Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz
Sinisi
üzenetére
Ne írd le az Arabicát, lehet idővel csak az kerül majd a gépedbe.
Ha jó és friss a pörkölés, akkor olyan krémet kapsz, ami könnyedén megtartja a cukrot. gubabela által linkelt oldalt is érdemes olvasgatni, többek között. A kávé minőségét pedig nem érdemes a crema mennyiségében mérni. 
És ha már kávé...legutóbbi zöld vásárlásom a Columbia Ace National Winner/ Cundinamarca fajtára esett a Brandonál, és elkezdtem sötétebbre pörkölni. Popcorn pörkölővel nehéz belőni, de City+ és Full City környékén lehet a legutóbbi adag. Gyenge az eszköz, hiányos a tudásom, de a kávé valami fantasztikus. Már zöldként is gyönyörű, méretes, egyforma, hibátlan szemek. Első reccsenés ilyen határozott, hangos még egyik kávénál sem volt. Ha lesz guatemalai kávéjuk, feltétlen kipróbálom azt is.
A kezdeti nagy lelkesedéssel próbáltam világosra pörkölni eszpresszóhoz, de csak folyamatos csalódást eredményezett, nagyon nem ízlett. Ezzel a kávéval kezdtem sötétebbre pörkölni, és nagyon bejön. Párom nem kávézik, de most reggelente ragaszkodik az adagjához, ennél nagyobb sikerélmény nem kell.
Lehet amit filternél kedvelek, espressoban nem jön be, de ez majd kiderül, még messze vagyok a céltól. -
gubabela
senior tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Ez nem így működik. Ha kellően friss a kávèd ès mindent jól csinálsz, akkor lesz crema is, függetlenül a kávè fajtájától. Az igaz azomban, hogy a robusta szemekben pörkölès után több szèn dioxid marad meg ami a crema kèpződès egyik fontos eleme. Kis olvasnivaló.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- Arc Raiders
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- EAFC 26
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- További aktív témák...
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha jó és friss a pörkölés, akkor olyan krémet kapsz, ami könnyedén megtartja a cukrot. gubabela által linkelt oldalt is érdemes olvasgatni, többek között. A kávé minőségét pedig nem érdemes a crema mennyiségében mérni.