Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
bggmnd
üzenetére
Szerintem is egy spring boot H2 db-vel tökéletesen megfelel a célnak.
Ha valóban a desktop alkalmazás a cél, és csupán a szakdolgozat keretein belül kívánsz maradni, akkor a javafx frontendnél én nem mennék messzebb. (Persze ha fontos az, hogy weben, böngészőből, akár mobilról is elérhető legyen, akkor inkább egy js frameworkot állítanék frontendbe, ami persze újabb komplexitást és eddig számításba nem vett plusz munkát hozna be.) A javafx tud formot, táblázatot, grafikont, egyszerű desktop apphoz megfelelő szerintem.
Ami a kalóriaadatbázist illeti, sose kerestem ilyesmit. Amit más területen tapasztaltam, hogy az amcsik előszeretettel biztosítanak apit, vagy nyitják meg az adabázisukat a közönség számára (akár letölthető csv, akár rest api formájában), főleg a governmental weboldalak. Ez a legegyszerűbb.
Magyar weboldalaknál ez egyáltalán nem jellemző sajnos, ott többnyire marad a webscraping, ha nagy a szükség (és persze a weboldal tulajdonosa a robots.txt-ben ezt megengedi).
Ha kevés adattal indítasz, én lehet inkább feltölteném kézzel, minthogy mások adatbázisait próbáljam számomra emészthető formára hozni. Főleg ha már van mondjuk egy excel táblád (feltételezem van, ha ezt választottad témának), abból nagyon könnyű csv-t kreálni, elé tenni az insert into-t, és hadd szóljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- További aktív témák...
- AMD Radeon Pro W5500 8GB GDDR6 128bit
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- Thinkpad P1 Gen2 15.6" FHD IPS i7-9750H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Surface Pro 7 12" 2K IPS érintő i5-1035G4 8GB 256GB NVMe IR kam 790 g gar
- ZBook Fury 16 G9 27% 16" FHD+ IPS érintő i7-12850HX RTX A4500 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest