudnám kiemelni.
[Szerkesztve] -
T. Almeida
senior tag
-
adalbert1
veterán
Ugyan ritkán van időm nekem is olvasni, de itt a 2 kedvenc könyvem:
- Keresztapa
- Amerikai Psycho
A tipikus ponyvaregény kategóriában meg Rejtő Jenő művei az abszolut favoritok. -
Grunya
aktív tag
James Clavell: Sógun, Tajpan, Nemes Ház <- Fú de jók voltak.
-
doc
nagyúr
kedvencek? túl sok van...
pl.
George Orwell: 1984
Clive Barker: Korbács, Kárhozat (a Pokolkeltő viszont nagyon kiábrándító)
P.K.Dick: A halál útvesztője, Ubik
Orson Scott Card: Végjáték, Holtak Szószólója (plusz a Fajirtás első kétharmada, a vége nagyon gyér...)
Mary Shelley: Frankenstein
magyarok közül:
Zsoldos Péter: Ellenpont (döbbenetesen jó könyv, bőven üti a ''világszínvonalat''!!
Moldova: minden -
-conrad-
addikt
válasz
T. Almeida #85 üzenetére
Szia!
Székesfehérvári lennék. Ha nem kell akár postán is megoldhatuk, ha eladod. -
bdav
őstag
válasz
Intelligencs #90 üzenetére
Szilmarilok nehéz olvasmány való igaz, és az eleje nem is különösebben érdekes, de utána szvsz nagyon jó kis történetek vannak benne. és megintcsak a hihetetlen kidolgozottsága miatt tetszik annyira.
-
Hú, a Szilmarilok, többször próbáltam kiolvasni, de az valami borzalom. Köze nincs a Gyűrűk urához vagy Babóhoz. Te hogy tudtad azt elolvasni, pláne, hogy még a kedvenced is?
Az Alapítvány - Robot univerzum tényleg nagyon üt, most olvasom az ötödik kötetet, valami hihetetlen volt ez az Asimov. És ha belegondolok, hogy az Alapítvány írása idején huszonéves volt, hát döbbenet. -
-
Dexter68
addikt
Borzasztó sok kedvencem van...
De.
Boris Vian: Tajtékos napok
Ilf-Petrov: Tizenkét szék
Ilf-Petrov: Aranyborjú
Hasek: Svejk
Meg még egy csomó minden. -
bdav
őstag
J.R.R. Tolkien: Gyűrűk Ura, Hobbit, Szilmarilok
Asimov: hát neki minden nagyon jó amit eddig olvastam. bár a Birodalom - Alapítvány - Robot univerzum főleg egyben félelmetes
J.K. Rowling: Harry Potter összes
Bernard Cornwell: Excalibur, Ördöglovas (ezeket olvastam tőle még csak) -
Lortech
addikt
Előszöris: Albert Camus : Közöny, A bukás,
Robert Merle : Mesterségem a halál,
Franz Kafka, Thomas Mann művei úgy általában,
Sólem Áléchem: Énekek éneke,
Gorkij novellái,
és még sorolhatnám, hirtelen ezek jutottak eszembe, kedvencet nem tudnék hirdetni, ha kínoznának sem.
-
Egyetlen könyvet nem tudok megnevezni, sem egyetlen írót, hisz nem lehet összevetni például egy szépirodalmi kedvencet egy sci-fi-vel. Mindkettő jó a maga műfajában.
A teljesség igénye nélkül:
Isaac Asimov: a teljes alapítvány sorozat
Frank Herbert: Dűne (Szigorúan csak az eredeti kötet! A folytatások olvashatatlanok.)
J.R.Tolkien: Gyűrűk ura, Babó
Merle: Malevil, A sziget
Guy de Maupassant: A szépfiú
Stephen King majd' összes műve
Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
Kicsit vegyesre sikerült, de nem tehetek róla, mindent elolvasok ami betű, és a szemem elé kerül. Én az az ember vagyok, aki evés közben a termékek oldalán található leírásokat is elolvassa... -
-conrad-
addikt
Sziasztok, keresek egy könyvet, Bram Stoker: Dracula c. írását. Nem igazán lehet kapni, nem tudtok valami jó helyet? Ha valakinek megvan arra is beneveznék.
Esetleg dgitálisan is ok, mert kinyomtatom. Köszi!
Bocs, ha nem fér bele a topic címébe, csak nemtom hol is kérdezzek rá.
helyesírás = 0
[Szerkesztve] -
Ladytron
csendes tag
Umberto Eco-Bábeli beszélgetés.Ez a könyv valami frenetikus! Betegre röhögtem magam ezeken a novellákon.A legjobb: Hogyan utazzunk lazaccal?
Stanislaw Lem-Kiberiáda.Ez volt az első sci-fi amit olvastam kb.8 éves voltam.Azóta a műfaj elkötelezett rajongója vagyokA ''Visszatérés'' is nagyon jó.
Fantasy témában a csúcs Clive Barker-Korbács.Már vagy egy éve előjegyeztettem az antikváriumban,de úgy tűnik senki nem akar megválni a példányától
[Szerkesztve] -
T. Almeida
senior tag
Mostanában Stephen King-től olvasom a Setét Torony sorozatot, a 3. kötetnél járok..SZVSZ igencsak jól áll King mesternek a fantasy műfaj is...
Az egyik legjobb könyv, amit olvastam. -
crab
senior tag
mivel még senki nem írta, a kedvenc könyvem: Stanislaw Lem - Solaris.
-
brownus
veterán
gyorsan kivégezted Te is
nem tudom mert az a könyv nincs meg, de találtam egy boltot:Bővebben: linkahol megtudom venni. ha elolvastam nyilatkozom!
viszont nem tudjuk, hogy Kránban mi történt vele, mert a Vas ideje végén kérdezi Rashad, hogy Te meg hol a Kránban voltál? erre mondja, hogy Ott voltam.Éppen ott.
azt hittem ez a rész az ottani kalandokról szól, de nem. de ettől függetlenül qrva jó!!!!!
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
A sziget:
Az író ebben a regényében a XVIII. századba, a híres Bounty-lázadáshoz nyúl vissza, de a történelmi esemény számára csak kiindulási pont, a cselekményt szabadon formálja a tőle megszokott lebilincselő stílusban.
Mi is volt a Bounty-lázadás? A hajó legénysége megelégelve az állandó kegyetlenkedéseket, megöli a parancsnokot. A lázadók kemény magja � azok, akik nem remélhetik, hogy visszatérhetnek hazájukba � tahiti férfiakkal és nőkkel együtt egy ismeretlen, apró szigeten telepednek le. Kezdettől fogva sokasodnak a vészjósló jelek e világtól elzárt, kényszer szülte kis társadalomban; a fehérek nem tudnak és nem is akarnak alkalmazkodni a bennszülöttekhez, mindenáron fenn akarják tartani uralmukat. A kétféle, gyökeresen különböző civilizáció találkozása végül is véres háborúba torkollik�
A regény � a nagy sikerre való tekintettel � nyolcadszor jelenik meg magyar nyelven. -
brownus
veterán
nem igazán:
Robert MERLE: VÉDETT FÉRFIAK
''Merle, az emlékezetes politikai regények írója, ezúttal a feminizmus divatját használja fel humanista mondanivalójának kifejezésére. Az USA nemi aktusra képes férfilakosságát agyvelőgyulladás tizedeli meg. A fékezhetetlen járvány az elnöki székbe segíti a homoszexuális, férfigyűlölő Bedford asszonyt. A főszereplő dr. Marbinelli és munkatársai szögesdrót mögé kerülnek, hogy egy magántársaság hasznára ellenszérumon dolgozzanak. Fokozatosan tudják meg, micsoda pokol szabadult el a ''védett zónán'' kívül (a heréltek engedelmesen szolgálják női főnökeiket; a magányos férfiakat tűzzel-vassal üldözik; kamaszlányok megkötözött aggastyánokat kényszerítenek erekcióra, a törvény mégis áldozataikat bünteti súlyosabban - a fallosz helyi ''agressziójáért''; a leszbianizmust az iskolában oktatják; titkos genetikai kísérletek folynak a férfiak teljes kiküszöbölésére).
A regény végén megdöntik a zsarnok rendszert, a feministák liberális szárnya kerekedik felül, a helyzet azonban csak relatíve javul: az új irányzat még kifejezettebb matriarchátust valósít meg, s az anyakultuszt állítja az ideológia középpontjába. Mutatósabb férfinak továbbra sem tanácsos kísérő nélkül sétálni. (Merle kiválóan ért a férfiszexizmus visszájára fordításához.) Martinellire is a nemzés dicső feladata hárul, miközben szerelmi szolgálatain két barátnő osztozik meg testvériesen.
A szatirikus regény minden bizonnyal sikeres; elsősorban harsány, pornográfiába hajló ábrázolásmódjának köszönhetően.'' -
rebel56
tag
Egy szavazat Gabriel García Márquez-re!
-
Grunya
aktív tag
John Updike-tól szinte minden tetszik. Legjobbak a Párok, Brazília, Nyúl tetralógia
-
<MZ/X>
őstag
Nekem a kedvencem Jules Verne Rejtelmes Sziget című könyve.
-
-
brownus
veterán
Végre megjelent!!! Alan O'Connor : Csillagvető!!
-
Harrylles
aktív tag
És találkoztam is!
-
Harrylles
aktív tag
Ma pedig a kedvenc írómmal fogok találkozni!
-
mayerlaci
senior tag
Harry Potter.
-
mahatma
aktív tag
Most olvastam Boris Vian: Tajtékos napok.....
Iszonyú jó, ajánlom mindenkinek. -
mahatma
aktív tag
Most olvastam Boris Vian: Tajtékos napok.....
Iszonyú jó, ajánlom mindenkinek. -
Sunzi
aktív tag
Meg egy szavazat Kundera-ra. Az osszes muve kivalo, kedvenc pl. A let elviselhetetlen konnyusege, Nevetseges szerelmek.
Es a most olvasottak kozul kivalonak tartom Wass Albert Funtineli Boszorkanyat... -
Harrylles
aktív tag
Nekem nagyon sok kedvenc íróm és könyvem van, de ha választani kell akkor talán Darren Shan a kedvenc íróm. A legkedvencebb könyvem talán, ha választani kell akkor a Darren Shan sorozat, de Rejtő is nagyon jó, no meg Rowling sem utolsó.
És még sorolhatnám.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
LJoE
senior tag
Terry Pratchett (Discworld könyvek)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Én kommersz leszek. Nagyon sokat olvasok és elég nehezen tudok egy kedvencet kiválasztani, de ha egyet kell jelölni, akkor Stephen King-re adom a voksom. Nagyon szeretem a stílusát.
-
Gh0sT
addikt
Weis & Hickman:
Az őszi alkony sárkányai
A téli éj sárkányai
A tavaszi hajnal sárkányai
Dale Avery: A renegát -
Superman
nagyúr
Patrick Modiano: Sötét boltok utcája
Michel Tournier: A rémkirály (Volker Schlöndorff meg is filmesítette.)
Jean-Paul Sartre: A fal
Norman Mailer: Meztelen és holtak
Gabriel Garcia Marquez: Száz év magány
Roger Penrose: A császár új elméje -
d3adm3at
csendes tag
kedvenc könyvek:
Dürrenmatt: Fizikusok
S. Beckett: Godot-ra varva (alapmu)
George Orwell: 1984 (megaistenkiralynegativutopia), Allatfarm
Assimov: Az alapitvany
Frank Herbert: Düne
Bulgakov : Mester és Margaréta
Kedvenc író:
George Orwell -
Jam-Master J
aktív tag
Nálam a best: Karl May: Winnetou
Egyébként az összes Karl Mayt olvastam, mindenkori példaképem Old Shatterhand
Bejön még: Stephen King, LLL...hirtelen ennyi.
Egyékbént kedvenceim közé tartozik: Jeffrey Stone (asszem Nemes Istvánnak hívják eredetiben): Éj trilógia, Hajnal trilógia.
Nameg Fejes Endre: Jó estét nyár, jó estét szerelem (nagyon bejött az a pszichopata gyerek)
[Szerkesztve] -
bali79
tag
Kedvenc klasszikusaim (már vagy 3x ''megvoltak''):
Móricz: Rokonok (ez nagyon, nagyon jó!! és aktuális is! meg kötelező)
Dumas: Monte Cristo grófja
Ami most jön majd (nem regény):
Niederhauser Emil: Oroszország története -
Wildmage
senior tag
Részemről egyértelműen a Tolkien tollából származó Gyűrűk ura trilógia a legjobb könyv és film is egyaránt.
-
escie
őstag
nekem Franz Kafka művei tetszettek nagyon...
például ''Az átváltozás'' nagy kedvencem, és az ''Amerika''...
ezenkívül Thomas Mann Tonio Krögere is nagyon jó...
na és persze Moldova, hogy magyart is említsünk...
...hmm, bár többet olvasnék, ne csak ezelőtt a hülye gép előtt ülnék... -
AlBundy
aktív tag
Robert Merle: Malevil
-
fokukac
nagyúr
kedvenc íróm : plextor.
ha még nem lőtte le senki... -
kapcs-ford
őstag
Olvasta-e / hallott-e valaki az alábbiról ???????
Bővebben: link -
-
Zsiba
senior tag
válasz
Agressor1 #35 üzenetére
Értelmetlen fantáziálás??? Semmi haszna??? Mit nevezünk értelmetlen fantáziálásnak????
Tudod, ha az ember nem fantáziálna, nem álmodozna, akkor nem jutna egyről a kettőre. Nem lenne Fizika sem. Illetve lenne, csak fogalmunk sem lenne róla.
Pár száz éve értelmetlen fantáziálásnak tartották a repülést. Vagy gondolj csak a Verne regényekre. A Holdraszállás a fantázia(sci-fi) kategóriába tartozott.
Ha ilyen dolgokon nem fantáziálna az ember, akkor ma nem repülnénk, nem szálltunk volna a Holdra, azt sem tudnánk, hogy a Föld gömbölyű.
Szóval a fantáziálásnak nagyon-nagyon sok haszna van. És ami most értelmetlennek tűnik, az lehet, hogy néhány évtized múlva valóság.
Egyébként a Fizika is folyamatosan változik. Pontosabban bizonyos törvényszerűségek az épp aktuális elméletek szerint változnak. Persze vannak már olyan részei melyek nem fognak változni, de ha megnézed, hogy mennyi sötét folt van még, amire nem találnak magyarázatot.... ezek megfejtéséhez is kell fantázia. -
-
Alvin_ti4200
félisten
Richard A. Knaak: A vér szava
Diablo I. kötete -
Sick Boy
őstag
George Orwell: 1984
azóta rettegek és várom a világvégét -
Kamisama
tag
Hi!
Örülök, hogy ilyen topic is van már. Kedvenc íróim akiktől az összed eddigi könyvet olvastam: Wilbur Smith, Leslie L. Lawrence és John Sandford, és pont ebben a sorrendben is szeretem őket a legjobban. WS-nek pont most fejeztem be a Kék horizont-ját, az előző kettő jobb és csattanósabb volt. LLL meg már nagyon nagyon sablonos, mindíg ua. Most Asimov Alapítvány trilógiáját kezdtem el, de ez is jónak néz még ki. -
Agressor1
tag
Nekem a kedvenc konyvem, mikor kozepiskolas voltam a kovetkezo:
Dér-Radnai-Soós: Fizika feladatok (Nemzeti Tankönyvkiadó).
Nektek is ajanlom, a fizika az a tudomany, ami leirja a kornyezetunket es ez valoban igy van. Szerintem nem eleg csak a szamitastechnikahoz erteni.. Fontos, hogy ismerjuk a kinematikat, mechanikat, elektronikat. Na persze, a fizika alapjat kepezo tudomanyagat is: a Matematikat!
Javaslom, tanuljatok vegig a fenti konyvet, oldjatok meg a feladatokat, szorakoztatoak, otletesek, klasszak! (Egy FERFI embernek szerintem fontos, hogy realis kepe legyen a vilagrol) -
deer
csendes tag
Hmm...akkor ide is írok, de a másik nyáritopikot azér nem ismétlem
( teljesen)
Márai. Miért? Nem egyszerű. Képviselt valamit, ami abban a korban, s talán most is, különleges és mégis nagyon emberi magatartást követelt. Egyenes és gerinces polgár, úriember és néha szegény volt. Önkéntes száműzetésben élt, s mindvégig magyarul írt, csak magyarul. Érdemes megismerni őt naplóin keresztül. Mindent lejegyzett, születéstől halálig, bogarat, háborút, fájdalmat,tengert.Ember volt, elsősorban ember. S ennél többet akarni nem lehet, ezt tőle tanultam. És ez elég, már csak élni kell. -
Zsiba
senior tag
Tolkien: Gyűrűk Ura és a többi gyűrű trilógiához kapcsolódó könyv. Ezeket többször is elolvastam, szóval azt mondhatom ezek a kedvenceim.
Egyébként nagyon imádom Gerald Durrell könyveit! Nem komoly irodalmi művek, de nagyon jók!
Magyaroktól még ezeket a könyveket szeretem: Légy jó mindhalálig, Pál utcai fiúk, Kincskereső kisködmön, Egri csillagok. -
L3zl13
nagyúr
-
Zsu_
senior tag
Sorry az offért.
Irodalmi jellegű cdimtől megválnék! Bővebben: link -
Tomarctus
csendes tag
Sci-fi irodalomban szánalmasan hosszú a lemaradásom
-
Szenty
tag
Hali!
Én speciel Isaac Asimovot szeretem a legjobban. Eddig 23 kötetet sikerült elolvassak tőle. Aki szereti a sci-fit, annak csak ajánlani tudom. Minden könyve letehetetlenül izgalmas, és ami az Alapítványhoz tartozik, az egységes egészet alkot. (Mint egy 20 kötet.) Lebilincselő stílusa van. Olvastam továbbá Philip K. Dick könyveket is (nem mindegyik jó), az ő írásaiból születtek az alábbi filmek. Szárnyas fejvadász, Emlékmás, Screamers - az elveszett bolygó, Imposztor, Különvélemény. Őt is tudom ajánlani, bár érdekes stílusban ír.
Üdv,
Szenty -
Tomarctus
csendes tag
Egyébként pestieknek mondom hogy a régi (?) csodák palotája melletti udvarban van egy könyvpince, ahol 30%-ot adnak a könyvekre. Minden kiadótól van ott könyv (de nem minden), és régóta keresett könyveket és frisseket is lehet találni. Érdemes benézni!
-
Tomarctus
csendes tag
Na, holnap benézek az Európába! Jó az a 15% kedvezmény
-
ftc
nagyúr
a Mátrix filozófia
-
Tomarctus
csendes tag
Most a kedvenc íróm Alessandro Baricco. Hihetetlen stílusban ír (eredetileg zeneszerző, ha jól tudom). Mindenkinek csak ajánlani tudom, kipróbálni érdemes. Nem ír hosszan, de nagyon hatásos.
Egyébként főleg a ''latin'' írókat szeretem: Vargas Llosa, Saramago, Coelho, Borges, Sarney. Valahogy a déliek írásmódja sokkal színesebb és jobban megragadja az embert, legalábbis engem.
Milyen rég olvastam Ken Follettet és Wilbur Smith-tBár már nem nagyon tudom mik voltak (az Óceán felett , valami ilyesmi)
-
Zsu_
senior tag
Nem vagyok nagy ''könyvmoly'', úgy is fogalamazhatok, hogy viszonylag ritkán olvasok, de ez a könyv elnyerte tetszésem:
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe (The picture of Dorian Gray). -
Tomarctus
csendes tag
válasz
parandroid #3 üzenetére
Jártam már ott is, de gondoltam ne csak nyári dolog legyen az olvasás
-
jerk
csendes tag
Szia Tomarctus
Több kedvencem is van.
Az egyik Rejtő jenő ( P. Howard ), akinek a könyveit akkor szoktam elővenni, ha nagyon magam alatt vagyok. Egy kis olvasgatás után rájövök, hogy az életet nem érdemes halálosan komolyra venni.
Szeretem még Wilbur Smith ( nem éppen szépirodalom,de ez van ) és Robert Merle, valamint Ken Follett könyveit.
Ha gondolod válaszolj én is kíváncsian várom a Te kedvenceid. -
parandroid
félisten
Bővebben: link
nézz be ide is! -
Tomarctus
csendes tag
Azért ennyire ne tolongjatok
-
Tomarctus
csendes tag
Mostanában nem sokat olvasnak az emberek, bár a könyveladások állítólag nem ezt mutatják, azért én kíváncsi lennék hogy kinek mi a kedvenc könyve (ami talán még egy kicsit meg is változtatta az életét v. a világnézetét). Ki a kedvenc írója és miért?
Egyfajta könyvajánló is lehetne az irodalmat szeretőknek.
Lehet hogy nem lesz népszerű a topik, de ahogy elnéztem sok ''olvasó'' ember megfordul a ph-n. Csak bátran!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest