Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haly

őstag

válasz bandus #33584 üzenetére

Amúgy, hogy tovább árnyaljam a képet, leírom, hogy előző kantonban, hotelben lakva a költségek ennyivel voltak kevesebbek:
    Lakhatás: (2.380 vs 1.600) -780
    Garázs: (200 vs 0) -200
    Egészségbizti: (290 vs 190) -100
    Kaja: (600 vs 600) 0
    Tömegközlekedés / Repülés: (585 vs 385) -200
    Total: (4.070 vs 2.790) -1.280
    Ennyivel kevesebbet költöttem, illetve kb. 500CHF-el többet kerestem. Lehet matekozni. :D Most az emelés után itt Zürichben annyit keresek, mint előtte, viszont a költségeim nagyon megnőttek ahhoz képest. Előző kantonban rendszerint legalább 3.000 CHF maradt hó végén, ez is hozzásegített az említett összeg összegyűjtéséhez. Szerintem a 4.000-4.500CHF / hó költség az egy nagyon-nagyon kényelmes életre ad lehetőséget. Lakáson tudnék a legtöbbet fogni, de szeretek itt élni. Ha most a fentieket stabilnak tekintjük, és 1.500/hó-val számolunk, plusz mondjuk 15k bonus, akkor is nettó 1m Ft megtakarításról beszélünk / hó.
    Hozzáteszem, ez egy pár esetén megint teljesen más képet adna. Lakbér + kaja fele önmagában tekintélyes összeg havonta (nekem ez 1.500CHF-t / hó jelentene).

Illetve annyit tboy93 végy hozzá, hogy gyakorlatilag még mindig taknyosnak számítok munka világában, 4 év tapival. Egy seniorabb fizetéssel sokkal többet lehet félrerakni. Főleg úgy, hogy bármi pluszt amit keresnék nem igazán tudnék már mire elkölteni.

Új hozzászólás Aktív témák