- Klímaváltozás, természetszennyezés
- weiss: Pant* rant
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
Ez tök érdekes. Nem tudom mitől függ a várakozás hossza, részben azért csináltam a táblázatot hátha megértem belőle. Az látszik, hogy valahogy "szegmentálva" vagyunk, mert valakinek vagy csupa gyors, vagy csupa viszonylag lassú beutalása van, a kivétel talán a Wise-os működés változása volt a migrációval.
Érdekes (vizsgálandó) dimenzió lehet a számlanyitó entitázs (IBUK/IBCE/IBIE), illetve hogy milyen számlaszámot kaptunk a beutalási számlaszámnak (ha jól olvastam a kommenteket, nem mindenki ugyan azokat a számlaszámokat kapta). Esetleg a kereskedett piacok, vagy a totál számlaérték is érdekes lehetne mint faktor...
Ha egyszer ezt valaki megfejtené, nagyon örülnék ha ide kiposztolná, mert mostmár a kiváncsiság fúr.
-
Simia
junior tag
Érdekességképp csináltam egy táblázatot a saját beutalásaim sebeségéről az IBKR historikus tranzakciós adatai alapján.
CIB, Revolut és Wise integrációs pénzmozgásokról vannak így adataim, mintegy 47 deposit esemény az elmúlt bő egy évből. Sajnos az adatoknak jelentős "szezonalitása" van, az idő folyamán változott milyen toolokat használok, ezért ha különböző beutalási módszerek tulajsonságai jelentősen változtak az elmúlt évben, akkor ez gyengítheti a következtetéseimet.
Általánosságban:
A beutalások minumum 0, maximum 6 nap alatt értek be átlagosan 1.34 nap átfutással. A mozgatott pénz mennyiségének úgy tűnik nem volt jelentős szerepe. AzA lassabb átlagosan a Revolut volt 0 és 6 közötti, átlagosan 1.85 nap alatti átfutással. Érdekesség, hogy jelentős különbség volt a devizanem alapján: minden EUR utalás még aznap megérkezett, egyértelműen a HUF utalások rontották az átlagot,
A második leglassabb a CIB volt, itt 1.54 nap alatt érkeztek meg a pénzek, a range pedig 0 és 3 nap között alakult. Ezt a kezdeti pár próbálkozás után nem használtam, mert ugye nincs a csomagomban ingyen utalás náluk, ezért áttértem a Revolut-ra.
A leggyorsabb egyértelmüen a Wise integráció volt. Ezzel CSAK HUF/ot mozgattam. Az átlag 0.6 nap volt, a leghosszabb várakozás 3 nap. Itt érdekesség, hogy a migráció választóvonalnak bizonyult. Ha csak a migráció előtti adatokat nézem, akkor az átlag 0.33 nap, és sosem több mint 1. A migráció után viszont (itt összesen 2 beutalásom volt) 2 és 3 nap.
Ezzel kapcsolatan nyitott ticketemre a következő választ kaptam (mellesleg több mint 24 óra múlva):
Dear <redacted>,
Thank you for contacting Interactive Brokers.
We wish to confirm deposit for <redacted> HUF has been now credited to your account <redacted>.
Time to arrive for your deposit is form immediate up to 48h.
If you need further assistance please do not hesitate to contact IBKR Customer Service.
Kind regards
Anna
Funds and Banking
IBKR Customer Service
Valamennyire tényező, hogy az utalást milyen napon indítom.
A hétvégén indított utalások átlagos átfutási ideje 1.45 nap volt, a hétkzben indított utalások átlagosan 1.31 nap alatt értek át. Ez azt hittem jelentősebb tényező lesz. -
Simia
junior tag
Megnéztem a kivonatot a migráció előtti számlán, és teljesen igazad van.
Velem is pontosan ez történt.Szeptember 5 előtt lejáró RSU-ra napra pontosan egy évvel a befizetés után történt a vesting esemény, a szept. 5 utániak mind vestelődtek szept. 4-i dátummal, és szept. 5-i reporting date-tel.
Szerk: Jobban megkapargatva nem értem mi történt.
Minden olyan RSU, ami jövőre vestelődne, még mindig rajta volt a migráció előtti számlán "Stock Award Grant for Cash Deposit" statuszban 2025-ös vesting date-tel, meg "Stock Award Vesting"-ként is idén szeptember 4-i dátummal.A migrált számlán már semmi nyoma a "Grant Activity" szekció teljesen.
-
Simia
junior tag
-
-
Simia
junior tag
Nem segít a német számla, a NAV tudni fog róla.
Le kell adózni mindent, méghozzá elég gázul:(Eladáskori FORINT érték - Vásárláskori FORINT érték)
az adóalap. Tehát ha a Forint elég nagyot bukik, akkor adott esetben veszteséges befektetésen is keletkezik adókötelezettséged.
-
Simia
junior tag
Az első pontra tudok válaszolni.
A kereskedésnek díjja van. Ha veszel valami papírt, akkor kifizeted a papír árát, meg valamilyen díjjat az IBKR-nek, mert lebonyolította neked az üzletet.
A 2000 Ft lekereskedhetősége azt jelenti, hogy a hónap végén összeadja az IBKR, hogy mennyi díjjat fizettél TBSZ-en kereskedésért (tegyük fel, hogy 1800 Ft-nyi díj volt ez), akkor a hónap végén csak 2000-1800=200 Ft-ot fognak levonnai "számlavezetési díj" gyanánt.
Persze ha több mint 2000 Ft-nyi díjjat fizettél nekik TBSZ-en történt kereskedés után, akkor abban a hónapban számlavezetés jogcímen már nem vonnak tőled semmit.
Tehát összefoglalva egy mondtatban: a havi számlavezetési díjjad csökkenthető a TBSZ-en végzett kereskedéssek kapcsolatban kifizetett díjjakkal, legfeljebb 2000 Ft erejéig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Arch Linux
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Mercedes topic
- Yettel topik
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest