- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
daktilusz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #14055 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, próbálkozom és jelentkezem
-
daktilusz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #14048 üzenetére
Hali!
Megcsináltam a 100 Ft-os tesztet ilyen lett:
Az alapján amit mondtatok nekem ez soknak tűnik…
Ezek után ezzel a mennyiséggel főztem le ahol szintén 40-50 másodpercig tartott a lefolyási idő. Viszont ami számomra a legfurcsább hogy nyolc bár nyomáson ilyen vizes lesz a kávézacc:
Ötletek?
U.i.: szerintetek mennyiért és hol lehet tovább passzolni a KitchenAid Artisan 5KCG8433 típusú párszor használt kávédarálót, hogy vegyek egy normálisat?
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
daktilusz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #14048 üzenetére
Köszi az észrevételt gondoltam hogy mellényúltam
megpróbálok túl adni rajta és venni egy olyat amit ajánlatok de a büdzsé az 100 alatt van…
A 100 Ft-os tesztet meg kipróbálom aztán jelzek vissza
-
daktilusz
csendes tag
válasz
danbenzin #14045 üzenetére
Bocs a tamperelést nem írtam, de volt/van mindig. A kávégép zsír új volt, most másfél éves, igaz volt egy szervize, mert vízpumpát cseréltek benne... ez most volt egy hónapja.
Karbantartását, ami le van írva, csinálom, két-három hetente átmosom a megfelelő szerekkel és be is vannak áztatva a hozzátartozó egységek.
Mire gondolsz, mikor azt kérdezed hány grammos a kosár? Hány gramm kv fér el benne? Vagy súlyára vagy kÍváncsi?
"LELIT58 2-ways filterholder with classic polished black handle and Coffee Slide spout / LELIT58 1 dose filter (9-11 g), IMS / LELIT58 2 doses filter (14-18 g), IMS / LELIT58 2 doses filter (18-21 g)"
Ezek közül az utolsót használom.
-
daktilusz
csendes tag
válasz
Bobbysolo #14043 üzenetére
Először is köszönöm a választ másodszor látom hogy sokkal rutinosabb vagy mint én.
Gondoltam hozzáértéssel együtt jár majd a Szemes kávé kiválasztásának szakértelme is, Szóval ha elfogy és megmondod mit vegyek akkor olyat veszek.válaszok:
- kávé mennyiség: Konyhai mérlegen mérlegen mérem le mindig mindig a 18grot, ehhez egy 58as kosaram van. Ezzel a mennyiséggel kellemesen rátudom húzni a kart, ha többet teszek bele akkor már nehezen illeszkedik.
- látod még azt se tudom mi az a 100 Ft-os teszt…
Az még fontos infó lehet hogy egy fém víz terelőt ráteszek a kávé tetejére.
egyébként a kávégép szerinted rendben van?
előre is köszi a válaszokat
-
daktilusz
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kopogtatok szeretnék tapasztalatot és információt kérni tőletek.
Konkrétan már minden fajta YouTubeos videót, könyvet, cikkeket elolvastam hogy miként készítsünk egy jó eszpresszót otthon, de valamiért még mindig nem kerek nekem a történet.
Amikkel rendelkezem itthon:
LELIT MARA PL62X-V2 2022KitchenAid Artisan 5KCG8433Jelenleg cafe frei mandulás kávét használok
Tudom a kávéörlő nem a legjobb, de jelen pillanatban nem volt + 100 000 forintom egy profi gépre.
Egyébként ezen is nem kevés beállítás lehetőség van az őrlési finomságot tekintve. Viszont itt jön a kérdés amit egyszerűen nem tudok megérteni:
55-70 között mutatja a karos géphez szükséges őrleményeket. Nos ezeket végig próbáltam egytől egyig és akár tampereléssel, akár anélkül konkrétan egyszer SE tudta átnyomni a vizet rajta a gépem…
A 39-es fokozatnál találtam meg azt a beállítást amikor nem gyorsan, sőt lassan folyik át rajta a víz. Ez hasonlít leginkább egy eszpresszó ízéhez, de a le főzési ideje közelít az 50-60 másodperchez. Ha még nagyobb szemcseméretre állítom az őrlési fokozatot, akkor egyszerűen átfolyik rajta és vizezett lesz a kávém.
A egyszerűen nem tudom, és nem értem hogy a fél milliós gépem nem tud olyan nyomást kifejteni, ami megfelel egy jó eszpresszó készítéséhez, vagy tényleg elrontok valamit amire eddig nem gondoltam…
Hozzáteszem korábban egy kézi őrlőt használtam és a tapasztalat az, hogy az ott legfinomabbra állított fokozatnál is át tudta rajta nyomni a vizet a gép.
Előre is köszönöm hogy elolvastátok és hálás lennék, hogyha tudnátok segíteni hasznos tanácsokkal😉🙏
Linkek:
Kávégép:
https://kavegepbolt.hu/spd/508C0/Lelit-Mara-PL62X-V2-2022-Espresso-Kavegep
Őrlő:
https://www.kitchenshop.hu/artisan-elektromos-kavedaralo-mandula-krem-szin-kitchenaid-marka?gad_source=1&gad_campaignid=17335714539&gclid=CjwKCAjwwNbEBhBpEiwAFYLtGPK_1qut37WNq0hKTUPu2LVLi9dL4g9fnCxsNeE2SdrDkSIRjcZlUhoC4B8QAvD_BwE
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest