Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Tim82 #65577 üzenetére

Nagyjából hasonló utat járok be egy 15", 4:3-os R61-gyel, igaz, itt SXGA+-os IPS került bele. Persze, itt ilyen váratlan dolgok nehezítik meg a történetet, mint hogy kiderült, hogy ezekbe az R61-ekbe Merom-only alaplap került bele, a legfrissebb BIOS 2009-es, az ebből készült Middleton-féle BIOS-szal sem mennek a Penryn procik (itt várja egy T9300-as, hogy valahogy áthidaljam a problémát), de elvileg rá lehet flashelni widescreen R61-hez készült modBIOS-t is -> ettől érthetően fázok, de valószínűleg nekiugrok a héten.

Neki is ugrottam, egyelőre okénak tűnik a történet.

Az itteni utolsó hozzászólásban említett 2.24-1.08-at lehet valóban flashelni egy 15", 4:3-os R61-re.

Nekem valamilyen oknál fogva Win 7 x64 alatt (T500-ban SSD-t cseréltem, a régi SSD-t a rajta lévő rendszerrel betoltam az R61-be, hogy majd így megoldom a BIOS-frissítést) a Winphlash64 nem volt hajlandó elindítani a flashelést, a CD-ről boot-olás sem volt sikeres.

Így végül Hiren's Boot CD -> Mini XP -> Winphlash32 bizonyult a nyerő megoldásnak.

Szóval most van egy IPS 1400*1050-es felbontású kijelzős R61-em, amiben egy T9300 van jelenleg 5 GB RAM mellett.

• scarbantia

aktív tag

válasz Tim82 #65577 üzenetére

Hajrá, hajrá! ;)

Ha nem kell a dedikált GPU, akkor egy sima 4:3-as T61 lapot nem lehetetlen beszerezni(vagy komplett gépet).
    Jó szériás T61p-t annál nehezebb...

26e Ft +szállítás EU-n belülről egy új UXGA panel. Az enyém egy évvel ezelőtt tudott kb. 110cd/m2-t a 200 helyett 6500K-re kalibrálva, azóta ez csak romlott. Persze profil nélkül fényesebb, de olyan sárga, hogy borzalom. A CCFL cső cserével is volt már egy halom köröm, de alig találtam nem gagyi kínai csövet, és csak egyedi rendelésre lett volna normális háttérvilágításom, az meg nem lett volna olcsó. Persze lehet még túrni a netet, hátha.

Sokszor elgondolkozok a cserén, de amúgy meg egy igazi klasszikus ez a gép, és annyira jó érzés így használni. :B Majd egyszer csinálok róla ilyen karakteres reklámfotókat. Természetesen Frankenpad felirattal. :))

Új hozzászólás Aktív témák