- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- skoda12: Webshopos átverések
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Fooler89 #2566 üzenetére
Én nem is értem ezt a kérdést.
Én SWT-vel bíbelődtem mostanában, és kódoltam a felületet, nem tervezővel csináltam, így nyilván könnyebben nyúlok hozzá a különböző elemekhez, mintha a generált kódból szeretném kiszedni az egyes elemek referenciáit.
Egyre tudok gondolni, hogy a kérdésed arra vonatkozik, hogyan tudsz hivatkozni a tervezővel megrajzolt felületen lévő elemekre, mert az valószínűleg egyenként hozta létre mind a 64 elemre a referenciát.
Ha nem akarsz sokat kódolni (egyenként beletenni a generált elemeket egy mátrixba), akkor bizony kódolnod kell... generáld le te az említett elemeket, és kapásból pakold is őket bele egy mátrixba vagy tömbbe, vagy tudom is én, ahogy ábrázolni szeretnéd a sakktábládat.
Egyébként a sakktábla modelleden is elgondolkodhatsz. Elképzelésem szerint szeretnéd váloztatni a kocka színét, ha rálép egy bábú, rajta van egy bábú, vagy ráklikkel valaki. Előbbi esetekben érdemes lehet származtatni vagy becsomagolni egy osztályba a JPaneleket, amik a kockákat jelentik (decorator pattern pl.), és így minden egyes panelhez tudsz majd rendelni állapotot: rajta van egy bábú, melyik bábú van rajta.
Ez a baj a swinggel, hogy vannak kifinomult form tervezők, amivel megcsinálod a csilli-villi felületet, de amikor már interaktívvá kell tenni, akkor bizony hozzá kell nyúlni kódban is, és akkor jössz rá, hogy igazából nem tanultál semmit a swinggel kapcsolatban azzal, hogy összekattintgattál valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple MacBook
- AliExpress tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Kuponkunyeráló
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700
- Eladó két darab JBL PartyBox 520 hangszóró újszerű állapot, 34hónap garanciával!
- Megválnék a fotós arzenálomtól 6D MkII, Sigma üvegek, vakuk, és még sok más
- DELL T3620 WORKSTATION INTEL XEON I7-6700 / NVME SSD / DDR4 - vga tápkábel
- Gamer PC - R5 5500, RTX 2060 és 16gb RAM + GARANCIA
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Lenovo Legion Go 512 GB // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest