Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kranazoli

senior tag

válasz MiklosSaS #20148 üzenetére

Hali!

Ezzel a PCI-E 2.0 és 3.0 kérdéssel kapcsolatban van most nekem is egy kis fejtörőm. Ebben kérném a segítséged(etek).

0.) Beszart a tápom. Az Enermax és elvitte magával a sírba az alaplapom + az i7-3770K-t is. :(

1.) Nekem munkaeszköz is a gép, nem tudok PC nélkül létezni így szereztem egy Z68-as chipset-ű AsRock lapot, ami támogatja a PCI-E 3.0-t. A 980 szerencsére túlélte a balesetet.

2.) Egyelőre mást nem de, hogy tudjak dolgozni is szereztem egy i7-2600 procit. Nem K-s(!). Sima!

3.) Szerencsére az i7-3770K garanciális volt, így azt leadtam gariztatni.

Dilemmáim a következők:

A.) Ez az alaplap támogatja a PCI-E 3.0-t. Az i7-2600 viszont ahogy nézem nem.
    (Intel oldalán néztem meg és hasonlítottam össze a kettő procit de olyan eget rengető különbséget nem láttam) Főképp ezt, ami esetleg nekem fontos, hasznos lehet ha játékokról és nem munkáról van szó.

B.) Sajnos kevés ideig volt nálam a 3770K, elég hamar történt a baleset. Ha sikerül a kiskernek beszerezni egy másik új i7-3770K-t, abban az esetben mit csináljak? Ezen töröm a buksim....

1.) Kérem a csere 3770K-t és megválok a 2600-tól.

2.) Ha jól tudom ha időközben sikerült másik számomra megfelelő terméket találnom nem kötelezhetnek a cserére, ergó ebben az esetben visszakérem a 3770K vételárát és maradok a 2600-nál. Nem is nagyon hiszem, hogy sikerül még új 3770K-s procit szerezni a kiskernek de nem lehet tudni.

Ti mit javasoltok?
    Ami úgy nézem egyedüli főbb különbség ez a PCIE 3.0 támogatás, na meg a K-s jelző. Szóval az a pár 100Mhz amivel esetleg feljebb tudom húzni a 3770K-t, mint a 2600-at.

Játékokban mennyire jönne ki ez a különbség?!

Köszi és remélem érthetően sikerült megfogalmazni a kérdésem. :)

Új hozzászólás Aktív témák