Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chieftec
őstag
Helo
Most vok 3. os kozepsuliban, jovore indul a sulinkban a 2 eves ccna. Tehat 5. ev vegere meglenne ez meg az okjs papir. Tanar szavaival elve ez baromi nagy elony, el lehet vele helyezkedni es "jol lehet vele keresni". Mikor rakerdeztem mi neki a jo akkor kicsit huzta a szajat, nemnagyon valaszolt. Szal mennyi az annyi?
-
kz86
újonc
SCSA(solaris) szerintem többet ér. Mégpedig azért, mert sokkal kevesebb embernek van. Ha hálózati mérnök akarsz lenni, ahoz minimum ccnp kell. az scsa viszont nagy előny ha solarisos embert keresnek. 2 elméleti vizsgát kell letenni aminek az ára 60k. Én is tervezem megcsinálni. Gyakorlati vizsga nincs de az elméleti vizsga nagyon részletes. Mindenféle kis apróság benne lehet. Onnan tudom, hogy kitöltöttem jópár teszt vizsgát. Igaz, hogy nincs gyakorlati vizsga de rengeteg parancsot ki kell próbálni élesbe, hogy megértsük a működését, ezért elengedhetetlen hozzá a gyakorlati tudás is.
ccna megvan, és hát nem volt egyszerű. Pl. volt olyan gyakorlati vizsga amin az egész csoportot meghúzták volna, ha kijönnek a központból ellenőrizni, mert a megengedett idő duplája alatt csinálta meg mindenki. Írták páran, hogy meg lehet csinálni tanfolyam nélkül is. Hát kiváncsi lennék rá, hogy hanyadik nekifutásra lenne meg. Pl egy gyakorlati vizsga. Mondjuk egy szimulátoron nevelkedett vizsgázót odaállítanak a rackszekrény elé, hogy kösse össze a 3 routert meg a 3 switchet esetleg még trönkbe is legyen a 3 switch akkor nemtudom mit csinálna. Elméleti vizsgán meg olyan mocskos kérdések vannak, hogy aki nem csinált előtte pár próbavizsgát az nagyot koppanhat, hiába bemagolta a tananyagot. Szerintem csak azoknak érdemes tanfolyam nélkül belevágni, akik már 1-2 éve dolgoznak cisco eszközökkel, vagy akiknek sok idejük van és ismernek olyat aki segíthet.
-
kraftxld
félisten
A NetAcademiáról és a Számalkról jókat hallottam. Én eddig a NetA-hoz jártam vizsgázni (tanfolyáshoz még nem volt "kedvem" $$), teljesen korrektek voltak. Most sajna máshol kell vizsgázzak 12-én, mert nem indult még be a Prometric náluk, és ugyebár MS vizsgát már csak a Prometric központokban lehet tenni.
-
GD
őstag
esetleg cégekről lehetne még írni ide, akiknél képzésről van tapasztalat, mennyire oktatnak jól, mennyire adnak anyagot a felkészüléshez,milyen a környezet/felszereltségük, van e részletfizetés..
-
Zordkaszás
senior tag
Nincs diplomám (utolsó előtti félévben kiléptem
)
Eddig csak a Raif... bank volt az, amelyik mindenképpen diplomát akart, de ők is felvettek volna, ha bevállalom, hogy x éven belül szerzek egy diplomát. Persze tanulmányi szerződés meg minden...
Megköszöntem a lehetőséget és elváltak útjaink. -
_seth_
veterán
Igen, lásd pl orvosi állásokat nehéz betölteni néhány év hentes tapasztalattal
Egyébként sok diploma valóban nem sokat ér ha csak azt tudja az illető amit tanult ugyanakkor hátránynak semmiképpen sem lehet nevezni a diplomát
Jah, persze rengeteg olyan állás van ahol a tapasztalat valóban többet ér mint egy kartonpapír
-
Ygg
senior tag
válasz
Zordkaszás #38 üzenetére
Erre azt mondanám, hogy tapasztalata és diplomája válogatja.
Tőled is azt kérdezném: van Neked?
-
GD
őstag
örülök hogy felpörgött a topik, pár hasznos infót kaptam tőletek..
de még gondolkodás fázisban vagyok, lehet a sors megoldja, ha közbejön egy főállás most, akkor időm sem lesz tanfolyamozni.. akkor jön az autodidakta képzéslegtöbb örömet nekem egyébként az a tudás ad, amit saját kutakodás árán, (net, fórum, doksik) pl egy adott problem körben sikerül megoldani és működik, bár erre sokszor több idő elmegy, de jobban be is rögzül
-
Zordkaszás
senior tag
kraftxld
Hát akkor kb. ugyanarra használjukYgg
A diploma kb. arra jó, hogy megmutassa képes volt tanulni is az ember. (vagy legalábbis átmenni a vizsgákon) Szvsz ez viszont csak pályakezdőknél jelent előnyt. Néhány év tapasztalat az adott területen többet érhet. Persze vannak munkahelyek, ahol törvény írja elő a megfelelő végzettséget vagy éppen a cég hozzáállása olyan, hogy nem vesz fel diploma nélküli embert a pozícióba. Mondjuk ilyen helyekre nem is biztos, hogy akarnék menni.
-
Ygg
senior tag
Ezzel nagyon egyetértek.
Zordkaszás
Kell a diploma is...önmagában az sem sok, de ha jó helyről származik, ad valamennyi látásmódot (a jó helyet úgy értem, hogy nyomtak is valami tudást a fejekbe...).
Ha mást nem is, legalább azt bizonyítja, hogy voltál elég ügyes szerezni egyet. -
kraftxld
félisten
válasz
Zordkaszás #33 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy testking rossz! Hanem, hogy a csak testkingen alapuló tudás az rettentően kevés. Amúgy én is használom a vizsgára való felkészülés utolsó fázisában
-
Zordkaszás
senior tag
Ha valami jobb helyen tanult informatikát az ember, akkor lehet, hogy ő kapja az állást, nem aki egy kevésbé jó hírű iskolában.
Ha viszont arról kell dönteni, hogy pl. 5 éves tapasztalattal rendelkező jelöltek közül, a diplomást vagy a certificate-est vegyék fel, akkor már lehet, hogy a diplomás bukik. Főleg ha több certificate-tel megy valaki. Hangsúlyozom, a megszerzett tapasztalat ugyanannyi, csak az egyiknek van róla papírja is. -
Blaise
veterán
Hát ha vmi jobb helyen tanultál informatikát és elvégeztél pár évet akkor rá kellett volna jönnöd, hogy nem véletlen a tekintélyes alapozás...lehetsz például programozó diploma és mindenféle papír nélkül is, de 20 év múlva ha át kell állni más nyelvre vagy technológiára akkor meglesznek a szilárd alapjaid, amire tudsz építeni.
Diploma nélkül "sima" certification-el nem tudsz azért olyan zsíros állásokat megcsípni
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
válasz
Zordkaszás #27 üzenetére
Jó, csak ha bevágod testking-et, akkor nem igazán lesz használható tudásod, csak sikerül a vizsga.
-
Zordkaszás
senior tag
A CCNA egy olyan vizsga, amire letöltöd a CCNA intro és CCNA ICND könyveket, meg mondjuk testkingről vagy pass4sure-ról a teszteket és 1 hónap alatt megvan önerőből.
Feltéve, hogy konyítasz valamit hálózatokhoz.
Amit fent leírtam abból kb. 30k HUF a vizsga, a többi ingyen van csak keresni kell. -
GD
őstag
mivel állást keresek épp (nem is olyan egyszerű mint hittem)
, nincs aki kifizesse, jómagamon kívül..
ha mégis csőre jön, senior lista alapján küldik a dolgozókat.. nem a zöldfülű mehet először a drága tanfolyamra.. kicsit 22-es csapdája.. előző cégemnél is a tűzközeli és nyallerkodós emberek jutottak be, én már csak a pályázat után értesültem..a javaslatok alapján a cisco versenyképes befektetés lenne, mert közép és nagyvállalati szinten előbb utóbb kikerülhetetlen, mivel elég egyeduralkodó a piacon, ahogy én látom eddig..
holnap valószínűleg betipegek a számalkhoz és élőszóban tájékozódom, kicsit tömény és nem teljesen egyértelmű a weblap infója nekem ez ügyben
[link]
róla van szó? khm, gondolom dollár nélkül is hozzá lehet jutni -
Ygg
senior tag
Az a CCNP.
A SZÁMALK-os CCNA-val kezd, de az uccsó CCNP vizsga, az ONT nincs a képzésben.A CCNA egy 4 napos képzésből megáll náluk.
De ajánlom a Testkinget és társait...
Meg jó lenne először eldönteni, mire van kereslet.
Meg egyáltalán, h mivel akarsz foglalkozni...Továbbá annak nincs párja, ha a cég kifizeti a képzést
.
-
GD
őstag
nekem nincs egy évem rá .-) kicsit fel akarom pörgetni az IT "karrierem" mert kezdek "aggastyán" lenni.. nomeg, közben éhenhalok mint munkanélküli.. tesco polcot meg nem akarok tölteni, ahhoz úgy érzem túl sok időt és energiát fektettem tanulásba..nem mintha lenézném a fizikai munkát..
-
kraftxld
félisten
Nincs CCNA-m, de tervezem megcsinálni, és teljes mértékben tisztában vagyok a tananyaggal. Nem tartalmaz semmi olyasmit amit az ember önszorgalmából és otthoni gyakorlással munka mellett 1 év alatt ne tudna elsajátítani.
Nem becsültem egyáltalán le, szvsz több tudást ad mint egy főiskolai vagy egyetemi oktatás, és ezzel a csodálatos honi oktatást jellemzem
-
GD
őstag
köszi a hsz-t, asszem bebillegek a számalkhoz és tisztázom mit mennyiért..
az egy dolog hogy ad valami pluszt a bérhez, de eleve magát az állás megszerzését is könnyíti.. őszintén remélem..igaz hogy a friss papír mögött még releváns cisco tapasztalat nincs, de legalább tudják hogy nem 2oldalas pdf-et olvastál a cisco-ról -
Ygg
senior tag
Neked van CCNA-d, hogy ennyire lebecsülöd?
Amúgy, valamit kevertek.
A CCNA nem egy milla.
300 körüli a tanfolyam, ha a Számalkhoz mész pl, plusz a vizsga.
A CCNP egy kicsivel több, mint egy milla, ez van a számalknál a Cisco hálózati mérnök kérdés keretében.A vizsga letehető minden self-study anyagból, de tudni nem fogod.
Csak kuszaság a fejedben.Én Network Academy studentként 2 szemeszterig tanultam a CCNA-t. Ezt oktatják a főiskolákon 4 szemeszterig. Ha rendesen csinálod, kicsit többet lehet tanulni, mint egy 4 napos tanfolyamon.
És egy dolog, hogy egyes főiskolákon a szak keretében leoktatják ingyen, de pont azért, hogy a papírnak értéke legyen, csak független vizsgáztatónál szerezhető meg.
Amúgy a CCNA, ha értesz is hozzá, mondom, értesz, akkor + 100000 Buttó, az alap értékedhez képest, ha megfelelő céghez mész. A CCNP + 200. Jó helyen.
Én a jelen helyem a CCNA-mnak köszönhetem -meg az öt év releváns tapasztalatomnak, mert azzal ér valamit- és szerintem nagyon jó, ha van. Önmagában nem minden, de jó dolog.
Erről is annyit, hogy ha nem Cisco eszközökkel/hálózattal foglalkozol, akkor nincs annyi értelme.
A CCIE meg nem, hogy nem rossz, akinek az van, az egyetemi doktornak érezheti magát minimum a témából. Kb az tudja letenni, aki istentelen nagy ISP-nél vagy egyéb providernél állandóan ebben él.
-
GD
őstag
gazdasági és munkalehetőség szempontokból:
maga a CCNA tanfolyam és vizsga közel 1M huf, asszem a számalk kft foglalkozik pl ilyesmivel, ha ez egy főiskolán ingyen megszerezhető papír, akkor ér valamit? nem szeretnék milliós pénzt kidobni egy gagyi papírra.. vagy mi az a cisco papír ami már eladható munkahelyre?
[link] -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
CCNA elég alap, sztem nem érdemes pénzt kiadni érte, otthon elég könnyen elsajátítható, az MS cuccokkal kapcsolatban van pár téma:
[link] -
GD
őstag
áp vagy mi..
-
GD
őstag
Üdv!
A topik nyitásának célja a munkaerőpiac és a végzettségek közti összefüggés feszgetése IT témában.
Elsőként egy saját kérdés azokhoz akik esetleg tapasztalták, látják, dolgoznak benne, megszerezték:
Kb képzési díjában hasonló egy Cisco CCNA hálózati mérnök képzés és vizsga és egy Solaris Master adminisztrator. (1M huf)
Véleményetek szerint melyik keresettebb?
Kb netto mennyiért eladható munkabérben egy ilyen papír?
Azt próbálom felmérni, saját zsebből mennyire érdemes elvégezni ilyesmit, mert úgy veszem észre, hogy általános informatika végzettségekkel elég nehéz eladni magam, a speciális tudásra nagyobb az igény.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest