- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyasima
őstag
Én mongyuk megkérdezném a párját/családját/régi barátait/stb...
-
Zsu_
senior tag
Bővebben: link
Ez egy fórum lisztérzékenyeknek. Esetleg kérdezd meg tőlük, mégiscsak ők a legérintettebbek. Hátha tudja valaki... -
Lager
tag
''Bourbon must be distilled from a mash at least 51% of corn. Malted barley, wheat, rye may be used for blending. Bourbon's sweetness and softness come from corn. Jim Beam is made from corn, malt and rye.''
másik szöveg:
''Mashing bourbon begins with hammer mills grinding the grains of corn (bourbon must be at least 51% corn), rye, and barley malt into a fine meal, then cooking them with pure iron-free water from Kentucky's limestone springs to convert the grain starches into sugars.
The Jim Beam Distinction
We start with only the finest ingredients. Lower temperature cooking over a longer period of time produces a natural grain flavor that is never harsh, always mellow.''
A jim beam bourbonban is van rozs a ezek szerint. -
warmaster
aktív tag
Én az javasolnám, hogy esetleg meg lehetne próbálni felhívni a Finn nagykert, mert annak van egy kiskereskedése is, ahol pipát, szivart, meg mindenféle jobb piát lehet kapni. Amikor pipa ügyben jártam náluk akkor egész hozzáértőnek tüntek, hátha whiskey ügyben is értenek annyira a témához, hogy tudjanak válaszolni neked.
-
-
-
L3zl13
nagyúr
Vegyél egy Bourbont, meg két ampulla adrenalint vészhelyzetre...
-
TheVeryGuest
senior tag
Legeccerűbb az, ha megkérdezed a haverodat, melyik a kedvenc márkája. Ha abból indulunk ki, hogy a whisky a kedvence, akkor valamilyet valószínűleg ihat (már ha nem olyan mazochista, hogy direkt az allergiás reakcióért issza).
-
Lager
tag
http://www.google.co.hu/search?q=cache:ndtJ-gwYjKAJ:www.cocktailtimes.com/distillery/002.jb.shtml+jim+beam+ingredients&hl=hu&lr=lang_en|lang_sv
''Jim Beam is made from corn, malt and rye.''
(kukorica, maláta, rozs) -
kodani
tag
Mert mindig a viszki volt a kedvence..... és tök sokat kutakodtam mire megtaláltam a Jim B. Bourbon-t ami elvileg kukoricapárlat..... csak jó lenne ha valaki meg tudna erősíteni itt a fórumon abban, hogy tényleg nem tartalmaz más gabonát.
Ebben kéne a segítségetek........ sajnos a neten sehol se bírtam megtalálni, hogy a Jim Beam Bourbon pontosan milyen összetevőkből készül....... -
Zsu_
senior tag
Aki lisztérzékeny, az elvileg nem fogyaszthat semmit, aminek bármilyen köze van búza-származékhoz. Tehát sem sör, sem whisky...
Ezt azért tudom, mert egy közeli rokonom lisztérzékeny.
Szerintem inkább vegyél neki valami mást.
Viszont ha ez a fajta ténylegesen kukoricából készül, és nem is tartalmaz búza-származékot, akkor ez ok
[Szerkesztve] -
Den
veterán
mivel a viszki tulképpen a lepárot alkohol, valszeg semmi baja nem lesz az illetőnek. nem sok köze van az árpához már a kész viszkinek, tulképpen az árpa szénhidráttartalmát alakítják át erjesztőgombákkal alkohollá, amit lepárlással választanak szét az erjedt löttytől ezért nem lehet bene az a fehérje amire a lisztérzékenyek alergiásak.
de menj biztosra és vagyél burbon viszkit, azt kukoricából készítik -
kodani
tag
Sziasztok.... remélem a ''Fáradt gőz'' elbír egy ilyen témát.....
Ajándékba szeretnék venni valamilyen whiskey-t egy lisztérzékeny kollegám számára. Köztudott, hogy a whiskey gabonapárlatból készül.... épp ezért neki csak olyat szabad venni ami nem tartalmaz búza, rozs, zab párlatot.
Találtam egy ilyen whiskey-t, hogy ''Jim Beam Bourbon'' aminek a legalapvetőbb összetevője a kukoricapárlat. Ez jó lenne...... de nem tudom, hogy nem tartalmaz-e esetleg olyan összetevőt ami kizárja azt, hogy lisztérzékeny fogyaszthassa.
A neten képtelenség fellelni a Jim Beam bourbon pontos összetevőit ugyanis szinte csak mix ötleteket és online italkereskedést találni......
Tud valaki segíteni.....?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest