- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Aktív témák
-
Som@
őstag
Akkor most hol és mennyiért lehet kiváltani a nemzetközi jogosítványt? :U
-
Goose-T
veterán
Van kint egy magyar csávó, aki mellesleg a munkatársam, minden hétvégén hazajár. Sokszor voltam azóta Ausztriában, eddig mindig ô vitt ki és hozott vissza. Csak most, hogy van kocsim, felötlött bennem ez a dolog, jókat lehet fogni céges tankolókártyával. :) Azért havonta-kéthavonta 1x teletankolni a kocsit - királyság.
-
zsolt501
nagyúr
Up
-
zsolt501
nagyúr
Kinn mennyiért lehet vizsgázni kocsira? Mondjuk ausztria?
-
Calogero
addikt
A vezetői engedély a megszerzéstől számított 2 éven belül kezdő vezetői engedélynek minősül. Ezen időtartam alatt:
- bármely ''A'' kategória esetében utas nem szállítható
- bármely ''B'',''C,'',''D'' kategória, valamint ''C1'',''D1'' alkategória estében pótkocsi nem vontatható.
- A kezdő vezetői engedélyre vonatkozó előírások a nemzeti kategóriákra nem érvényesek.
- A vezetői engedély a 18.életév betöltéséig a ''B'' ketgóriára érvényesített bejegyzéssel csak belföldi közlekedésre jogosít.
[Szerkesztve] -
Bazsiii
tag
Hali,
nem tudom hova mész, én USA-t tudom, kint tartókodás első 6 hónapjában vezethetsz rendes magyar jogsival, utána nemzetközi kell. Próbaidőssel csak felnőtt felügyelete mellett. De a zusában nincs igazoltatás, csak ha kihágást követsz el, szóval, ha nem mész gyorsan, akármeddig vezethetsz. De ha van eszed, leteszel egy kinti jogsit és minden megoldott.
Bazsiii -
Flashy
veterán
nah. amugy KRESZen tanitjak. probaidos jogsival lehet kulfoldon vezetni. a tevhit abbol adodott hogy 18 ev alatt megkaphatod a jogsidat, de 18 eves korodig nem vezethetsz kulfoldon. a probaido csak arra vonatkozik hogy nem vezethetsz jarmuszerelvenyt (gy.k. utanfuto), valamint 3 hibapontnal (ha jol emlekszek) hosszabbodik a probaidod 1 evvel, ha jol tudom akkor 2 hosszabbitas (ha jol emlekszek) utan elveszik a jogsit es kezdheted elolrol.
tulajdonkepp ez a probaido dolog nem nagy megszoritas. szerintem egy nagy Transit tud legalabb olyan veszelyes lenni kezdo keze alatt mint egy utanfuto... -
dain
tag
válasz
littlemole #31 üzenetére
viszont ha nincs két éves a jogsid szerintem nem adnak..
-
littlemole
őstag
Megkérdeztem. Önkormányzathoz kell bemenni és kiváltani a nemzetközi jogosítvány papírját.
-
littlemole
őstag
-
Goose-T
veterán
Gondoltam, adok egy up-ot a témának, hátha most többet tud valaki. Elmúlt egy éves a jogsim. Van kocsim. Vezethetek Ausztriában?
-
rogers
aktív tag
Én azért a helyedben holnap felhívnám mondjuk az autóklubot, hogy meséljenek már az ausztriai szabályokról. Sajna én nem tudom pontosan, amikor engem egyszer ott kint igazoltattak akkor nem volt gond, nem kellett a nemzetközi jogsi, csak azért állítottak meg, mert nem volt ''H'' betű a kocsin... pedáns osztrákok.
Idézet a honlapjukról:
------------------------
Klubinform telefonos turisztikai információk
Hétfőtől-péntekig hívható 8-18 óra között a 345-1777-es budapesti telefonszámon. A szolgálat felvilágosítást ad egyes környező országok útviszonyairól, az európai országok üzemanyagárairól, úthasználati- és kompdíjairól, útszakaszok távolságairól, segélyhívó számokról, kötelező és ajánlott útiokmányokról.
------------------
Amúgy pontosítanék, mert Kanadában 60 napig lehet használni a külföldi jogosítványokat, nem 1 hónapig. Utána vizsgázni kell. :) -
fzr1000
tag
OFF egy kicsit: én több mint egy évig vezettem külföldön jogosítvány nélkül... szerintem 2 hét alatt csak nem igazoltat senki...
-
Goose-T
veterán
válasz
Warlock_42 #22 üzenetére
Két munkatársam most volt kint Bristolban nyáron, de a bérelt kocsit sima nemzetközi jogsival vezették.
-
Vaze
őstag
válasz
Warlock_42 #22 üzenetére
az 100
-
Vaze
őstag
válasz
Warlock_42 #13 üzenetére
sajna nemtom hogy te hogy tudnal vezetni Kulfoldon itt nalunk Canadaba ez a szabaly nemtom hogy mas Orszagokba hogyvanez
-
rog
addikt
válasz
Warlock_42 #13 üzenetére
nemetoban pl. csak akkor kell ottani jogsit csinalni (kerni) ha 1 evnel tovabb laksz kint.
-
Goose-T
veterán
Valaki a kérdésemre is válaszolna? Jó lenne ezt minél hamarabb megtudni, mert jövô héten megyek.
-
Vaze
őstag
leges legeloszor olyan jogsira mehetsz ami csak elmeleti papirt kell toltogetned azal a jogsival csak ugy vezethetsz ha van melleted olyan akinek mar minimum egyel nagyobb jogsija van es mikor megkaptad az elso G1 et ra par honapra kb 3-4 honapra mehetsz G2 re ami mar vezetesbol all... es utana mehetsz ha akarsz G full ra ami ugyebar kicsit kemeny kamion stb autokra jo:-)
-
Vaze
őstag
válasz
Warlock_42 #5 üzenetére
na pont ezt meg nemtom 100 ra hogy ha itt megvan a Jogsim (Magyar jogsim nincs) akor otthon hogy tom ervenyesiteni..
-
Vaze
őstag
válasz
Warlock_42 #5 üzenetére
hogy utana hogyvn azt megmondom oszineten nemtom mert Apam levizsgazott itt kint...
-
Goose-T
veterán
A határon már megfoghatnak vele. Azt pedig mindenki tudja, hogy az új kártya formátumú jogsikat már 2 éves próbaidôre adják ki, amivel sok mindent nem lehet, pl. utánfutót vontatni, pontokat szerezni (nem adnak, hanem elveszik a jogsit), 18 éves kor alatt felnôtt felügyelet nélkül vezetni.
-
Vaze
őstag
Canadaba Magyar jogsival Max 1 honapig vezethetsz de hogy probaidos jogsival azt passzolom Apam vezetett Magyar jogsiaval itt kint mikor kijottunk decsak 1 honapig lehet...
-
Goose-T
veterán
Hi mindenk!
Lenne egy kérdésem: próbaidôs jogsival lehet vezetni külföldön? Egyesektôl azt hallottam, hogy 18 éves kor felett igen, másoktól meg azt, hogy a 2 év ''próbaidô'' alatt egyáltalán nem.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest