- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
proof88 #7421 üzenetére
Olyat amelyiken fémháló van biztosan, csak az a kérdés a gyári benzincső nem speciális-e, ha sima cső akkor fémhálóst lehet venni.
Egyébként ha elvágnak egy benzincsövet akkor nem vesződnek egy vékonyabb cső beledugásával, kifolyik az simán. Ha védtelen helyen van a cső akár egy felcsapódó kő is megvághatta, ráadásul ha lyukas a benzincső annak a szintjéig az összes benzin elfolyik, ha felfogják ha nem. -
lsc
nagyúr
Két éve cseréltem a jogsimat az új kártyára , az okmányiroda lefénymásolta a régi jogsim minden oldalát , mellette volt az új orvosiról a fénymásolat , "hitelesítették" /rajta volt az iroda pecsétje, meg a másolat hiteles / , egy-két hét alatt amíg megjött az új kétszer állítottak meg a zsaruk , nem volt gond . Az megint más ha ellopják , hiszen nincs mit másolni , viszont az okmányiroda igazolását el kell fogadniuk . Mondjuk egy sofőrnél érdekes lehet , ha emiatt nem tud két hetet dolgozni . Szerintem itt a zsaruk tartották volna a zsebüket , de ez szigorúan a saját véleményem .
Ami kimaradt , nem került plusz pénzbe . -
lsc
nagyúr
válasz
jerry311 #2697 üzenetére
Amilyen a mai közlekedési morál /gondolok most arra , hogy a tanulóvezetőknek semmi segítség / vagy inkább annak a hiánya , nem nehéz megbukni a vizsgán . Annak idején még Kecskeméten Uazzal volt a személy , az oktatóval lefejeltettem a szélvédőt / a külső sávban mentem , és a belsőből kiugrott és rögtön jobbra akart kanyarodni egy lada / , de nem lett gond , átmentem . A teher meg 130-as zíl volt , azzal nem volt semmi , simán összejött , viszont ma nem biztos , hogy ugyanígy menne .
-
lsc
nagyúr
válasz
plömplöm #2671 üzenetére
Amennyiben nem tűnt volna fel , egész végig vészfékezésről beszéltem , normál fékezésnél én is hülyeségnek tartom a kuplung azonnali kinyomását , csak azért írtam ezt , hogy emiatt lehet , hogy mostanában így oktatják . Befecskendezősnél egy számítógépet csatlakoztass rá a motorra , rögtön látod . Én konkrétan a Corollámon láttam , gázelvételnél nem rögtön nullára teszi az üzemanyag ellátást .
A motor fékezésére pedig egy egyszerű mérés , pörgesd meg a motort , aztán mérd meg , mennyi idő alatt áll vissza alapjáratra . Amennyiben vészfékezel kuplung nélkül , akkor a féknek kell lefékezni az egész forgattyús mechanizmust , ehhez nem kell kandidátus .
Egyébként személyautónál is van ez az érték min egy másodperc , teherautónál meg még nagyobbak a tömegerők .
Az ABS -el kapcsolatban vissza kellene olvasnod , miket írtam , talán smileyt kellett volna használnom , hogy értsd az iróniát . -
lsc
nagyúr
válasz
plömplöm #2661 üzenetére
Az a bizonyos kijelző tudom szent és sérthetetlen , hülyeséget sosem mutat . Az , hogy nem hirtelen ejti le a motor fordulatszámát ez viszont tény , amennyiben felpörgetsz egy befecskendezős motort , amikor elengeded a gázt , akkor a befecskendezés nem egyből áll nullára , talán egy teszterrel neked is meg kellene nézni . Én láttam nekem ez elég bizonyíték . Az alapjáratot ezzel nem igazán kellene összekeverni , az egy teljesen más dolog .
Egyébként majdnem jól mondtad a végén , csak nem az a baj , hogy hajtva van , hanem az , hogy ha nincs kinyomva a kuplung , akkor a komplett erőátvitelt és a motort is a féknek kell lefékezni , mondjuk blokkoló fékezésnél állóra . A különbség nem nagy , viszont nem egyszer 1 m is számít .
-
lsc
nagyúr
Gratulálok , a vezérműszíj meg kikéri magának az egész dolgot . Amennyiben vészfékezésnél ezt mind megcsinálod , akkor rólad az F-1-ben kellene hallani nem itt a fórumon . Tehát Te vészfékezés közben a kilométerórát lesed , ahelyett , hogy azt néznéd , merre kellene kormányozni a kocsit /és ezt esetleg meg is próbálnád/, akkor meg főleg gratulálni tudok . Azt már csak halkan teszem hozzá , ha durván visszarakod kettesbe , akkor a hajtott kerék biztosan blokkolni fog , amennyiben ez az első , akkor az irányításnak lőttek .
Egyébként javasolnám , hogy 80-nál rakd vissza , akkor még fékezni sem kell , megteszi helyetted a szétszakadó motor . -
lsc
nagyúr
válasz
Kazimír #2654 üzenetére
Elméletben lehet , hogy igazad van , viszont én még olyan embert nem láttam , aki ugyanolyan gyorsan érzékeli és korrigálja a kerekek blokkolását , mint az ABS . Egyébként tényleg a fékezés közbeni irányíthatóság volt az egyik lényeges szempont amiért kifejlesztették , a másik meg a rövidebb fékút .Tehát laboratóriumi körülmények között biztosan a pontosan csúszáshatáron gördülő kerékkel lehetne gyorsabban megállni , csak normál helyzetben elég egy kavicsosabb , porosabb , olajosabb felület , és már borult az egész , mivel az arra futó kerék biztosan blokkolni fog , olyan ember meg nincs , aki folyamatosan tudjon korrigálni a fékhatással , főleg olyan gyorsan , mint az ABS .
Mindez nem igaz hóban /mármint a rövidebb fékút /, mivel ott a blokkoló kerekek előtt feltorlódó hó is lassítja a kocsit /ez alapján homokban , kavicson , földúton is igaz / .A continenetal most dolgozik egy ABS téli programon , pontosan a fentiek miatt / azt ne kérdezd , hogy a program hogyan ismeri fel , hogy havas úton megy , az Auto Bild-ben (azt hiszem abban olvastam ) nem volt ennyire részletesen leírva / . -
lsc
nagyúr
Imádom az olyan embereket , akiknek a lábában beépített ABS van . Nem kell kipróbálni semmit , az ABS-t ezért találták ki , tehát egyértelmű , hogy a még gördülő kerékkel a leghatásosabb a fékezés /kivétel hó /. Viszont amennyiben eléd ugrik egy gyerek , vagy hasonló hírtelen helyzetben azért megnézném , ahogy "pumpálod" a féket . Az , hogy mi lenne az ideális sokszor nem egyezik a valósággal , igaz okoskodni mindig lehet .
Nem is tudtam , hogy a kűrt növeli a fékhatást . -
lsc
nagyúr
válasz
csapos2 #2634 üzenetére
Nem , jól gondolod , ezért is tanították nekem is , meg így fogom továbbadni én is , hogy vészfékezésnél mindkét pedál padló . Viszont ez a továbbhaladás "necces" , más fokozatba kell rakni a váltót , és erre nem biztos , hogy van rá idő .Természetesen automatánál nincs gond , viszont egy vészfékezés mindenkit telenyom adrenalinnal , szerintem olyankor amint megálltál csak arra koncentrálsz . Aki meg tud állni és rögtön tud indulni , nos ez lenne az ideális .
-
lsc
nagyúr
válasz
zsiga667 #2630 üzenetére
Nem velem kell vitatkozni , nem én találtam ki , csak azt hiszem még az AM is foglalkozott vele , teszteredményekkel , és tényleg minimálisan a kinyomott kuplungos állt meg hamarabb . Amennyiben belegondolsz annyi mindenképpen lehet benne , hogy a mostani motorokat gázelvétel után is egy kicsit eteti a számítógép , hogy ne pörögjenek le olyan gyorsan , és emiatt lehet , hogy kinyomott kuplungnál hamarabb megáll .Valami hasonló volt az indoklás , és egyébként vészfékezésnél hihető . Szerintem ezt ültették át a sima fékezésre is , ami szerintem hülyeség , de ez van .
Egyébként nem kell kipróbálni , amennyiben logikusan elgondolod , van benne igazság / mármint vészfékezéskor/ , mivel a számítógép etetné egy kicsit a motort , Te meg fékeznéd . -
lsc
nagyúr
válasz
csapos2 #2625 üzenetére
Azt kell megtanulni /nem bonyolult / , hogy vészfékezésnél nyomod a kuplungot is meg a féket is .Ez a kinyomott kuplunggal történő sima fékezés új divat az oktatóknál /pár éve volt róla szó , hogy ha vészfékezésnél kinyomod a kuplungot , akkor a kocsi hamarabb megáll , mivel a féknek nem kell lefékeznie az erőátvitelt / , szerintem az előbbit alkalmazták minden fékezésre . Az asszonyt már leszoktattam róla /mármint normál lassításnál / , a gyerek meg most jön majd / a héten talán megkapja a jogsit / .
-
lsc
nagyúr
Az előbbiből kimaradt:"A nyugati országokban meg azért kulturáltabb a közlekedés mert van aki ellenőrizzen. Lásd magyar autósok ausztriában mikor az itthoni stílusban kezdtek el közlekedni. Hamar odalett párszáz euró. Mert van rendőr az úton és nem csak darabra vannak ott.".Nos, ebben egyetértünk.
-
lsc
nagyúr
Hali
"Bármelyik forma1-es versenyző kis túlzással félkézzel, bekötött szemmel többet tud az autóvezetésről mint bármelyikünk". Ezt Nakajima be is mutatta a legutóbbi futamon.
"És a benne mutatott vizsgálati eszközök a mai napig használatban vannak. Pld egy trabant kormányos "szimulátoron" egy pöttyöt kellett egy végigvezetni egy kék monitoron. Ezt a gépet is a 2000-es évek közepén használják. Kb 40 éves. Ugye nem változott semmi az elmúlt 40 évben az útjainkon...."Az ember "nagyvonalakban" már 2000 éve változatlan, a reflexei valakinek jobbak v. rosszabbak.Ezt el lehet dönteni egy ilyen vizsgálattal is/igaz egy Ferrari kormányt jobb lenne markolászni/
"Nem csak azért mert általában betartom a szabályokat, de ahol lehet menni ott tolom neki."
Előzőleg azt írtad hogy nem mentél bele" kihaénnem" helyzetekbe, akkor a gyorshajtás nem az? -
lsc
nagyúr
válasz
raczger #2409 üzenetére
Hali
Amit írtam messze nem szókifordítás,hanem éppen szó szerinti értelmezés.
Ez "csak" autóvezetés,ezzel az erővel már nem vagyunk messze attól, hogy csak annak lehet gyereke, aki "próbaképpen" felnevel sikeresen egy gyereket, és csak ezután lehet sajátja.Ha valaki megszerzi a jogosítványt, az még nem azt jelenti, hogy tud is vezetni , hanem hogy jogosult rá. Alapvetően a szabályok be nem tartása abból fakad szerintem,hogy mindenki tudja, könnyű megkerülni azokat.Érdekes az osztrákok nálunk száguldoznak,szabálytalankodnak, ha átmész hozzájuk akkor a 30-as táblánál lefékeznek 30-ra.A nyugati országok nagy részében még ennyi képzés sincs,mégis kulturáltabb a közlekedés.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest