- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- amanoba: Zakuszkarecept Puskás Csabától, a Borkonyha Étterem head séfjétől
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
WonderCSabo #4713 üzenetére
Hát, én ilyen esetekben inkább kezelem a kivételt, végülis azt vállaltam az interfészen. Egyébként persze jogos, ha tudatos döntés eredménye és le is van kezelve ez a láthatatlan ág, akkor egy szavam nem lehet.
Csak az utóbbi három alkalommal, amikor ilyet láttam, ez inkább az "elkussoltatom a fordítót, de különben szarok a hibára" szándék állt mögötte... Sőt, háromból egy az Xtend által generált csodás Java kód volt, úgyhogy sehol egy warning (@SuppressWarnings("all")), vagy egy ellenőrzött kivétel.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #4713 üzenetére
Tudni kell, hogy ez nem elegáns megoldás (persze sokszor rákényszerül a kódoló ember az ilyen "csúnyaságokra")
A java-ban a kivételeket kezelni kell a try-catch-finally blokkal, de dobhatjuk tovább is, amit jelezni kötelező a függvény szignatúrájában. (ezzel tk. továbbadjuk a hívó félnek a kezelés felelősségét) Kivétel ez alól a RuntimeException és annak kiterjesztései. Hogy miért e kivétel? Álljon itt egy idézet a Java Programming Language (SL-275) tankönyvből
"RuntimeException indicates a design or implementation
problem. That is, it indicates conditions that should never happen
if the program is operating properly. Because a correctly designed and
implemented program never issues this type of exception, it is
usual to leave it unhandled. This results in a message at runtime,
and ensures that action is taken to correct the problem, rather than
hiding it where (you think) no one will notice."(megsúgom én is használok RuntimeException-ből származtatott saját kivételeket, de a keretrendszerem globálisan lekezeli őket, ellenben megspórolom, hogy állandóan foglalkozzak a függvényeimben a throw-szal)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple 20W adapter gyári!!!! Bontatlan!
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512SSD Érintőkijelző
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest