Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz biker #3230 üzenetére

"Charcodeban más a numpados 0 meg a felső számsoros"
    Persze, más: a fölső számsor 0-ja 48-as kódú az ASCII-táblának megfelelően, a numpados 0 pedig 96-os (ASCII-tábla szerint ez a grave accent (`)). A fölső számsoros 0-t lenyomva magyar billentyűzetnél, de az operációs rendszerben US QWERTY layoutot alkalmazva (tehát ahol például problémát jelenthet a 0 és ö betűk közti különbség) 192 (À, Latin capital letter A with grave a Windows 1252 szerint) a keyCode/which (amúgy az eventhez tartozó charCode, keyCode és which deprecated az MDN szerint, nem tudom, miért, ha a code és key property-k jelenleg nem működnek, pontosabban a key csak Firefoxban azt hiszem, Blink-alapúakban még egyik sem).

Viszont kérdés, hogy ez esetedben miért számít egyáltalán, ha úgyis barcode scannerrel viszitek fel az adatot?

"Ha be akarok lépni, angolra kell váltani a billt, hogy az ö helyén nulla legyen, ha nincs kéznél a numpados billentyűzetem"
    Ezt viszont nem értettem. A tenkeyless keyboard esetén is a fölső számsorban is található egy 0 gomb, meg mivel magyar billentyűzetet használsz, egy ö betű is a számok mellett. Miért kell átváltani a kiosztást a tényleges 0 gomb megnyomása helyett?

Amúgy ha érdekelnek a pontos keycode-ok csak úgy gyors ellenőrzésre, hogy épp mit nyomsz le, mi a keyCode-ja (még ha az deprecated is azóta :D), valamikor nagyon régen csináltam még ilyet magamnak:
    http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/EAjYe/

Új hozzászólás Aktív témák