Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lbalog01

tag

válasz proci985 #24008 üzenetére

akkor sorolom: elöl és hátul a gyári, a tetején 2db /az első befele fúj a prochűtő elé, a hátsó szívja a meleget/, az oldallapon 1 és az alján is 1db, ezek mind 12cm-es az alaplapról vezérelt ventik. Csak 70foknál emelkedik 900-ról 1200ra a fordulatuk.
    Jelenleg az alsót nem is kötöttem be, majd ha melegebb lesz. Szóval ez 6db venti ;]
    A poén az, hogy még így is az igazi hangot a 8800gt visítós hűtője adja, főleg ha terhelve van :((
    Így egyébként az egy magon mért hőmérséklet max 72-78Cvolt úgy, hogy 2db Orthost elindítottam és így tudtam mind a 4 magot 100%ra leterhelni. Ez ritkán életszerű szituáció :U Átlagos használat esetén /netezés+ftp letöltés+mp3/ 1-5% között ugrál a "terhelés". A Pinnacle Studio és a Virtualdub egyidejű futtatásával és mind 2 progin HD video kódolásával el tudtam érni, hogy 60-90% között terheljem a procit tesztprogram nélkül :D De mivel ez sem full folyamatos 100% így nem ment 70C fölé a proc.
    Az általam használt alkalmazások és gamék max 2 magot tudnak 50-60%-ban leterhelni, de az alkalmazások többsége csak 1 magot terhel 70-80%ban. Ilyen esetben még a terhelt mag sem tud 70C fölé menni, az átlagos maghőmérséklet pedig /pl az abit uguru szerint/ 60C alatt marad :)
    Mivel a táp alul kapott helyet és a 12cmes ventije a ház alól a kinti levegőt szívja, így az sem hangosodik soha.
    A lényeg, hogy ha nem hajnalban gépezek akkor az átlagos háttérzajban elveszik a ventik keltette hang, /kivéve a terhelt 8800gt/ mivel ritkán emeli fel az alaplap 900-ról a ventik fordulatszámát. ;)

Új hozzászólás Aktív témák