- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Másnál se jön be a fészbúk?
-
lacy86
addikt
válasz
Totheground #141995 üzenetére
Nice! 😉🤗
-
szupermacs
veterán
válasz
Gyönyörű hely!
-
válasz
Szép.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
szekra #141990 üzenetére
ja, nyilván azért kb 15 ezer az óradíjuk minden esetben, plána, ha szoftver sem kell a javításhoz. a szerelők hozzáértéséről ne is beszéljünk. a harmadik emberrel beszéltem, mire egy tudta, hogy mit akarok igazából... meg ne sajnáljam már őket azért, a javításon túl, az értékesítés is termelbevételt bőven. semmi nem indokolja, hogy a piaci ár 3x-val dolgozzanak.
OBD olvasó tök jó, de ebben az esetben nem segít, citroennél köcsögebb márka nem sok van, csak a lexia szoftverrel tudod állítani, amit én akarok.
rövidre zártam a problémát, találtam egy eladó lexia diagot debbe, felhívtam, elviszem hozzá délután, jelképes 1000 ft-ért megcsinálja.
szupermacs, arra befizetnék azért, az asszonyt ismerve.
-
szekra
addikt
válasz
Sukta 95 #141987 üzenetére
Ja, csak azt elfelejted, hogy nekik a szoftver licencet több millió forintokért meg kellett venniük, és az is bele van építve az árba, hiába csak pár kattintás. Pl ha csak elviszed kiolvastatni a kocsidból a hibakódot ott sem a fizikai munka részét fizeted meg, hanem a kurva drága szoftvert. Kis autószervizeknek is ugyanúgy meg kell venni, ha netán jönne egy ellenőrzés és megtalálják a feketén letöltött szoftvert (ami amúgy ugyan úgy teljesen jól működik) olyan bírságot kapnak, hogy a fülük is ketté áll.
(#141991) madgie: ezt mondom, hogy otthon te is megcsinálhatod, de ha elviszed akkor drága, és nem a rádug-->kiolvas-->nyomtat miatt.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
szupermacs #141988 üzenetére
azt mondod ez a hiba forrása? lehet bnőmet kéne elküldeni érdeklődi akkor...
-
Sukta 95
aktív tag
Azárt vannak árak az autós márkaszervízekben: aux kábel érzékeléséhez fel kell tanítattni az autót, első kört a helyi márkakereskedésben tettem, gondolván, hogy nekik van leginkább gyári szoftverük hozzá. Erre azt mondja a pali, hogy 10 perc maximum a munka elvégzése, de fél órát minimum ki kell számlázzanak, ennek díja, bruttó ~8990 ft.
Nem lehúzás amúgy. A munka konkrétan annyiból áll, hogy a szoftver megfelelő részében az AUX menüpontban az off-ot átállítja on-ra...
-
madgie
titán
válasz
szupermacs #141985 üzenetére
De, app authenticationt. Olyat meg nem állítottam be soha, az orosz cimbi állíthatta be.
Tegnap telefonos segítséggel tudtam visszaszerezni a fiókom. -
lacy86
addikt
Koszi Sracok! 👍
-
nofi
addikt
válasz
lacy86 #141981 üzenetére
Egy ilyen spray 1500 Ft körül mozog, szóval ezen ne múljon. Épp volt otthon ezért idén is befújtam, de mi mondjuk az elmúlt 1 évben kétszer kapcsoltuk csak be, még por sem volt rajta. Én az autóba szoktam rendszeresen, évente bedobni egy ilyen klímatisztító füstbombát, mert azt elég intenzíven használom.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
lacy86 #141981 üzenetére
Érdemes, minden szezon előtt. Ahogy Nofi is írja habot vegyél (az nem csöpög le), A klímában van szűrő rács, ezt kiveszed, lemosod, hagyod megszáradjon, addig meg a gép rácsát televered habbal, miután eltűnik a hab visszarakod a megszáradt szűrőket, majd fújatod maxon és a klímát kicsit, és kész.
Én ezt a habot használom, Auchanba is lehet kapni, de ott jóval olcsóbb, azt hiszem 1300-ért vettem nemrég.
-
nofi
addikt
válasz
Totheground #141972 üzenetére
Hű, éhes is lettem. A Hai Nam világevője jutott eszembe, bár gondolom az alapanyagok miatt azért van különbség rendesen.
lacy86
Az attól függ mikor volt tisztítva utoljára. Klímasprayt, vagy habot vegyél, fújd be a lamelláknál (áramtalanítás után), várj 10-15 percet és egy áttörlés után már használhatod is. Előfordulhat, hogy ez a tiszítószer elkezd csöpögni picit a befújás után, tehát pár papírtörlőt érdemes alátenni.
-
lacy86
addikt
Ilyen ido mellett mar kenytelen leszek klimat hasznalni itthon ( eddig birtuk 😅 )
Valami altalanos takaritas kell ilyenkor? Vagy valami klima spray amivel fertotlenitem? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
agabe #141971 üzenetére
Jaja, pont ezt mondta egyik gyógytornász, hogy a műtétek 90% el lehet kerülni. Sebész úgyis azt fogja mondani, hogy műtsék meg.
B-L-A-C-K: cukorral, nátrium glutamáttal bármilyen étel ízét fel lehet turbózni. Ami olcsó az általában olyan is. A húsról pl sütés után meg nem mondod hogyan volt előtte tárolva...
-
B-L-A-C-K
titán
Ha már kaja...
Találtam egy éttermet, olyan hogy lehet választani vagy 6-8 fajta kaja közül, kifizeted, kikéred amit akarsz, asztalhoz viszed, normális hely bőr ülők (vagyis gondolom műbőr), ahogy megettél valamit, pincér jön elviszi, kaják mindig frissek, adag akkora hogy nekem sok. Van kis menü ami csak főételt tartalmaz + ihatsz 1 pohár szörpöt (ez is finom), ez így nevetséges 590Ft. Nagy menü ugyan ez csak jár mellé egy tányér leves, itt is választhatsz 2-3 közül, plusz kapsz egy desszertet, ez viszont nagyon pici valami szokott lenni, de ez is csak 990Ft.
Na most eddig ez a top hely ár/érték arányban minden napi ebédelősnek, friss kaja finom (vagy 10x ettem itt, sose volt baj semmivel), full jó adag, nem egy putri menza, azaz normális hely, megeszed elviszik előled, kedvesek, és mind ez 590, illetve 990Ft, vicc. Annyi hogy 11-12 között kell menni, mert pl fél 2 kor már alig marad valami.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Totheground #141972 üzenetére
Az fasza, meg se bírnám enni.
-
agabe
addikt
válasz
Jojo5 #141969 üzenetére
Ha egy mod van ra mutetet erdemes elkerulni. Ha nem tobb orvos mondja, hogy mindenkeppen kell es nem javasolja valamelyik lehetosegkent a gyogytornat meg akkor is sok esely lehet teljesen tunetmentesse valni, csak kell vele foglalkozni es folyamatosan jarni tornazni szakemberhez aki az alklamankenti egy oraban csak vele foglalkozik. Csoportos nem megfelelo.
-
Jojo5
őstag
Csigolyak kozotti kituremkedes idegpalyat nyom... kiderul lassan hogyan tovabb...
-
Gergőke88
addikt
Aradon vagyunk most kiállításon pár napig, konkrétan mintha idő utazáson vennék részt..
Borzalom az egész város stb... -
SÖ
addikt
Amúgy vissza kaptam mindent még az Igó primerot is. Nincs optimalizálva, leszedés előtt írta is Jobs egy buborékban hogy vegyem fel a kapcsolatot a fejlesztővel .
Más
Hogyan lehet a betűméretet növelni Safarin portré módban? -
válasz
B-L-A-C-K #141951 üzenetére
az van még meg, de a 32GB kevés lesz nyaralásokra, már látom, ezért lecserélem egy 128asra
de ilyen kondíciókkal nagyon ritka ez a telefon jó áron (magyar APR-es (hivatalos) magánszemélyes, független)
nofi: low cost nyaralások: hétvége Svéd, Göteborg (barátoknál lakunk), majd utána 1 hét Sunny Beach, Bulgária
-
szekra
addikt
Én meg egyre jobban hajlok afelé, hogy bepróbáljak 6s helyett egy 6s+-t.
Aztán a tavaszt meglátjuk..
-
zárt tér félhomály a OnePlus-ok nagy ellenfele
intézem
BLEK: 200-210 körülre jött ki (mondjuk ennyiért már bontatlant kapni manapság 32GBosból
- de novemberben ez olyan 30-40ezerrel volt piaci ár alatt, mivel iCentre vásárlás magánszemély, és én bontottam ki) de most nem akarom eladni, mert 2 nyaralás is van előttem, és kell fényképezni
-
nofi
addikt
válasz
ittakary #141938 üzenetére
Fain! Naplementés, szürkületi és mozgós fotókat tessék lőni, mert a "nagy" YT teszterek ismét launchra összedobták a review-kat, de az a pár fotó minden csak nem releváns.
agabe
A kameraszoftver eddig is 80% iOS copy volt, most a telefunkció szintén ugyanúgy érhető el, ennyi. -
B-L-A-C-K
titán
7+-t árában vetted nem?
-
madgie
titán
válasz
joey04 #141941 üzenetére
Jesszus, már a kamerás hozzászólása is olyan hónaljszagú volt, hogy majdnem írtam rá egyet. A Oneplus 5 mostani képei szerintem borzasztóan csúnyán túlszaturáltak, HDR-szerűek, de nem úgy, mint mondjuk a Nexus-Pixel HDR+ metódusa, hanem elbaltázott módon.
Nyilván finomodik majd a szoftver idővel, most az ég kékje is olyan, hogy fél percig nézi az ember, utána a való világ monokróm
-
joey04
titán
-
GALARDO
addikt
Az ilyen takarodjon le a járdára, és ne tartsa fel a forgalmat. De megnéztem volna, ahogy az utasok megverik. Néhány totyika elhiszi, hogy ő világ közepe, és mindenki álljon vigyázva ha jön, a kis kerékpárjával. Kinek nem inge... Én viszont nem engednék forgalomba egyet se, jogsival se, életveszélyes némelyik. Azt ha elcsapod, téged lincselnek meg.
-
madgie
titán
Ódejó. Valami orosz hülyegyere feltörte az EA fiókomat, már a belépési email is .ru végű. Zseniális, az EA-nél meg negyed órája a chat supportra várok.
-
agabe
addikt
160ezer lesz itthon legalabb (vagy tobb), esnem rossz ugyan de aprosagok miatt en pl. letettem rola, hogy kiprobaljak egyet par napig. A kinezet meg szomoru. Tulsagosan lenyultak, a hatso reszt. Elolrol kb a szokasos 1+.
OIS hianyzik, bar FHD-ben szepen dolgozik az EIS...majd reszletesebb tesztek kellenek rola.
Kamera szotver kimezete is nyulas, de szerintem nem azert mert benak, hanem mert azsiai piacon igy jobban veszik. -
madgie
titán
-
nofi
addikt
ittakary veszel?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szupermacs #141924 üzenetére
Törölve lett amit mutatni akart.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Totheground #141922 üzenetére
Nálam az is gáz ha 22 ezerből képes visszakérni 50Ft-ot.
-
Sukta 95
aktív tag
itt most mi is olyan nagy dolog?
-
szekra
addikt
-
szekra
addikt
válasz
nord_ #141909 üzenetére
Én értem amit mondasz, de kanyarodjunk vissza az elejére, egy átlagos családról volt szó, akiket black felhozott példának. Nyilván a fotós az fotós, az azon dolgozó igényli a komoly gépet. Pl. én miért szopatnám magam egy fényképezővel, laptoppal/tablettel a táskámban ha ott az okostelefon.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
nord_ #141909 üzenetére
Nem jó oldalról fogod meg. Nem arról van szó, hogy nélkülözhető-e. Hanem, hogy miért nélkülöznéd, ha már egyszer lehetőséged van használni. Erről szól a fejlődés.
szerk.: te is csak egyéni példát hoztál, pl, hogy neked hiányozna a fényképező. nekem meg egyáltalán nem, mert amennyit fényképezek tökéletesen megfelelne egy 15 éves gép is, mégse azt használom..
-
nord_
veterán
válasz
Sukta 95 #141904 üzenetére
Tudtam, hogy ezt a barlangos, autós baromságot valaki nem bírja kihagyni, ezért is írtam példát, hogy mi az, ami viszont igenis hiányozna.
Szekra,
azért ugyanazt elég nehéz lenne megcsinálni mobillal, mint egy számítógéppel.Ha valaki, akkor én tudom értékelni a mobilok fejlődését, mert céges telefonként elsőként egy Ericsson GH-198-at használtam, míg sajátként egy Nokia 1611-gyel kezdtem. Szívem szerint a Macbookot is lecserélném az új kicsi iPad Próra, de nemhogy egy telefon, de még a tablet is kevés arra, amire a klasszik-számítógép.
A mobiltelefon, mint fényképezőgép nagyon-nagyon messze van attól, hogy egy rendes gépet kiváltson. A 100e Ft alatti kategóriát kiütötte, de minél közelebb kerül a drágább fotóapparátokhoz, annél nehezebb dolga van. Tudod, mint a technikai sportokban: az utolsó tizedmásodperces hátrány ledolgozása viszi a legtöbb energiát, erőfeszítést és majd' ugyanannyiba kerül, mint a nulláról a kilencven százalékig eljutni. Egyelőre még egyszerűen nincs meg a technológia ahhoz, hogy elfelejtsük a fényképezőgépeket (legalábbis azoknak, akik többre vágynak, mint olyan jellegű képeket csinálni, mint amikor lefotózom a csempét és az árát a konyhafelújításhoz a csempeszalonban). -
nofi
addikt
válasz
Jojo5 #141907 üzenetére
Mi múlt héten 7 órát vártunk a kisfiam MRI vizsgálatára. Nemrég múlt egy éves, nem igazán van hozzászokva, hogy ennyi ideig legyen étlen-szomjan. Mindez elkerülhető lett volna (meg az asszisztenssel való szóváltásom is) ha legalább óránként kidugja a fejét és közli a várakozókkal, hogy ennyi csúszás lesz.
Kitartás -
Jojo5
őstag
Juhu, mar a Szent Istvanban vagyunk, varunk MRI-re, ez is egy egesznapos program lesz, mert most hoztak egy faszit spine boardra fektetve aki csunyan osszetorte magat...
-
szekra
addikt
válasz
nord_ #141903 üzenetére
Persze, ahogy Sukta is mondta, mindent be lehet magyarázni, csak teljesen indokolatlan kapaszkodni a megszokott dolgokhoz és "már csak azért is, mert nekem ugyan nem kell" - ellenállni a technológiai fejlődésnek. Fényképezőgép, számítógép, internet szükséges. Ezzel tökéletesen körülírtad az okostelefon létjogosultságát a mai világban. Persze lehet hordani hasitasiban fényképezőgépet, meg laptop táskában a szgépet és az usb modemet a farzsebben.
(#141905) nofi: bírom az ilyen öregeket.
-
nofi
addikt
válasz
szekra #141893 üzenetére
Tavaly rokon néni (81) mesélte, hogy nemrég frissített Win10-re és mennyire tetszik neki a Windows 8 után. Mondott vagy 4-5 érvet, ami a felhasználásban szerinte jobb lett én meg csak pislogtam. Ezek után kérdezte, hogy ettem-e már a Magic Burgerben mert a férjével mindig megállnak ott ha újbuda környékén járnak. Szeretnék én is ilyen friss maradni!
-
nord_
veterán
válasz
B-L-A-C-K #141895 üzenetére
Nekem nem kell bizonygatnod, fantasztikus képességem van arra, hogy minden egyes kütyüvásárlásom előtt meggyőzzek bárkit.
(Szerintem itt a döntő többségnél jóval idősebb vagyok, így van némi rálátásom arra, melyik digitális eszköz hiányozna, ha ismét eltűnne az életünkből. A digitális fényképezőgép és a számítógép / internet nélkül igencsak szar lenne a világ, de a többi kütyü - fitnesz karpántok, okosórák, mobiltelefonok simán a "meg-tudom-magyarázni" kategóriába esnek.Mondom ezt úgy, hogy nekem már akkor volt saját mobiltelefonom, amikor az előfizetők száma nagyjából Miskolc lakosságával volt egyenlő... szóval nálam is megvan a kütyümánia.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53