Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
válasz
H A M M E R
üzenetére
Szerintem meg egész egyszerűen nincsenek az emberek képben a fogalmakkal....
Én dolgoztam olyan helyen ahol a lenti fogalmak normálisan voltak használva.Business Analyst
Tényleges üzleti igény felmérés és folyamatok elemzése. Lehet köze IT hoz de inkább az üzleti oldal.
És ez nem az a szint amit te írtál "pongyola nyelven leírja az igényeket IT tudás nélkül" mert nem is kell ide feltétlen erős IT tudás. Ez tisztán üzlet. Pl egy banknál azért eléggé bonyolultak lehetnek az üzleti folyamatok... és pl BPMN alapon kell tudni nem éppen pongyolán megjeleníeni. aka üzleti elemző.
Lényegében üzleti oldalért felel nem IT ért.IT Business Analyst
Na ez nem egy általánosabb fogalom, de több helyen használják. System Analyst és a Business Analyst között helyezkedik el. Rendelkezik IT tudással és átlát IT rendszereket is nem csak üzletetet és felfogja a jelentőségét a kettőnek. Ezek mellet van hogy mélyebb IT gógyival már Rendszerdszervezőnek is nevezhetjük.
Ennél a szintnél már mind kettő oldalt átlátod.Systems Analyst
Ezt még kevesebb helyen láttam használni pedig van értelme. Ez a személy átlátja a teljes arthitectúrát, képben van technológiákkal akár nyelvekkel, de még nem arthitect szinten hanem olyan szinten, hogy rendszerterveket tudjon létrehozni üzleti igények alapján a (IT) Business Analyst al együtt dogozva. Talán ezt nevezhetnénk az én felfogásom szerint ténylegesen "Rendszerszervezőnek"
Ezen a szinten első sorban(ha nem kizárólag) IT rendszerekért (tervezésérét) felelsz.PM dolgok becsúsznak kisebb de akár nagyobb helyeken is. Ezekre én "Sapkák"-ként gondolok nem pedig külön role-ok ként. Van PM tapasztalatom is többek között... Scrum PO és Master is. Nekem ezek mind mind csak sapkák. Ahol viszont megpróbálnak rámrakni 2-3-4-et, hogy hord őket állandóan oda nem megyek vagy eljövök elég hamar.
-
törölt tag
válasz
H A M M E R
üzenetére
Br 900-at el lehet kerni azert hogy pongyola nyelven tudas nelkul fogalmazok meg igenyeket illetve uml diagramokkal bohockodok? Hays ettol auert messzebb van es ez is 5+ev utan, kimaxolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest