Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• simi.esp.28

csendes tag

válasz cotagg #60461 üzenetére

lehet kicsit félreérthető volt amit írtam, de igazából használattól függ a csereperiódus. nem tudom milyen lehet a gyári dugattyútömítés, amit így egyben lehet kapni tömítésszettet europiccolához, abba kb ugyanaz lehet mint külön megvéve a dolgokat csak drágábban, mert több típussal is kompatibilis, a felét a tömítéseknek fel se használod. az expolys utángyártott vagy legyen akármilyen dugattyútömítés szett 1200Ft, és egész sokáig bírja, nem pénzt ha cserélni kell, akár félévente, de ahhoz elég sokat kell nyúzni a gépet.

lekri: hááát nem vagyok nagyon otthon kémiában, de megmondom őszintén én azokban sem használnám, ha nem muszáj. volt már szerencsém egy elektra microcasa a leva-hoz, ahol kis apró pontokban ki volt lyukadva a rézkazán! és szépen szelelt is belőlük a gőz. viszont azt hozzátenném, hogy a kazán falvastagsága kb 1,5-2 mm és vörösréz, a kisebb háztartási gépekben mint a rancilio silvia, faema family, brasilia lady stb. sárgaréz a kazán, és lényegesen nagyobb a falvastagság is, szóval nem igazán kell tartani kilyukadástól.

a hx gépeket egy kalap alá venni elég félrevezető, nagyon sok különböző konstrukció van. a kis sb gépek között is vannak különbségek, ezeket meg is különböztetjük szépen. én a silvia-ra is simán vártam fél órát vagy többet is hogy rendesen felmelegedjen. szerintem ezt a felfűtési időt nem lehet olyan nagy hátránynak feltüntetni, meg lehet kerülni ezt a probémát . akkor van gáz ha random felugrotok a házba a haverokkal, rokonokkal kávézni, akkor kapja az embert a basztatást, hogy miért kell ennyit várni egy kávéra, de ezért jó ha van otthon egy turmix tx-10 vagy qm0650, akkor ebből sincs baj.. :D

Új hozzászólás Aktív témák