Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
veterán
Hali!
Használt valaki innen Logitech Crayon ceruzát? Mennyire vált/nem vált be?
Gondolom nem véletlen, hogy kétszer annyi az apple pencil (most a szokásos apple felártól eltekintve). -
Pano
veterán
válasz
BlackJack21
üzenetére
Mint mondtam, 1 hétig használtam a 9-cet, ráadásul ugyan ezzel a felhasználással. Azt észrevettem én is, hogy jobban bírta a sima iPad, de az én felhasználásom mellett ez annyira elhanyagolható különbség, hogy kb észre sem veszem.
De ez ÉN vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy másnak esetleg nem lesz kevés.
Mivel pár hete használok csak tabletet, nem tudom, hogy amit én kihozok belőle, az jónak számít, vagy rossznak. Jóval tovább bírja, mint a telefonom, nekem ennyi elég. -
Pano
veterán
válasz
BlackJack21
üzenetére
Ezt nem tudom megerősíteni, se cáfolni.
Ha egész nap aktívan használnám lehet nekem is feltűnne, de így, hogy reggel meg este veszem elő, nem ütközik ki. Meg összehasonlítási alapom sincs, mert ipad 9 volt az első tabletem, 1 hét után meg váltottam air 5-re. -
Pano
veterán
válasz
üzenetére
Igen, az a hardver.
Kicsivel kevesebb ideig bírja, mint a sima iPad. Pontosat nem tudok mondani, mert megmondom őszintén nem szoktam figyelni és elég vegyes célokra használom, így attól is függ éppen mit csinálok vele. Azt nem mondanám, hogy gyakran dugdosom a töltőre.M1 sokkal erősebb, de jelenleg nincs kihasználva. Viszont azt tudni kell, hogy vannak olyan új feature-ök az iPad os 16-ban, ami csak m1-es procival lesz elérhető. S szerintem a jövőben is lesz még ilyen, így én inkább abba invesztálnék, emiatt.
-
Pano
veterán
-
Pano
veterán
válasz
üzenetére
Bocsi, de screenshotot arról a részről nem teszek fel, mert tele van érzékeny infóval.
Ha a beállításokba mész, bal oldali listában kiválasztod az Általános részt, majd jobb oldalon megjelenő lehetőségeknél, felül az infót és azon belül korlátozott jótállás részen ott megtalálod. -
Pano
veterán
válasz
üzenetére
Próbálj ki pl egy Reddit vagy Twitch appot. Utóbbi szereti pörgetni a hw-t.
(A visszaküldöttet hogy lehet észrevenni?)
Nem tudom hogyan lehet biztosra. Ha úgy vetted, hogy be volt fóliázva, akkor nem hinném, hogy az lenne.
Beállítások -> Általános -> Infó alatt meg tudod nézni az aktiválás időpontját (1 év alap jótállás). Ha egybe esik az első bekapcsolásával akkor is ok (+/- 1 nap). -
Pano
veterán
-
Pano
veterán
Hali!
Nos, végül éltem a 14 napossal az iPad 9-cel és vettem ma délután egy Air 5-öt.
Csak egy kérdés. M1-es macbookok esetén ugye az appok vagy m1 natívak, vagy nem. Utóbbi esetén a Rosettával fut, aminek a mellékhatásai a nagyobb akku fogyasztás az app esetén és/vagy bugok. Ebből kifolyólag érdemes az m1-re optimizált appokra gyúrni.
iPad-nél ez mennyire képezi figyelem tárgyát, vagy mennyire érvényesül? -
Pano
veterán
válasz
Drenadar
üzenetére
Köszi!
Így már azért nyugodtabban viszonyulok hozzá.
Igen, tok lesz rá. Már ha találok végre valami normálisat. Spigen párti vagyok, de még azoknak sincs olyan erre a típusra ami tetszene. Vagy át iPad air 4 tok is jó, nem?
De lenne pár alkalom, amikor tokon kívül is lesz használva, azért érdekelt milyen lehet. -
Pano
veterán
Valakinek van tapasztalata, hogy ez az új starlight szín most konkrétan milyen? Esküszöm, képek és videók alapján esélytelen megmondani, hogy ez most mi. Ahogy éppen esik rá a fény kb. Hol ezüstös, hol ilyen pezsgő színnek látom. Mennyire nőies?
-
Pano
veterán
válasz
stairmaster
üzenetére
Ha a jobb alsó sarokban billyentyűzet billentyűt hosszan nyomod, kiválasztod a dokkolás feloldását, el tudod mozgatni onnan?
-
Pano
veterán
Én jártam így már velük. Jobban mondva nem én, hanem ismerős kért meg menjek vele, segítsek az elállásban mert nem tudja miként működik. Aztán ott akarták lerázni egy macbook air-el, hogy nem veszik vissza, mert már be lett aktiválva, így hogy adják el stb stb. szokásos szöveg.
Én meg eléggé lavírozok, hogy legyen-e air 5. Hardverileg tuti megérné, mert olyan erő van benne, ami még évekig csúcs lesz.
Igazából nincs bajom a sima iPad 9-cel, csak bizonytalan vagyok benne, hogy meddig lesz elég a 3GB ram és ha már vettem tabletet, akkor szeretném a lehető leghosszabb ideig használni. Nagyon utálok 1-2 éven belül hardver elavultság miatt cserélni. -
Pano
veterán
válasz
consono
üzenetére
Ja. Csak ilyen media marktban, euronicsban stb szeretik azzal lerázni az embereket, hogy hát beaktiváltad így jártál. Holott ez nem igaz.
Aztán amikor felvilágosítod őket, hogy rosszul tudják (inkább csak meg akarnak vezetni) egyből lehetőség nyílik az elállásra.
Sajnos ez nagyon magyar sajátosság, hogy próbálnak visszaélni az emberek tájékozatlanságával vagy fekete foltjaival. Csak ugye kérdés az, hogy ez a másik magyaros 14 napossal való visszaélés miatt van-e? Tyúk vagy a tojás. -
Pano
veterán
válasz
McNamara
üzenetére
Hasonló.
Első tabletem az iPad 9, 1 hete vettem, de eléggé rákattantam. Nem gondoltam volna. Meló közben is marha jól jön, hogy ott van az asztalomon. Amikor akad pár üresjárat, tudok rajta böngészni, olvasgatni stb. Nem kell átülnöm egy másik asztalhoz.
Ezért napok óta gondolkozom azon, hogy lehet visszaviszem 14 naposba és inkább levásárolom egy iPad Air 5-re az árát. -
Pano
veterán
válasz
MAGUS7
üzenetére
Szerintem abból mire vásárolható darabok lesznek itthon, az jövőév eleje. Ha csak nem lesz rohadt nagy mázlid előrendeléskor. Meg ki tudja addigra mennyire szál el megint a forint. A mostani gazdasági helyzetben, kilátásokban, plusz chip hiány, egyebek elég kockázatos kivárni. Ilyenkor ha valami kell akkor kell megvenni.
-
Pano
veterán
Üdv.
tudjátok esetleg hogy mi lehet az oka annak, hogy itt-ott belaggol az animáció iPad 9-en? iPhone 11-en ilyet nem kimondottan tapasztaltam eddig.
Ugyan nagyon megszerettem ezt az ipadet (első tabletem), de sok app fejlesztőnek járna egy kis korbács, hogy tableten sok app le van maradva vagy nincs optimalizálva iPhone-hoz képest. -
Pano
veterán
Hali.
Lehet tök hülye kérdés és csak nekem van rá igényem, de lehet olyat, hogy az ipaden is elérhetőek legyenek az iPHone üzenetekben tárolt sms-ek olvasásra? Maga a iPad nem cellular.
iCloud mentés be van kapcsolva, üzenetek appban is engedélyeztem a megosztást eszközök között, mégis üres az üzenet lista. -
Pano
veterán
válasz
78zolika
üzenetére
Tény, hogy filmnézésnél sokkal előnyösebb a 16:10, de szoftver minőségben -a kötöttségek ellenére is- összehasonlíthatatlanul többet ad egy iPad.
Most vettem 9.gen-es iPad-et tegnap. Én is aggódtam a fekete csík miatt, mert sokat filmezek, de annyira nem vészes, mint előre vetítettem. Simán élhető. Szükség esetén zoomolható a kép (levágással).
Magától az IPS paneltől mondjuk nem vagyok elájulva, szerintem kicsit fakók rajta a színek. Bár ebben óvatosan kezelendő a véleményem, mert túlságosan hozzá van szokva a szemem a felsőkategóriás monitorokhoz. -
Pano
veterán
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Néztem én is első körben, de nagyon utálom az ilyen átlátszó, fényes tokokat. Legyen az műanyag vagy szilikon, úgy gyűjtik a zsírt az ember ujjáról már 5 perc tapizás után is, hogy idegbaj kerülget. Telefonnál is kerülöm, mint a pestist.
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Mivel még soha nem volt tabletem és ismeretlen a terep, szeretnék tőletek ajánlásokat kérni megfelelő állítható tokra egy 4. generácós iPad (2021)-hez.
Nem szeretnék vagyonokat rákölteni, de azért gagyiba se szeretném beleaggatni. Úgy gondoltam kb 10e körül költenék rá.Azért vagyok tanácstalan, mert több ismerősöm is rosszul választott és ez a hajtogatható előlapja egy idő után szinte mattra koptatta a kijelzőt pár ponton. Nem szeretnék úgy járni, hogy maga a tok rakja tönkre.
A megbízható márkákat meg nem ismerem tablet fronton.Első körben én az alábbit néztem:
Spigen Urban Fit Apple iPad 10.2
(ezzel csak az az bajom, hogy van hozzá pencil tartó ami eléggé elcsúnyítja a dolgot. Én nem tervezem azzal használni, így csak a koszt gyűjtené).
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- Bomba ár! ÚJ, bontatlan iPad AIR 11 6.gen M2 CHIP! 256GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN!
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Androidos céges telefonomon nekem is elérhető továbbra is.
Első tabletem az iPad 9, 1 hete vettem, de eléggé rákattantam. Nem gondoltam volna. Meló közben is marha jól jön, hogy ott van az asztalomon. Amikor akad pár üresjárat, tudok rajta böngészni, olvasgatni stb. Nem kell átülnöm egy másik asztalhoz.