- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #3242 üzenetére
"Mint a videóban is látszik,ha document ready-be vannak berakva, akkor a feltöltő oldalon megy, ha azon kívülre, window onload-ba, akkor meg a megjelítő oldalon."
Ezt még mindig nem értem, valami fogalmi zavarokat érzek nálad. Mi az, hogy $(document).ready()-n KÍVÜLRE, window.onloadba? Ez így értelmetlen. A .ready egy jQuery által definiált esemény, az .onload pedig megint egy másik esemény, van eltérés is a kettő között, amire a magyarázatot is gyorsan megtalálhatod:http://stackoverflow.com/questions/3698200/window-onload-vs-document-ready/3698214#3698214
"The ready event occurs after the HTML document has been loaded, while the onload event occurs later, when all content (e.g. images) also has been loaded.The onload event is a standard event in the DOM, while the ready event is specific to jQuery. The purpose of the ready event is that it should occur as early as possible after the document has loaded, so that code that adds funcionality to the elements in the page doesn't have to wait for all content to load."
Szóval nem tudom, honnan jött nálad ez a "document ready-n kívülre, window onload-ba", de ez helytelen, értelmetlen, két különböző eseményről beszélünk, vagy egyikre, vagy másikra feliratkozhatsz egy event handlerrel (mindkettőre is feliratkozhatsz, csak értelmetlen).
Érdekes egyébként, amit írsz, hogy a .ready-vel az egyik esetben nem megy, csak onload-dal.
Egyébként nincs abban semmi gányolás, amit csináltál.
Egyszerűen annyiról van szó, hogy más esemény bekövetkezésére iratkoztál fel egy adott eseménykezelővel.================
(#3243) trisztan94 :
örülök, ha tisztázott egy-két részletet.
Amúgy viszont szerintem ha valaki érteni akarja, mit csinál jQuery-ben, akkor annak értenie kell először az alapokat, szóval sztem sima JavaScripttel érdemes indítani.================
(#3244) martonx :
rakhatta volna mondjuk egy initCodeMirror() nevű csodafüggvénybe, vagy hasonlóba a kódját, de szerintem ettől még nem gányolás, amit csinált.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #3242 üzenetére
Szia!
Azért ezt illett volna egy külön függvénybe kiemelni, pláne ha még be is teszed ide a kódodat
Nem vagyok éppen egy refaktorálás megszállott, de ez a kód még így is nagyon csípi a szemem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AM4-es félkonfig, 5800X, 32gb Ram, B450, BeQuiet TF, FractalDesign Meshify C, Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged