Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz InvitelGuide #6649 üzenetére
Én is hallottam, és le is írtam fentebb... Nyilván nem fogom megnevezni az előfizetőt, aki ráadásul a barátom is, legyen elég annyi, hogy egy olyan ügyfél, aki talán két-három éve van az Invitel-nél, egy Vác várossal szomszédos településen lakik, és 10M DSL + telefon csomagja van. Lejárt a hűségnyilatkozata, felhívták, és közölték vele, hogy mivel hűséges előfizető, így ezt most egy mobilnettel díjazzák, és egy héten belül ki is küldték neki az USB-s modemet a SIM-el. Cserébe aláírt újabb egy évet, és kész...
Nem mintha nekem szükségem lenne a mobilnetre, én itt is azt kifogásolom, hogy Ő itt úgy kapott valamit, hogy ez neki nem kerül plusz pénzbe! Én meg, aki itt vagyok vagy 5 éve, de lehet, hogy több, mindig csak olyan ajánlatokat kaptam, ami nekem került volna plusz összegbe! Ha valamit megveszek, akkor mi ebben nekem a jutalom?
De még egy kérdés a Tablet-tel kapcsolatban, csak érdekességképpen, amúgy tét nélkül... Ha én most bemegyek az utcáról mint új előfizető, és aláírom a két (vagy három) évet, akkor nem kaphatom meg?
[ Szerkesztve ]
-
8zabi
őstag
válasz Intruder2k5 #6650 üzenetére
a 2-es ponthoz járulnék hozzá:
az általuk adott home gateway használható csak! modemként is (legalább is a SpeedTouch 780WL, saját kezelőfelületén állítható), így a tűzfalas dolog kilőve, használhatod a saját routered
-
MODERÁTOR
Lehet, de ennek már nincs sok jelentősége... Mondjuk nem is volt, mert IPTV-re sosem állt szándékomban előfizetni, a többi felvázolt ok miatt sem. Arról nem is beszélve, hogy a vonalam maximális sebessége valahol 15Mbit/sec körül van, tehát a 10-es net mellett nem sok esélye lenne az IPTV-nek, főleg 2-3 STB-vel. Ettől függetlenül köszönöm a tájékoztatást!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Találtam egy ilyet invinél
"Az elméleti 100 Mbit/s-os maximumát csak a DSLAM közelében nyújta:
0,0 km – 100 Mbit/s
0,5 km – 60 Mbit/s
1,0 km – 40 Mbit/s
1,5 km – 25 Mbit/s
>1,5 km – az ADSL2+ szabvánnyal azonos "Namost tőlem a DSLAM kb 4-500 méterre lehet szóval mennie kellene 50 megabitnek minimum, remélem hogy ez télleg ígyis lesz
De majd a szeptemberi startal kiderül minden
Amúgy az mennyire durva hogy amikor beszéltem invivel nemrég valamit kérdeztem, és mondom tudnak-e valamit a vdsl-ről hogy először hol lesz bevezetve, és akkor jött a kérdés hogy vdsl fejlesztés van? És akkor mondta az úr hogy én többet tudok nála, hát mondom igen pedig ennek nem így kellene lennie
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz Intruder2k5 #6655 üzenetére
Ennyit azért elmondhatna nemde? mivel ez hivatalos ha jóltudom
iPhone 13 Pro Max
-
MODERÁTOR
-
Armahun
addikt
Akkor ezért akarnak mindenáron húségnyilatkozatba rántani az ügyfeleiket, hogy azok 1-2 évig bizton ne akarhassanak ilyet.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
MODERÁTOR
válasz Armahun #6658 üzenetére
Ezt úgyis csak ott tudják bevezetni, ahol előtte erre megfelelően felkészítik a hálózatot. Falun ilyen sem lesz még jó néhány évig... Most kezd drasztikusan érződni a hatása, hogy az utóbbi években szinte alig, vagy egyáltalán nem voltak fejlesztések. Sok helyen terjed az optika, több tíz megás netekről hallani fillérekért, mi meg itt vagyunk 10000-ért <10Mbit-el, na meg 420k feltöltéssel, és nagyon kilátás sincs előrelépésre. (mármint Invitel-en belül.)
[ Szerkesztve ]
-
NowWhat?
tag
válasz Intruder2k5 #6644 üzenetére
"Ha lehet hinni az inviteles topikban korábban olvasottaknak akkor az a szolgáltató díjazza a régi ügyfelek hűségét"á
Ezt hol írták neked?
-
NowWhat?
tag
válasz InvitelGuide #6649 üzenetére
Kedves InvitelGuide!
Kérlek olvass visszább, ott taglalják az esetet.
De ha már itt vagy, akkor kérlek engedd meg, hogy kérdezzek valamit:
Meglétező tel+adsl előfizetésem mellé rendelhetek második adsl szolgáltatást, ergo lehet 2 adsl vonalam? Ha igen akkor arra van valami kedvezmény?Válaszod előre is köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Üdv!
Valaki tud abban segíteni, hogy mennyi az éppen aktuális szerződés felmondási határidő az Invitelnél (DSL + telefon)? Valamint ha egy FAX számot is kaphatnék, az már tökéletes lenne...
Illetve nem régen volt itt téma a számhordozás, és az e-körüli bonyodalmak. Bár ennek utána érdeklődöm majd a leendő szolgáltatónál is, de ha valakinek vannak már tapasztalatai ebben, azt is szívesen veszem.
Köszönöm!
-
pakfong
tag
válasz Intruder2k5 #6663 üzenetére
Júliusban a T-home-hoz szerződtem. A számhordozás 5000 Ft volt. Mint később kiderült, a számhordozással automatikusan megszüntettem az Invitellel a szerződést, csak ezt a T-nél elfelejtették közölni velem. Telepontba amikor visszavittem a modemet, akkor mondta a hölgy, hogy a szerződésem már nem él. Június utolsó napjaiban kötöttem meg a szerződést, Júli 14.-én jött a szerelő, és az Invitel is 14.-ei dátummal küldte a papírokat.
A határidőre konkrétan nem tudok válaszolni, T-nél a számhordozás így működik. Más cégekről nem tudok nyilatkozni.A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
MODERÁTOR
válasz pakfong #6664 üzenetére
Értem, köszönöm! Ezeknél is 5750 Ft volt a számhordozás, ha jól emlékszem, de most akciós, és díjtalan! Gyanítottam én is, hogy majd a másik, új szolgáltató "kéri ki" a számot, és, hogy ezáltal automatikusan szűnik meg az Invitel szerződés. Illetőleg az ADSL része miatt azt még majd pontosítani kell, de legalább már tudom, hogy jó nyomon járok!
[ Szerkesztve ]
-
modern
aktív tag
üdv.
lenne egy problémám:
Most kötötték be az invitelesek az adsl netet de nem tudom miért szarakszik.
a probléma a következő: ha a kábelt közvetlenül a gépbe kötöm akkor megy a net látja is normálisan, viszont ha egy tp-link routerbe dugom és a routert dugom a gépre(meg még egy másikra is) akkor nem látja a netet, már próbáltam a 192.168.1.1-en beállítani de hiába állítom pppoe-ra akkor sem látja.
Am winxp-m van és TP-link wr340gd routerem.
Ötlet?Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
tatararpad
őstag
Üdv!
Jóideje Invitel ADSL előfizetők vagyunk, talán 5 éve legalább. Mikor megrendeltük a mostani ADSL előfizetésünket, akkor a csomag egy 4Mbites korlátlan internet volt 7100 Ft-ért. Nemrégiben kerestek minket a hűségidő lejárta miatt, mivel látatlanban nem megyek bele semmibe, ezért nemet mondtam a hosszabbításra, hogyha esetleg másnál vagy háznál van jobb, akkor minek fizessünk még évekig 7100-at 4Mbitért. És van is: [link] . Ez így elsőre szép is, 1Mbittel gyorsabb, ráadásul 3000 forintal olcsóbb is, annyira szép, hogy kénytelen vagyok érdeklődni róla, mivel az ördög mindig a részletekben rejlik. Szóval néhány kérdés:
-Az ajánlat új tcom területes előfizetőkre van címezve. Mi tcom területesek vagyunk, de nem újak, mi is megkapnánk e ezt a havi 4000 forintos árat?
-A feltüntett ár csak a hűségideig vonakozik, utána a havidíj 2000 forintal megnő. Módosít e ezen valamit az, hogy nem hosszabbítottuk meg a hűségidőt most, vagy csak simán kapunk egy újabb 1 éves hűségidőt.
-Mivel most is van aktív ADSL szolgáltatásunk az Inviteltől, ezért a "Saját modem, telepítés nélkül" felállást választanánk. Mennyi időbe telne így az átállás?
-Az előző kérdéshez kapcsolódóan, mivel gyakorlatilag csak egy új sávba mennénk át, költségek nem lennének, de személyes tapasztalatok alapján vannak e rejtett költségei a dolognak? Mióta egy korábbi szintén korlátlan ADSL-re túlforgalmazási díjat számoltak fel, és ezáltal a havidíj háromszorosát kellet fizetni, valahogy nem bízom a puszta "elvileg nemkéne" szövegekben.Remélem valaki miharabb tudna válaszolni a kérdéseimre, előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz tatararpad #6667 üzenetére
Szia!
"Mivel most is van aktív ADSL szolgáltatásunk az Inviteltől, ezért a "Saját modem, telepítés nélkül" felállást választanánk. Mennyi időbe telne így az átállás?"
Mivel Neked jelenleg is élő ADSL előfizetésed van, így ez szerintem kapásból nem vonatkozik rád. Előbb tehát fel kellene mondanod a jelenlegi szerződést, minek alkalmával a modemet be kell szolgáltatnod, ha csak nem ez is saját modemed. Ezek után, hogy Te új előfizetővé válj, már csak várnod kell 3 hónapot (vagy fél évet, ezt most nem tudom pontosan) és máris mehetsz előfizetni a kívánt csomagra. Általában ez, vagy valami ehhez hasonló szokott lenni a gyakorlat, és nem pedig az, hogy befáradsz az irodába, aláírsz egyet, és megy minden tovább, csak olcsóbb lesz és gyorsabb. Tehát, hogy kérdésedre is válaszoljak, szerintem körülbelül fél év lenne az átállás... Illetve elhangzott itt olyan is, meglévő előfizetőkre vonatkozólag, hogy ha a jelenleginél olcsóbb csomagra váltasz, ami esetleg még gyorsabb is mint a mostani, akkor fizetned kell egy egyszeri 5000Ft-os díjat, nem tudom milyen címen. Biztos valami bánatpénz az Invitel-nek! Bár lehet, hogy T-Com területen nem gördítenek efféle akadályokat eléd, tekintettel a konkurenciára, de itt a saját területükön, nagyon csúnya dolgokat lehet hallani.
[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
Simán átválthatsz erre a csomagra szünetmentes szolgáltató váltással. Ugyan erre váltottam én is kb. 1évvel ezelőtt, 6 hónap hűség aláírásával. A havidíj a hűség lejárta után nem emelkedik egy fillérrel sem, nem tudom ez honnan jött. Nincs túlforgalmazási díj sem.
-
MODERÁTOR
-
SpeedR
őstag
válasz Intruder2k5 #6673 üzenetére
Ezt benéztem. Akkor ha nem engedik át a másik csomagba, lehet átmenni másik szolgáltatóhoz. T területen elég sokan adnak 4e körül 5megás netet.
-
modern
aktív tag
-
tatararpad
őstag
"Ezek után, hogy Te új előfizetővé válj, már csak várnod kell 3 hónapot (vagy fél évet, ezt most nem tudom pontosan) és máris mehetsz előfizetni a kívánt csomagra. Általában ez, vagy valami ehhez hasonló szokott lenni a gyakorlat, és nem pedig az, hogy befáradsz az irodába, aláírsz egyet, és megy minden tovább, csak olcsóbb lesz és gyorsabb."
Korábban 1Mbitről álltunk át a mostani 4Mbitre, és akkor úgyment hogy telefonon megrendeltük, és 2 nap múlva már nagyobb sávszélességen voltunk mindenféle szünet nélkül, majd postán kiküldtek egy új szerződést. Sajnos ezek szerint az olcsósítás már nem ilyen egyszerű"A havidíj a hűség lejárta után nem emelkedik egy fillérrel sem, nem tudom ez honnan jött."
Apró betű a lap alján: Az akciós ár a csomag hűségidejének végéig érvényes, ezt követően a 2.000Ft-os hűségkedvezmény nélküli díj kerül kiszámlázásra. Tehát vagy egyszeri 2000Ft, vagy a havidíj nő annyival, ami számomra logikusabbnak tűnik.Remélem az Inviteles fickó is ír valamit majd erről. Mert szerintem ez így elég gáz, hogy állandóan másik szolgáltatóhoz ugrálni egyszerűbb, olcsóbb, és gyorsabb, mint egynél megmaradni.
A válaszokat köszönöm!
-
SpeedR
őstag
válasz tatararpad #6676 üzenetére
Nekem jelenleg ez a csomag van, lejárt idejű hűségszerződéssel. Nincs semmi +2000Ft.
-
-
NowWhat?
tag
1.) Te nem új előfizető vagy hanem már meglévő.
2.) Ha a megadott ár akciósként van meghirdetve akkor a hüségidő lejárta után növekedni fog a díjad.
3.) Ezt a csomagot már nem választhatod.
4.) Nincsenek ha hüségidőn túl vagy.
5.) Érdeklődj AceVenturánál priviben. -
modern
aktív tag
tárgytalan, megoldódott, köszönöm a segítséget!
Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
NowWhat?
tag
Szia!
Nincs mit! Egyébként vagy statikus ip-t kell neki ilyenkor megadni vagy pedig az obtain automatically opciót kell választani, utóbbinál az Inviteles routered oszt neki IP-t. Előbbinél pedig megadsz neki egy IP-t, átjárónak (DNS-nek) pedig az Inviteles router IP-jét kell megadni.
-
MODERÁTOR
-
NowWhat?
tag
válasz Intruder2k5 #6684 üzenetére
Idézek:
"hiába állítom pppoe-ra akkor sem látja"Amúgy lehetnek azonos és különböző alhálózaton, az Invis router csak a Wan portra oszt Ip-t, ez pedig nem befolyásolja a második router mögött lévő gépeket. Egyedül az elérésben okozhat gondot a dolog. Ha azonos Ip-n van a 2 router akkor a Tp-linkesről nem tudod az Invist elérni a 192.168.1.1-en, de ha bármelyiket átállítod 1.2-re akkor müködni fog a történet.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
NowWhat?
tag
válasz Intruder2k5 #6686 üzenetére
Jó-jó, visszaszivtam. Igazad volt, most esett le.
Kicsit máshol vannak a gondolataim.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz NowWhat? #6687 üzenetére
Jól van, nincsen semmi probléma...
Amúgy is kicsit nehéz volt kiigazodni a fórumtárson, mert eleinte még modemről beszélt, ezért erőltettem rá a PPPoE kapcsolatot, aztán kiderült, hogy InviTV is van a képben, így az a modem valójában egy modem router kombó!
[ Szerkesztve ]
-
NowWhat?
tag
válasz Intruder2k5 #6688 üzenetére
Egy kérdés, látom, hogy RT-N16-os routered van. Csatlakoztattál már hozzá merevlemezt? Ha igen akkor Lan felé usb-ről mekkora sebességet tud produkálni?
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Még a múltkor kérdeztem pár dolgot csomagváltásról, amit végül egy telepontban sikerült letisztáznunk és át is lett váltva erre a csomag. Amiket sikerült megtudnunk és talán másokat is érinthetnek tisztázva ezzel pár kérdést:
-Ami a honlapon úgy van hirdetve hogy új előfizetőknek azt kérhetik a már meglévő előfizetők is (persze ha lejárt a hűség).
- Nem kell vonalfenntartási díjat fizetni akkor sem ha nem telefon mellé igényeljük, úgy mondták hogy "ahol már ki van építve a hálózat ott nem szedünk ilyen díjat".
- Csomagváltási díj nincs ha gyorsabb csomagba vált az ember még akkor sem, ha a régi lassabb csomagja drágább volt mint az új gyorsabb.
- Ezt már írta más is itt előttem de azért leírom: az akciósnak hirdetett csomagok a hűség lejárta után 2000Ft-al drágulnak, de azt mondták hogy a lejárat előtt küldenek erről levelet is, amiben leírják az épp aktuális akciókat is.Ja és a korábbi vitákat olvasva egyéni véleményem a hűségről: 1 évnél többet nem éri meg aláírni szerintem tabletért vagy mobilnetért sem, mert minden évben vagy olcsóbbak lesznek valamennyivel a csomagok (persze még mindig pofátlanul drágább Invi területen T területhez képest), vagy új csomagok lesznek bevezetve (lásd VDSL).
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Olyan gondom van, hogy már elég régóta az invitelnél vagyunk, és lassan 1 éve váltottunk 5mbit-es netre...........Elvileg
Ugyebár én még nem láttam azt, hogy a letöltési sebesség 490kb/s fölé menne, de biztos bennem van a hiba. Írtam a műszaki osztálynak mailt, mondták, hogy ellenőrizték, és tökéletes a szinkronizáció. Küldtem nekik speedtest.net-es képet is, és akkor is azt mondták, hogy jó minden. Felhívtam telefonon az ügyfélszolgálatot, ott meg azt mondták, hogy írjak emailt a műszakiaknak...Mondom kösz...
Most akkor mit csináljak? Senki se akar segíteni, teljesen magamra maradtam. Teljesen újratelepített windows-on is próbáltam, de semmi változás. Ja és a kábel ami átjön hozzánk, max 16mbit-et tud.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Coolmat
őstag
válasz ReSeTer #6691 üzenetére
Helló!
490kB/s letöltési sebesség az ugye 3920kbit/s-nek felel meg, ami valóban elmarad egy kicsit attól, ami a gyakorlatban kihozható egy 5 megás vonalból Invitel területen (kb. 4,3 Mbit/s). Azt írod hogy régi ügyfelük vagy, tehát lehet hogy egy nagyon régi modemed van, esetleg ez lehet a szűk keresztmetszett. Ha leírod a modemed típusát, és esetleg be is tudsz lépni a webes felületére (ha van ilyen a modemednek) lekérdezni a szinkronsebességet, akkor esetleg tudunk abban segíteni, hogy kiderüljön azzal van-e gond és házilag tudsz-e valamit javítani rajta, vagy csereérett és bejelented hibára a modemet.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ez egy kicsit tényleg kevés, de valós 5Mbit sosem lesz, azt ugye tudod?!
Amúgy milyen routered van? Ha esetleg DSL-360R T1-es, abban a dchard féle firmware-rel még lehet egy kicsit trükközni. Bár nem garantált, hogy ez hozza az elvárt eredményt, de egy próbát megérhet...
-
NowWhat?
tag
válasz Coolmat #6690 üzenetére
VDSL elterjedésére még várhatunk, egyenlőre csak a sűrűn lakott városokban fog elterjedni. Nem kis technológia beruházásról beszélünk most, ergo jelentős anyagi és szakember forrásokat foglal le a fejlesztés. Arról nem is beszélve, hogy ebben a technológiában az Invitel most pioneer azaz úttörő kis hazánkban és talán térségünkben is. Évekbe fog telni mire ez a technológia kiforrja magát. Kis, ritkábban lakott városokban, községekben pedig jelenleg nem kifizetődő egy ilyen fejlesztés. Az Invitel tavaly kezdte el húzogatni az optikai kábelt, a nagyobb szolgáltatók közül utolsóként, ez jelenleg járhatóbb út, de egy ilyen fejlesztésről azért már hónapokkal vagy talán 1 évvel korábban is tudnak tájékoztatást adni, vagy lehet hallani megfelelő vonalakon.
Arról meg, hogy évről évre csökkenek a díjak meg ne legyenek illúzióink, maximum pár százasról beszélhetünk. A sebességet sem fogják már nagyon duplázni, mert a jelenlegi hálózat mind2 nagy szolgáltatónál elérte az ADSL2+ technológia végét, a fennmaradt lehetőségeket pedig az IPTV szolgáltatás foglalja le.
A Tablettel kapcsolatban meg egyenlőre csak pozitív dolgokat tudok megosztani, nem bántam meg, hogy elfogadtam az ajánlatot. 990Ft/hó manapság jelentéktelen összeg. 2 év alatt pedig úgy is elavul illetve lelakod a készüléket. Ha majd akkor megint ajánlanak egy használható kütyüt 990 Ft-ért én vevő vagyok a konstrukcióra.
A mobilnet pedig tuti jó vétel, 1100 ft/ért korlátlan net igencsak jó vételnek minősül. A lefedettségük is megfelelő. (Telenor hálózat)
Kis lélekszámú településeken pedig nem lehet sajnos álmodozni, ez van és kész. Az Invitel aranyért adja a netet de például a városomban lévő szolgáltatók közül az övé a legolcsóbb konstrukció.
-
NowWhat?
tag
Jól mondják az előttem szólók, először csekkold a modemed típusát, utána próbálj meg közvetlenül csatlakozni, a routert kihagyva a buliból. Egyes routerek okozhatnak sávszél csökkenést vagy ping növekedést. Ha beszélsz egy technikussal akkor kérdezd meg, hogy milyen messze vagy a DSLAM központtól. Ennek tudatában már lehet tudni, hogy van-e valós ok a háborgásra vagy nincs.
-
NowWhat?
tag
válasz Intruder2k5 #6692 üzenetére
Köszi az infót ismerősöm akar egy ilyen eszközt vásárolni ezért kérdeztem.
-
NowWhat?
tag
válasz NowWhat? #6697 üzenetére
Hazánkban elsőként - és mindeddig egyedüliként - a Magyar Telekom vezette be a VDSL technológiát mind kiskereskedelmi, mind nagykereskedelmi konstrukcióban. A szolgáltató 2008 szeptemberében állította éles üzembe VDSL-hálózatát, a fejlesztés azonban azóta alig haladt előre, így a T-Home DSL Extra néven kínált, 25 Mbps elméleti maximális letöltési sávszélességet kínáló rendszer csupán négy budapesti kerület, valamint nyolc település bizonyos területein érhető el.
http://www.hwsw.hu/hirek/47138/vdsl-xdsl-adsl-internet-invitel.html
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz NowWhat? #6698 üzenetére
Szívesen! Tény, hogy nem a leggyorsabb, de szerintem az egyik legkönnyebben moddolható, és lagstabilabb választás. Ha bevállalja az OpenWrt-t, és gyorsabbat akar, akkor vegyen egy D-LINK DIR-825-öt, vagy egy NETGEAR WNDR3700-at. Ezek tudnak ~15MB/sec-et is, csak az OpenWrt nem fehér embernek való!
Különben az aláírásomban található linken van hozzá sok segítség, ha moddolásra adja majd a fejét...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest