Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• biker

nagyúr

válasz Sk8erPeter #3002 üzenetére

Nos, megint sikerült pongyolán fogalmazzak...

De az ilyen szintű bedrótozást semmi nem indokolja.
    Itt olyan dolgokról beszélünk, amit 5 perc többletmunkával bele lehet rakni: default opciók, és a felülbírálható opciók lehetőségének kialakítása.

Valóban, teljes mértékben egyetértek
    (szerintem ki is javítom a kolléga után, úgyis kihagyott még 3-4 funkciót, amit bele kell tegyek)

Ez a "húszezeré megcsinálom" példa nem értem, hogy jött ide, az egyedi webalkalmazások fejlesztése meg aztán végképp nem értem, miért is zárná ki a JavaScript+jQuery-tudást. :) Éppen ellenkezőleg. Amit itt írtál, ott is "mezei" weblapokról beszélsz, mintha a kliensoldali kódolás valami vérpistis dolog lenne - pedig egyedi webalkalmazásokhoz, akár üzleti szektorban is NAGYON erősen kellhet a kliensoldali programozás, így a jQuery is. Manapság pont minden arrafelé halad, hogy a kliensoldali rész is faszán el legyen készítve, AJAX-os kérések történjenek a háttérben, és így tovább, és az, aki ezeknek a fejlesztését végzi, pont nem jó, ha egy vérpisti, ehhez is szakmai tudás kell. Hogy jön ide a csicsa? Nem kell összekeverni a JavaScript-programozást a dizájnerkedéssel, meg a sitebuilddel, van ilyen része is, meg van más része is.
    Amúgy azt magyarázd már el nekem plíz, hogy mit jelent az, hogy "az adattartalom a lényeg"? :DDD Ezt próbáltam értelmezni, de valahogy nem sikerült.

Az utolsó mondatra külön előre: Úgy értem, hogy a lényege, hogy a tárolt adatok (mysql) hogyan nyerhetők ki, milyen kimutatások készíthetők, milyen nyilvántartással, mennyire rugalmas, mennyire pontos, mennyire naplózott, stb.

Atöbbire: néha én is hajlamos vagyok a jquery-t összekeverni az "eye-candy" opciókkal (colorboxok, popupok, lekérdezések, stb)
    És elfelejtem, hogy akárcsak egy sortable tables is milyen hasznos, és jquerys, vagy ugye a grafikonok, stb
    Na itt fogalmaztam hülyén.
    Igen, 10 éve még nem volt gond a minden gombnyomásra form küldés, ma már elvárás hogy a háttérben olvasson/írjon adatokat, dolgozzon, stb

És ennek örömére pont tegnap du írtam is gyors egy valaki kérésére pár sort, remélem sok kivetni való nincs benne (ennyiben csak nem)

Van egy vonalkódos eladási rendszer, 15 EAN kód mezővel (felét se adnak el egy embernek, büfé, elég a 15) ahol lecsipogja a kódokat, majd elküldi, a rendszer kiírja, mennyi a vége, mit adott el tételesen, mennyi a darabár.
    De kérték, hogy elküldés előtt lecsippantáskor írja ki mit olvasott le, hát erre is csak ezt tudom bevetni

A termékek beolvasva tömbbe, ean kód a kulcs, név és ár az értéke, majd ha lecsippant egy mezőbe egy kódot(mező id-je alapján figyelve), a bufe_uzenet divbe írkálja ki mit olvasott le.

$termek_jq.="\"".$query_tomb['termek_ean']."\" : \"".$query_tomb['termek_nev'].": ".$query_tomb['termek_ar']."Ft / db \" , ";

...
    ...
    ...
    $(document).ready(function() {
    var termek_jq = {<?php echo $termek_jq; ?>};

<?php
    for ($i=1; $i<16; $i++)
    {
    echo "var value$i = $(\"#termek_ean_$i\").val();
    $(\"#termek_ean_$i\").change(function(){
    var value$i = $(this).val();
    $('#bufe_uzenet').append(\"<p>\" + termek_jq[value$i] + \"</p>\");
    });";
    }
    ?>

});

Gondolom emberünk legyártotta volna kézzel ctrl+c ctrl+v-zve a 15 eseményt a ciklus helyett, és egybetűs változók lennének...

Ez így nagyon gány?

Új hozzászólás Aktív témák