Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz Pubszon #26142 üzenetére
Köszönöm a részletes választ! Amúgy a blogbejegyzésemben már megírtam, hogy jelenleg a memók XMP 1400MHz-en járnak, a proci pedig 34-es szorzót kapott, mert még nagy terheléskor sem kapcsolt feljebb, legalábbis mind a négy mag, ahogy az Intel oldalán írva is vagyon. Így inkább arany középút, és 3,4 GHz. És igazad van, rosszul fogalmaztam, az állandó helyett alapot kellett volna írnom, nyilván nekem sem rossz, ha pihen, amikor csak lehet.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
őstag
-
őstag
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz Pubszon #29111 üzenetére
Asrock esetén a a guide szerint a turbo boost additional voltage-t kell feljebb emelni. Én is furcsáltam mondjuk. De nem is lehet kikapcsolni a turbo boostot, egyszerűen manual órajel esetén nem használja, csak a beállított értéket.
@Raggie szerintem te kevered a turbo boostot a C1E beállítással.
[ Szerkesztve ]
---
-
monosz
őstag
-
-
Lalaland
tag
válasz Pubszon #29250 üzenetére
Lehet a feszben igazság, de évek óta húzva használom(4.3), eddig nem okozott gondot.
Mindkét kit jó órajellel, idozitessel rendelkezik. A ddr3 árak is eléggé lent vannak, jó választás bármelyik.
A 32giganak nem érzem még szuksegesseget otthoni átlagos felhasznalasra.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
F e Z o
veterán
válasz Pubszon #29250 üzenetére
A Haswell topik összefoglalójából:
"Be kell tartani a RAM feszültség és a memóriavezérlő feszültség közötti max 0,5 V-ot?
Röviden: Nem.
Részletesebben: Ez a dolog a s1366 és s1156-os rendszereknél volt mumus, az utánuk következő rendszerekre már nem igaz. Régen a VTT "táplálta" a memóriavezérlőt, PCI-E vezérlőt, L3 cachet, stb. Az újabb generációknál a memóriavezérlő (és pl. a PCIE vezérlő) tápellátásáért a VCCSA fantázianevű feszültség felelős, míg a többiért a VCCIO. Az iménti állítást mi sem bizonyítja jobban, már az SandyBridge-nél is 0,925 V volt VCCSA alapértéke, ha ezt kivonjuk az alap 1,5 V-os DRAM feszültségből, akkor ez kapásból több, mint 0,5 V differencia, mindez alapon.
A VCCSA-t megtalálható még más néven, melyek néhány sorral feljebb már ki lettek fejtve, a VCCIO-t pedig esetenként valóban VTT néven lehet fellelni."H2O über alles!
-
holozis_HUN
veterán
válasz Pubszon #29364 üzenetére
Azt sem értem, hogy minek az a felső rész a procira? Laptop procikon sincs az a fedő, és egyből rámegy a hűtő, itt miért nem lehet alapból így?? Sokkal jobban hűlne, maga a gyártó is magasabb órajelen tudná járatni --> több pénzt el tudnak kérni + kevesebb alapanyag. Laptokon megy itt miért nem?
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
Raggie
őstag
válasz Pubszon #29372 üzenetére
Igen-igen, de az előző még éhesebb volt.
Cserébe ez is és az előző is relatíve hűvös marad a sok fesszel is.
Ez most agy 1,32 V-al OCCT alatt max 85 fokig ment. Jövőre lehet hogy a 212 EVO-mat is lecserélem valami combosabb léghűtésre, hátha nyerek vele pár fokot.Kérdéseim:
1.) Fullos stressz-teszt alatt öt-tíz percenként egy WHEA hiba mennyire kényes dolog?
A gép nem fagy le, a teszt sem jelez hibát, csak az event logger. Ez még bírható, vagy inkább kapjon még feszt amíg a hőmérséklettel bírja?
2.) BIOS-ban a C3/C6-ot és a turbo-boost-ot letiltottam, de a többi beépített funkciót meghagytam. Ez jó így? Van egyáltalán jelentősége?Clint Eastwood FTW
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pubszon #29607 üzenetére
Mivel mennyiségben nem változtatsz, csak tempóra..majd kiderül. Azért elég meredek az XMP..lehet én kézileg lőném be kicsit szorosabban / kisebb fesszel. Nem minden az órajel..kérdés persze milyen ICkkel szerelték, mit enged variálni.
Hauptmann
Annyira nem volt nagy eresztés, szóval inkább GSkillt javasolnék..de ha byXMP megelégszel vele vagy hasonló kis OCval, mint nálam ment, akkor okés. -
törölt tag
válasz Pubszon #29702 üzenetére
Engem is bosszant a magas hőmérséklet, lehet delid lesz a vége.
Pont az előbbi CPU-val jártam úgy, hogy gyári állapotában 1-2C°-on belül volt az összes mag.
Bontásnál kiderült hogy nagyon vékony és egyenletes volt a ragasztó a kupak-PCB között, alig tudtam szétválasztani borotvapengével. IHS alatt a paszta jó állapotban, száraz foltok nélkül várt, átlagban egy egész fokot nem tudtam hozni rajta a pasztacserévelNekem munkára lenne igazán optimális a RyZen, eredetileg erre is találták ki: (->WS/server).
Kedden szétszedem, és megpróbálom lefotózni a lényeget.
(#29703) Speed(R): Ebből is látszik hogy a sokat szidott paszta nem rontott az átlagos képességű CPU-k teljesítményén, az a pár példány ami így elszaladhatott, azokról rendszerint az órajel skálázódásából szar pasztával is sejthető volt, hogy nem egy szorzónyi tartalék van csak benne.
Az hogy egy órajel/feszültség görbéjének a legmeredekebb részén járó CPU-ból akartak +200-500 Mhz-et kicsikarni, és ezért bontotta valaki a kupakot "próba szerencse" alapon, és közülük 95%-nak "nem volt szerencséje" az nem intel hibája.
Azért a szerencsét írom, mert nem mérte fel, hogy mekkora a hőellenállás a mag és IHS között, és nem nézte meg hogy ezen mekkora extra hőteljesítményt akar még áthajtani. Pl.: Ha már 4,5Ghz-nél meg volt a 130W 4,7-nél a 200W fogyasztás, akkor nem valószínű hogy 4,8-5Ghz menni fog ésszerű hőmérsékletekkel, akár mit tesz a mag és IHS közé.Eddig csak a jobb hőmérsékletekért (kisebb zajért) bontottam kupakot.
Lehet hogy az SB-vel nem volt szerencsém a 4,5-höz
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pubszon #29705 üzenetére
Ami jól működik azt minek szedjem szét, de más kedvéért...
Mérted-e már, hogy mekkora a teljesítmény növekedés Idle-load között, csak CPU-t terhelve, illetve kb. hány C°-os a hűtő talpa kiterhelt CPU-nál. A mag és a talp hőmérsékletének-különbségből és az átvitt hulladékhőből meg lehet tippelni mennyire jó/gyenge a kapcsolat a mag és a hűtő között, meg lehet azt is mondani hogy az áhított hőmérséklet eléréséhez mennyivel kellene csökkennie a hőellenállásnak, ebből az is látszik hogy kivitelezhető vagy irreális az elvárás.
Direct-contact-os a hűtőd, a kupaknak teljesen síknak kell(ene) lennie hogy mind a 4 cső, közel tökéletesen érintkezzenek a kupakkal, minimális pasztán keresztül, ezt is le kellene ellenőrizni, hogy teljesül-e.
Ha ezek megvannak akkor körvonalazódni fog, hogy van-e értelme a kupakolásnak.
-
R3laX
addikt
válasz Pubszon #29711 üzenetére
Aha, lehet fölötte már nem kérne be neked annyit. Nekem az előző 3570k 4.6-ról 4.7-re kért be sokat. Érdekes, mert 4.8-ra már csak kb +0.020V elég volt a 4.7-hez képest, h atom stabil legyen. Nekem is q6600 volt a 3570k előtt . Azt egy CM Hyper TX 2-vel hűtöttem 1.35V-on 3.2Ghz-en, úgy volt game-ekben max 58-65fok körül. Szerettem azt a procit, csak 1.35 fölé nem akartam vele menni, mert olvastam, h a 1.35 a norm még hozzá. Házam ugyanez a cm690 volt ahhoz is .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pubszon #29702 üzenetére
Ma sem volt igazi napsütés, de azért próbáltam rendesen bevilágítani, és adobe LR-al sem piszkáltam meg, a fehéregyensúly expozíció olyan amilyen
Ez lenne a hűtő leszorító mechanikája, lényegében a hátlapi merevítőn lévő gumikeret (LGA775-ös tartozék), és a hűtő talpa közé van beszorítva a (mag, a foglalat, és a PCB), az ébredő erők teljesen egybe vágnak, nincs alaplap deformáció, a csak a hűtő kerete viszi át az erőt a túloldalra.
A távtartókból a gyárinál rövidebbet kellett összeállítani, a kupak elhagyásával közelebb kellett kerülnie a hűtőnek az alaplaphoz.
Itt a hűtő talpán a CPU, résben látszanak a korongok, a CPU még mindig egyenes.
A mag és környéke a korongokkal, paszta terülése a hűtő talpán, és a korongok nyomai. Az a világosabb folt a mag körül a paszta oldószere/kipárolgása.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs