- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@vee
őstag
válasz
Halley #11623 üzenetére
Ilyen gépem van, nem 30 vagy 60 ml a két gomb. Annyit főz le amennyire állítod.
Be lehet állítani, hogy egy gombnyomásra mennyi ideig tolja át a vizet az egyik vagy a másik gomb. Nekem kapásból át is kellett állítani, mikor megvettem a nyomszabályozó nélküli kosarat hozzá.
Ha megvan milyen kávét milyen méretre őrölve szereted, akkor hozzáigazítod és kész.
Én 90%-ban ugyanazt az eredményt tudom hozni minden alkalommal, már ráállt a kezem mennyire tömörítsem be a kávét és milyen szemcseméretet használjak xy kávéhoz.Szerk.: én simán espressot főzök a minimálisan habosított kb.150ml tejbe, ez jön be ízre és állagra.
-
MC Pite
veterán
válasz
Halley #11623 üzenetére
Borrowing language from Italian espresso nomenclature, a 1:1 to a 1:2 is a Ristretto espresso, 1:2 to a 1:3 is a Normale espresso, and a 1:3 to a 1:4 is a Lungo espresso.
A német kávé hosszabb, az amerikano meg még híg...öhm, hosszabb.8-10g szokott lenni egy sima, 14-16g egy dupla kosár/szűrő (51mm-nél). Örlős gêpeknél (otthoni, kis irodai) azt hiszem 7g a bab.
Olyat csinálj, amilyen izlik
Nekem 10grammból 20-22g kávé meg 100-150ml tej ami szeretek.
-
danbenzin
csendes tag
-
válasz
Halley #11623 üzenetére
Olyan italt készítesz, ami neked ízlik, ez az alapvetés.
A nagyon hosszú italok helyett mindazonáltal célszerűbb amerikánót csinálni, ami egy presszó, felöntve annyi forró vízzel, amennyi tetszik. Általában kb egy decivel. Ez azért jobb megoldás, mert a nagyon hosszú csapolás alatt elkezd mindenféle nem kívánt kesernye kioldódni az őrleményből (plusz a gép általában tökre lehűl a sok víztől, ami megint nem annyira jó), míg az amerikánóban benne lesz a klasszik presszó íz, csak higítva.
Jó lesz a hájbrú kezdetnek, de azért van alternatíva. Egyfelől a már bőven bizonyított Délonghi dedica, vagy a kevésbé bizonyított avx hófehérke, ami papíron azért jobb lehet a másik kínainál, már csak a beépített hőmérsékletszbályozó automatika miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam Deck
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged