Hirdetés
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Fooler89
üzenetére
Én nem is értem ezt a kérdést.
Én SWT-vel bíbelődtem mostanában, és kódoltam a felületet, nem tervezővel csináltam, így nyilván könnyebben nyúlok hozzá a különböző elemekhez, mintha a generált kódból szeretném kiszedni az egyes elemek referenciáit.
Egyre tudok gondolni, hogy a kérdésed arra vonatkozik, hogyan tudsz hivatkozni a tervezővel megrajzolt felületen lévő elemekre, mert az valószínűleg egyenként hozta létre mind a 64 elemre a referenciát.
Ha nem akarsz sokat kódolni (egyenként beletenni a generált elemeket egy mátrixba), akkor bizony kódolnod kell... generáld le te az említett elemeket, és kapásból pakold is őket bele egy mátrixba vagy tömbbe, vagy tudom is én, ahogy ábrázolni szeretnéd a sakktábládat.
Egyébként a sakktábla modelleden is elgondolkodhatsz. Elképzelésem szerint szeretnéd váloztatni a kocka színét, ha rálép egy bábú, rajta van egy bábú, vagy ráklikkel valaki. Előbbi esetekben érdemes lehet származtatni vagy becsomagolni egy osztályba a JPaneleket, amik a kockákat jelentik (decorator pattern pl.), és így minden egyes panelhez tudsz majd rendelni állapotot: rajta van egy bábú, melyik bábú van rajta.
Ez a baj a swinggel, hogy vannak kifinomult form tervezők, amivel megcsinálod a csilli-villi felületet, de amikor már interaktívvá kell tenni, akkor bizony hozzá kell nyúlni kódban is, és akkor jössz rá, hogy igazából nem tanultál semmit a swinggel kapcsolatban azzal, hogy összekattintgattál valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- Macbook Pro 13" Silver A2338 2020 M1/16/256 120 Ciklus 100% Akku
- Macbook Pro 13" A2159 2019 i5/8/256 71 Ciklus 94% Akku
- Asus Zephyrus G15 4K Ryzen 7 6800HS
- iPhone 15 pro max 256GB natúr titán hibátlan, garanciális
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest