Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pubszon #29803 üzenetére
A kisebbik árán lehet lőni Brockent pl. vagy Mugen2ket..na azok tudnak
Nem rossz amúgy, de kicsit overkill a sűrű bordázat, erős luft kell hozzá
TX3 6ért..~3k ugyanitt, más kategória. Mondjuk ennyiért is van sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
-
lofagi
addikt
válasz Pubszon #29807 üzenetére
Az meg volt már a legelején.
S a 980ti is csak az utolsó slotban ment, de ott is csak a doom alatt nem jött elő, illetve a 3d mark nem futtott le csak az első teszt.
Passz, jövhéten meglátom.
[ Szerkesztve ]
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
Raggie
őstag
válasz Pubszon #29898 üzenetére
Nos megvolt a csere és a teszt is végre.
Meglepő eredmények születtek!Előző lappal(Gigabyte Z77-D3H):
1,32 Vcore(CPU-Z 1,33V-ot mutat)
4,5 GHz
max 85 fok stressz teszt alatt
Mostani lappal: (Asrock Z77 Extreme4):
1,235 Vcore(CPU-Z 1,24V-ot mutat)
4,5 GHz
max 85 fok stressz teszt alattNa ezt rakjátok össze!
A gépben semmilyen más alkatrész nem változott, csak az alaplap.
A teszteket ugyanannyi ideig futtattam, a hűtő is ugyan az.Most akkor az előző lapnál kapott valójában kevesebb feszt, vagy ennél a lapnál kap valójában többet?
Vagy mi a fene ez?!Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
-
gbela
senior tag
válasz Pubszon #30017 üzenetére
Köszi,
gondoltam rá, csak felmerült, hogy mivan ha mégsem? Nincs most próbára tápom, venni meg csak ezért nem szeretnék, mert ha nem az akkor pénzt dobtam ki. Persze mérlegelem, lehet végül az lesz. Csak reméltem, hogy van valami szoftveres trükk, hisz végülis sikerült kiiktatnom az idle lelövésével, csak végeredményben nem a legjobb megoldás az. -
Raggie
őstag
válasz Pubszon #30039 üzenetére
"Főként multimédia, net, nagyon minimális, nem mai játék elvétve."
Ilyen használat mellett szinte semmi különbséget nem venne észre a kolléga... Én egyet értek Speed(R)-el.
Sőt, merem állítani, hogy szinte csak a legújabb generációra volna érdemes váltani, abból is legalább i5, ha érzékelhető különbséget szeretne tapasztalni a kolléga. De itt sem a processzor, hanem a gyorsabb/több RAM volna ami a többletet hozná. Meg mondjuk egy M.2 SSD amit bepattinthatna NVMe-s csatornán.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Julot
aktív tag
válasz Pubszon #30039 üzenetére
Csak a procit cserélném. Minden más adott. Gigabyte z77x-d3h lap, 2x4 GB Hyperx Fury DDR-1600, Samsung 840 SSD, stb... A kérdés, hogy az I3-2100.-et ha el is lehet adni, jó esetben 10k, az I5-3570 pedig 30-35K. Megéri-e azt a 25k ráfizetést a művelet...?
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
válasz Pubszon #30043 üzenetére
Nos, a végén kezdve. VGA.-t nem használok, nincs rá szükségem. legalábbis eddig nem volt. A GPU tökéletesen elég volt eddig. Viszont az utóbbi időben - értsd az elmúlt kb. 1 évben - egyre inkább lassabbnak éreztem a rendszert - friss rendszerek esetén is, win7 és w10.-ről beszélek - netezés közben is. Sokablakos böngészés megy nálam, szóval szerintem nem is csoda, főleg, ha a "jól telepakolt" oldalakat veszem alapul - bár lehet rosszul gondolom. Mellette háttérben egy serviio dlna szerver is fut, bár ez nem hiszem hogy olyan sok cpu erőt elvenne - legalábbis én nem láttam egyszer sem, amikor néztem. HD videós zenehallgatás az megy. Tuningolni nem szeretnék, nem is értek hozzá. "Z-s" lapom is azért van, mert szükségem volt egyes szolgáltatásaira, amit gyengébb lap nem adott.
Itt a városban találtam i5 3470.-et is. Az mennyivel gyengébb? Vagy azzal ne foglalkozzak, ha már csere, akkor 3570(K)?[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
válasz Pubszon #30045 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségeteket, azt hiszem elsőre rárepülök a 3470.-re, annyit tényleg megér. Utolsó frissítésként. Ha meg nem jön be, akkor nem marad más mint a Kaby Lake... De azért remélem!
Kellemes Ünnepeket, sok locsolót mindenkinek!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
lemusz
addikt
válasz Pubszon #30052 üzenetére
"érdemes lehet" vs. "muszáj"
nem ugyan az
Egyébként biztos vagy te ebben?
1.0-ás revíziónál néztem és ott az i3 2100-át már a legelső F6 támogatja, viszont i5 3***-nál már F7 kell. Akárhogy is, én frissítenék a helyében a legújabbra, még ha az bétának van írva is...[ Szerkesztve ]
-
BandiT85
aktív tag
válasz Pubszon #30100 üzenetére
Az biztos, hogyha valaki nem fog ki egy különleges példányt, akkor delid nélkül még a 4,5 Ghz is necces a mindennapokra (magyarul sz@rt nem ér hogy K-s). Én most váltottam egy 3570k-ról, amit kupak nélkül használtam, és 1.28V-on tudta a 4,5-öt, egy 3770k-ra, ami 1,23-on tudja ugyanezt. Nincs delidelve, betettem a gépbe és döbbenten tapasztaltam, hogy így az egyik mag belenyal a 80 fokba, sőt a 85 is megvan egy-egy pillanatra prime alatt. Idle 30 pár fokokról teszi ezt. A régi procim ilyen beállítással még 60 sem volt...
Ha nem fogyott volna el a CLU-m, biztos még aznap leszedem a kupakot és eldobom jó messzire... -
vaakuum
addikt
válasz Pubszon #30100 üzenetére
Így van... nekem sikerült 3 éve a pcb-t megsérteni Szerencsére működőképes maradt, valszeg még a gyereket is ki fogja szolgálni, ha a következő években gép kellene neki...
De egy jó delid tool mindig nyerő."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Pubszon #30106 üzenetére
Én azzal tettem vissza, de technikailag szerintem lehet a sima körömlakk is megfogná. Ha nem lett volna otthon éppen felbontott fbs-em, vagy fürdőszobai szaniterszilikonom, tutira körömlakkal rögzítettem volna.
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Pubszon #30108 üzenetére
Én egy fogpiszkával vékonyan körbehúztam a peremet, és rányomtam a kupakot. Elvileg légmentesre csináltam, bár nem tudom ez számít-e bármit is a clu esetleges kiszáradása szempontjából. Végül is a gyári kenőcs is full ragasztás mellett száradt ki Meg lehet a CLU nem is kiszáradós fajta...
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Raggie
őstag
válasz Pubszon #30110 üzenetére
Holnap elvileg lesz időm postára menni, tehát gondolom 1-2 nap múlva csak kiviszik!
Hmm... és ez a ragasztó bírja a 100-110 fokokat?
Csak azért kérdem, mert a kupak simán felmehet ilyen magasra ha valaki nem figyel és szarul teszi fel a hűtőjét és a proci throttingolásig melegszik...Ha igen, akkor fasza megoldásnak tűnik. Egyébként én csak a kupak négy sarkát ragasztanám le egy-egy kisebb pöttyel. Nem a légmentes zárás a lényeg elvileg, csak hogy a ki-be szerelésnél ne mozduljon el.
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz Pubszon #30118 üzenetére
Nekem is hasonló értékeim voltak az 1,26 V-os feszemmel. Delid után 75 lett a max hőmérséklet!
De lehet ha még párszol le-fel teszem, hogy tuti jó legyen a kupak-cpu érintkezés 70 alá is játszhattam volna. Nekem nem ért meg annyi vesződést, mert már ezzel is maximálisan elégedett vagyok.Clint Eastwood FTW
-
73Kacsa
csendes tag
válasz Pubszon #30152 üzenetére
Szia,
Nekem egyik procim sem volt delidelve: sem a 3570K ( ami már eladva), sem a mostani 3770K. Pasztát MX4-et használok.
A 3570K-t először gyári intel hűtővel hajtottam, de rájöttem az csak az alap dolgokra jó. Utána vettem egy
Arctic Freezer I32-t, amire később vettem még egy 12 cm-es ventit, így 2 oldalas venti hűtésem volt. Aztán eladtam a 3570K-t, s a 3770K-t is ezzel a hűtővel kezdtem el hűteni, majd lecseréltem a tápomat (Chieftec GPS 500A8), egy komolyabbra --->erre, hogy ne legyen overclocknál feszültség ingadozás annyi, illetve lecseréltem a hűtőmet is NH-U14S-re.Na most tartok itt
Továbbra is soknak tartom a feszültséget, lehet egy erősebb Z77-es lapban feljebb lehetne tornázni az órajelet, s lejjebb a feszültséget. ( ez a Z77-D3H eleve 1.2 V-ot ad neki alapból, míg az Asrocknak vagy az ASUSnak egyik másik lapja 1.1 V-ot ad neki alapból).
Jó a gép, 4.8-4.9 Ghz-ig jutottam el így a 3770K-val, de 4.4-4.5-on járatom, s játszok vele.
Most jön az, hogy le lehetne - majd - cserélni egy 4790K-ra (itt megmaradhatna a még középáron vásárolt 2400Mhz-es DDR3-as ramom is) vagy egy 1600X vagy sima 1700-as AMD-re.
[ Szerkesztve ]
http://valid.x86.fr/k5sssm
-
lemusz
addikt
válasz Pubszon #30157 üzenetére
Csak két memória slot van az alaplapomon.
Fezo: Igen, bekapcsoltam a lapozófájlt, de elég furcsa a tapasztalatom vele, mert alapjáraton ki volt kapcsolva - ssd optimalizálós oldalakon nem ajánlják - aztán így fagyott a játék. Mikor rájöttem hogy a kevés ram az oka adtam neki 2 Gb-ot ugyancsak az ssd-n amin a windows és a játék is van, aztán nem volt gond vele egészen tegnapig mikor is megint kifagyott. Adtam neki 4GB-ot, megint elkezdtem monitorozni, de most meg azt írja hogy csak ilyen 3-500Mb-ot használ fel ebből...
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz Pubszon #30212 üzenetére
Használ valaki vízhűtést?
Olyan kérdésem lenne,hogy mennyire jó a procinak 70-75 fok hosszútávon?
Megjött a nyári meleg,talán még rosszabb is lesz,remélem nem megy 75 fok fölé,de 80 alatt tuti marad majd.
Léghűtésnél kicsit zavarna ez a hő,de mivel így vízzel rögtön kimegy a házból a meleg,csak a procit ronthatja el lassan-lassan.
Azért is kérdezem,mert már volt 80 fok körül léghűtéssel előző.
És vszeg a hőtől meggyengültek lábak,alaplapon,és letörtek.Ettől is kicsit tartok.Avatar
-
BandiT85
aktív tag
válasz Pubszon #30241 üzenetére
+1 a -20°C-ra, bár nekem ez előző procim is delidelve volt, tudtam mire számítok, a 3770K-t már saját magamnak pengéztem, hát bennem is volt para rendesen...
Az biztos, hogy másnak soha nem csinálnám meg, még pénzért se, meg sehogy se. El se adom ezt a procit jódarabig.
Persze nem könnyű eladni semmi se, a delides 3570K-m 30k ért sem kell a kutyának se, 25 ért meg nem herdálom el, akkor inkább apósnak odadom ajándékba, lesz egy erős netezős gépe legalább...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest