Hirdetés
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
válasz
anonameuser
üzenetére
Erről amit leírtál kb a "szervizesre" tudok asszociálni, ilyet suliban egyetemen/főiskolán nem tudom tanítanak e, szerintem okj-s képzésen, esetleg fizetős néhány féléves képzéseken tanítanak. Egy "szoftver vagy hardver mérnök" ilyenekkel nem foglalkozik. A legjobban úgy tudod ezt megtanulni, mint pl az autószerelést, ha sokat gyakorlod.
A szoftver hardver fejlesztés már más téma, ezt már tanítják sok helyen, nem egyszerű, de begyakorolható főleg a kódolás része, ellenben én még nem hallottam olyan helyről ahol jól tanítják, szintén magadtól kell megtanulnod, a sulikban max segítenek ha nem tudsz valamit, de szimplán onnan nem fogod tudni megtanulni.
El kell keserítselek, ha ilyesmi suliba mész, gép előtt hetente, max 1-2x fogsz ülni, sokan azt mondják az informatikus tanulóknak mikor elromlott a gépük és segítsen megcsinálni, hogy: "dehát te ezt tanulod", meg azt hiszik egész végig a suliban gépeket szerelgetnek, meg a gép előtt bűvészkednek, hát nem így van!! Tankönyvek előtt vannak és majd csak főleg a legvégén kerülnek "éles" helyzetbe, ahol a gyakorlatban is meg kell csinálni kb amit elméletben már tudnak, de ez az egész nem ilyen feladatokról szól, mint amit leírtál, ismételten leírom, ezekkel egy mérnök nem foglalkozik. A fejlesztés más tészta, az mérnöki feladat.Próbálom tömörebben megfogalmazni a lényeget:
egy gépet összerakni szétszedni bárki nekiállhat és neki is tud, nem feladat, egy kis gyakorlással hamar megtanulható, ellenben egy 64bites architektúrájú processzort megtervezni nem fog nekiállni az akinek nincs meg a szakképesítése, ezt viszont suliban tanítják (még ha nem is pont a 64 bitest, hanem régebbi architektúrát)
szoftver fejlesztés hasonló módon, bár ezt talán többen csinálják komolyabb szakképesítés nélkül, de így sokkal nehezebb szerintem, és valószínű akinek nincs meg a megfelelő végzettsége hozzá, nem fog nekiállni nagy rendszereket megtevzeni
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Apple MacBook
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Elektromos autók - motorok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Dell Latitude 5580,15.6",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Z790 i9 13900K 64GB DDR5 1TB SSD RTX4080 16GB Aerocool P500B Digi ARGB ADATA 850W
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest