Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Ketogén étrend
- hcl: Gogle Drive csatolása szerveren / Nexcloud integráció
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Nestor-xyz
üzenetére

------------------------------------------------------------------
(#6) Csandi: Az akkut, a coatingot, a lencsét és a firmware-t kihagytad. Csak hogy teljes legyen a kép. De mindig felemelőek az ilyen topikok.

-
Csandi
addikt
válasz
Nestor-xyz
üzenetére
Ha elolvasod a többi kommentem meg bejössz az egeres topikba, akkor nem nyomnád a szarkazmust a hozzáértéssel kapcsolatban. De nyilván azzal rajszolsz amivel akarsz.
-
tatu9
tag
válasz
Zsolesz69
üzenetére
Van egy pár gyártó, amelyik használ hotswap foglalatot, vagy cserélhető switch egységet. Hasznos, egyértelműen jobb, ha nem kell forrasztgatni. Na meg a teflon talpakat se kell piszkálni a cseréhez.
A bt nekem hasznos, office bt, játék 2,4ghz. A zaopin jól kezeli, atomstabil mindkettő kapcsolat, a szofverben meg tudom állítani hogy mikor menjen alvó módba.
-
tatu9
tag
válasz
Zsolesz69
üzenetére
25 éve ezzel (is) foglalkozok, vannak azonos elemek a pcb-n, de a fő részek nem ugyanazok. Ennél fogva az egér viselkedése sem lesz ugyanaz. A driver kell, mert azon keresztül tudod beállítani az egeret, pont azért vannak benne azok a más, jobb vezérlők.
Tisztába vagyok a különböző kapcsolódási módok mintavételezési rátájával. Nem egy egeret kellet annó hekkelni, hogy ne az a fostos 125hz legyen az alap ráta. Most ez a bt alap rátája, esetleg 250hz ha komolyabb a vezérlő.Pont azért kellene minőségi egeret venni, hogy ne kelljen 10-et venni, hogy legyen egy darab normálisan működő.
És 15-20e forintból van egy olyan egér, amint nem kell piszkálni, mert pont úgy jó ahogy kiveszed a dobozból. Normális anyag, coating, switch, encoder, stb.
A fő egerem egy 20-es Zaopin z2 mini, pont jó méret, súly, beallíthatóság. Ennél ráadásul hotswap a switch foglalat, még forrasztani sem kell, ha cserélni akarom. Nem mintha gondot okozna.Teszelek egy delux m900 mini pro-t, azon ancodert kell cserélnem, de azt is csak azért, mert túl könnyű és olyan gagyi recsegős. Pocsék használni. Kap egy dustproof TTC gold--ot és meg is van oldva.
A Logitech és társait meg el.kell felejteni(sajnos).
-
Zsolesz69
tag
Világos, mindenkinek mások a prioritások, de azért abban is van valami amit én írtam: hogy az ember agya előbb szokik hozzá egy egér viselkedéséhez és nem fordítva (meg sztem ennyi faszságot állítgatni / tesztelni / trimmelni nem sokan fognak)
Volt drága egerem, amit utáltam, dehát szülinapra kaptam, pedig szívem szerint falhozbasztam volna, ormótlan volt suta és lomha.
A switchekre azért nem írtam semmit, mert az viszont gyalázatos by temu.
Sőt van olyan tipus ahol sima fólia button, nehogy véletlenül minőségire lehessen cserélni.
Azt kinyitom, meglátom a belsejét és mehet is a szelektívbe
-
Csandi
addikt
válasz
Zsolesz69
üzenetére
Hardcore aimtraines, meg kompetitív FPS játékos és ex-versenyző vagyok, nekem fontos a lehető legjobb egér
Persze nem attól lesz valami jó, hogy 70k és nem 20k (eddig is egy kb 20ks Scyrox V8-al játszottam) de nem yoloznék egy temus egérrel, meg minek is, és a régebbi egereimet meg nem kell elővennem, hogy visszaszokjak rájuk (meg sincsenek már amúgy sem) tudom mi volt azokkal a baj és miben jobb / más egy újabb egér. -
Zsolesz69
tag
Nézd én sosem értettem, mi értelme kidobni 70k-t egy egérre.
Mindig drágább egereim voltak, amik már sehol nincsenek, mert pl. olyan apró faszság megy tönkre bennük ami nem egy forrasztás, hanem elpattan valami kis fsz műanyag amit se ragasztani semmit nem lehet.
Tavasszal vettem egy szatyor ilyen 1200-1500 Ft-os BT/wireless csodát az emagon és böngészés/meló közben kimagoztam a javát
BT ezekben valóban nagyon szaggat késik, = használhatatlan, sőt van amelyik lecsatlakozik ha sokáig iddle.
wireless + jó erős akksi = teljesen sima működés, de hamarább lemerül
görgő = encoder (rotary swich) ezeknél egyszerűen túl lazán pattintják össze tk nem érzed a "recéket" ahogy görgetsz -> laposfogóval megszorít -> örülés
DPI-t ezeken is tudsz állítani (görgő lenyomással)
Én azt mondom, ha 10 db egérből csak 1-2 amit megtartasz és így abszolút jól működő egereid lesznek + van tartalék.
Feleslegesnek érzem a saját szoftvert, mivel usb-re van emulálva, legyen csak plug n play ami friss telepítésnél nagyon jól jön.
motion sync, ripple control, polling rate? szerintem tök fölösleges bonyolítani.. tehetsz egy próbát: vedd elő a régi kedvenc egeredet, ugyanazokkal a beállításokkal amivel használtad és baromira idő kell majd hogy a mostani egérről vissza tudj szokni..
mivel az agyunk adaptálódik az egér mozgásához... -
Zsolesz69
tag
Az 500-as akku jó lesz 250-300 asnak is, amiből jó esetben valósan tud 150-et. ~max 3 nap
írtam is fentebb, 850-950 vagy ha van 1100-asra lehet cserélni (ami valós)
chipset: beazonosítható ti. ugyanaz a mikrovezérlő pár év szervízelés után ránézel egy panelra és a környező alkatrészekből tudni, melyik
mivel a mikrovezérlő usb-re emulál, NEM kell hozzá semmiféle driver és a legtöbb wireless /BT átkapcsolóval rendelkezik az alján
latency általában BT esetén szarabb
DPI váltás: görgő lenyomására
De amúgy 10 temus egérnek kb a fele kuka pont az encoder pontatlansága miatt, ami viszont a gyártás sajátossága: ha összeszorítod két oldalról a patenteket (amit a gép nem peremezett rá normálisan) egyből pontos lesz..
és ezek nem 3000 hanem jellemzően 1000-1200 Ft os egerek! -
tatu9
tag
Elolvastam.
A 3000 ft-os ali/temu/stb egerek jellemzői: chipset/szenzor/encoder/switch nem beazonosíthatóak, anyaghasználat tré, talpak szintén. Jellemzően 500mah-s akku,(rosszabb esetben 2db AA elem)
Szofver/webdriver, ne is keress. Örülni kell, ha van dpi váltó gomb.
60-70g körüli súly, ha raksz bele nagyobb akkut, akkor még nehezebb.
Most mértem, egy 600-as akku 12,93g
Nyilván nem vagyunk egyformák, ha neked úgy jó, akkor használd úgy. Neked kell megfeleljen. -
Yoshida
aktív tag
Mondjuk Magyarországot kiválasztva a 40 euró felugrik 50-re, plusz 5 euró szállítási költség, tehát a 40 az az ÁFA előtti ára a max-nak.
-
- Milyen egeret vegyek?
- Legyen Akko ez!
-
Csandi
addikt
A switchekre nem írtál semmit. Gyári talpakra sem (ez utóbbi mondjuk könnyen cserélhető, de aki olcsó egeret akar nem fog még ezzel külön foglalkozni)
A latency alatt remélem rádiós dongle-ös wirelessre gondolsz ami ugyanolyan késésű mint egy kábel, nem bluetooth ami többszáz ms.
Anyaghasználat oké, tudjuk be annak, hogy olcsóbb.
A görgő amúgy a logikban sem százas, meg most a görgőről magáról is beszélhetünk, meg az encoderről is. Meg ha nem dustproof akkor az első évben cserés lesz kb.
Akksi jó ha kisebb, annyival könyebb az egér. Játék közben wireless, böngészésnél wired és mindig fel van töltve. Elfbart remélem senki nem szív
Normális egerek amiket egeres topikban szoktunk ajánlani, a legolcsóbb ajánlható darabja kb. 10-15k közöttől indul, szerintem az minden csak nem drága amúgysem.
Játékból nem tudsz "kinőni" van aki 50-60 évesen is játszik. Kortól függetlenül akarhatsz vagy nem akarhatsz játszani.
Amiről még nem beszéltünk az a gari és a szoftver. Temunál gari gondolom nincs, illetve szoftver? Most már minden valamire való egérnek van webes drivere is ahol LOD-ot tudsz állítani, DPI-t, szenzorspecifikus dolgokat (motion sync, ripple control stb.), polling ratet illetve macrokat is akár. Temunál ez gondolom off. -
Zsolesz69
tag
A chipset ugyanaz, a latency ugyanaz, az anyaghasználat már nem.
A szenzor ugyanaz, csak az előtte lévő fedlap (on lévő optikai rés) kisebb. Ez viszont az érzékenységet rontja, de a megoldás kézenfekvő -> 1mm ről 2 mm-re kell bővíteni.
A görgőhöz tartozó rotary encoder, ami a temus szarokban kuka. Nem elég szorosan zárja le a gyártósor, a tárcsa lötyög, így a görgetés csúszik le-föl ami idegtépő.
Ezt Logitech-re szoktam cserélni, ha nagyon ráérek.
A gyári 300mAh-s akkut -ami csak 150mA- el kell felejteni én 850-950 eset teszek bele, ha van ismerősöd aki szív Poco-t v Elfbar-t nyert ügyed van.
10 db temusból ~15k simán lesz 3-4 db egész jól használható egered.
Igaz, nem játszom, abból már kinőttem, szóval lehet ez így nem releváns (?) -
Reggie0
félisten
válasz
Nestor-xyz
üzenetére
Egy nem gagyi vertikalis is kerul ennyibe.
-
Csandi
addikt
válasz
Nestor-xyz
üzenetére
40-60 eur mióta drága?
Am meg a forma és méret nem ár függő, van 15k ért is olyan egér ami jobb lehet neked minmt egy 70ks.
Temus egeret hagyjuk, irodában sem kattingatnék vele, de játszani meg pláne. -
Nestor-xyz
csendes tag
40? 60euró? ....
4 vagy 5 éve vettem Temun (de lehet, hogy akkor még Ali-n) egy függőleges vezetéknélküli egeret 3e Ft. Megváltozott az életem: nem fáj a csuklóm és hihetetlen precíz vonalvezetésű! 26 éve CorelDRAW -val keresem a kenyerem - vektorok közt élek - kismillió rágcsálót kipróbáltam már. És az olcsó, ultrakönnyű tenyérbemászó (szó szerint) jött be a legjobban!
....a drága, "kirakati" egerek sz@rt sem érnek! -
Szuper
Ezt az ultrát szívesen kipróbálnám
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hamarosan felkavarják az állóvizet az Acer új üzleti notebookjai
- Yettel topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HP Thunderbolt 4 kábel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest