- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Charcodeban más a numpados 0 meg a felső számsoros"
Persze, más: a fölső számsor 0-ja 48-as kódú az ASCII-táblának megfelelően, a numpados 0 pedig 96-os (ASCII-tábla szerint ez a grave accent (`)). A fölső számsoros 0-t lenyomva magyar billentyűzetnél, de az operációs rendszerben US QWERTY layoutot alkalmazva (tehát ahol például problémát jelenthet a 0 és ö betűk közti különbség) 192 (À, Latin capital letter A with grave a Windows 1252 szerint) a keyCode/which (amúgy az eventhez tartozó charCode, keyCode és which deprecated az MDN szerint, nem tudom, miért, ha a code és key property-k jelenleg nem működnek, pontosabban a key csak Firefoxban azt hiszem, Blink-alapúakban még egyik sem).Viszont kérdés, hogy ez esetedben miért számít egyáltalán, ha úgyis barcode scannerrel viszitek fel az adatot?
"Ha be akarok lépni, angolra kell váltani a billt, hogy az ö helyén nulla legyen, ha nincs kéznél a numpados billentyűzetem"
Ezt viszont nem értettem. A tenkeyless keyboard esetén is a fölső számsorban is található egy 0 gomb, meg mivel magyar billentyűzetet használsz, egy ö betű is a számok mellett. Miért kell átváltani a kiosztást a tényleges 0 gomb megnyomása helyett?Amúgy ha érdekelnek a pontos keycode-ok csak úgy gyors ellenőrzésre, hogy épp mit nyomsz le, mi a keyCode-ja (még ha az deprecated is azóta
), valamikor nagyon régen csináltam még ilyet magamnak:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/EAjYe/
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Gaming notebook topik
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Elektromos autók - motorok
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5 AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (1db , utolsó ... aki kapja ...)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest