Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• icm

tag

válasz reset #127942 üzenetére

Ne tévesszen meg a LED azt jelzi, hogy nincs fűtés alatt már a bojler, tehát a termosztát kikapcsolt. Ez igaz mind a kávéfőzésre és mind a gőzölésre is.
    Ezért is mondtam, hogy a PID emiatt is hasznos mert aktuális - már amennyire lehet aktuálisnak mondani, látod a bojler hőmérsékletét. Emlékszem az elején én is áááá max egy 9bar-os OPV rugó és az egyszerű tuning... aha 3-4 hónapra a vásárlástól már bent volt a PID :)
    Ahogy mondtam, 150°C pid állásnál indítom a gőzölést - nincs nyomásmérőm, ha lenne tudnám mondani ez milyen nyomást takar. Így olyan 20-25°C tejhőmérsékletig levegőztetek (néha variálok még nem teljesen érzem melyik a jobb nekem) utána pedig mélyebbre tolom a fejet, 35°C tejhőnél lekapcsolom a fűtést (nagyjából 155°C környéke - ha jól csípem el a gőzölés indítását akkor nem sokat esik gőzölés alatt a hőmérséklet) és 45°C tejhőmérsékletig gőzölöm. A végén pedig kieresztem a gőzt a bojlerből, így hamarabb is hűl vissza. Látatlanban olyan 3.5-4 bar nyomásról indítanám a helyedben a gőzölést, felette a hirtelen nagy nyomás össze-vissza levegőzteti a tejet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés