Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U

Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12651) Degeczi válasza TaylorPro (#12649) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Egy nagyságrendnyi az eltérés: még 100 mA sincs az óra fölvétele, ezért alkalmas hozzá bármilyen USB-s töltő.

(#12652) Degeczi válasza szabi__memo (#12650) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Minden töltő mezei, amíg vele kommunikálni nem képes eszköz van rákötve, és nem egyeztetik le egymás között, h emelhető a feszültség. Az Amazfit bölcsője pedig nem tesz ilyet, az csak 5V-ot igényel.

(#12653) TaylorPro válasza Degeczi (#12652) üzenetére


TaylorPro
addikt

A feszültséget és az áramerősséget ne keverjük már ment nem mindegy. Nem a feszültséget emelgetik a töltők hanem az áramerősséget. Volt, vagy Amper, nem mindegy.

Pixel 8 Hazel

(#12654) Degeczi válasza TaylorPro (#12653) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ne kelljen már Ohm törvényét magyarázni... :(
Adott terhelés mellett az áramerősség nem változtatható másként, mint a feszültség növelése. Ebből adódik, h csak maga a töltött eszköz tudja szabályozni az áramerősséget, ha a feszültség állandó. Márpedig az az egy 5V-os töltő esetén.

(#12655) Dr.NX válasza TaylorPro (#12653) üzenetére


Dr.NX
addikt

Szerintem a gyorstöltőkről beszél, ahol feszültséget is emel, ha a készülék kommunikál vele, hogy mehet.

Elfogadom a sütiket.

(#12656) SztiviVander


SztiviVander
őstag

Egyszerüen be kell tenni egy usb-s töltésmérőt a töltőfej és a bölcső közé és rögtön kiderül melyik fej mennyit tölt bele. Addig minden csak találgatás.

[ Szerkesztve ]

(#12657) Degeczi válasza SztiviVander (#12656) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ezredszer is: nem tud "többet nyomni bele" egyik töltő sem, mint amennyit az eszköz igényel. Nem "találgatás": általános iskola, 7. vagy 8. évfolyamos téma fizika órán az említett Ohm törvény.

(#12658) SztiviVander válasza Degeczi (#12657) üzenetére


SztiviVander
őstag

Elmondhatod ezeregyedszer is, akkor se lesz feltétlen igaz. Ha egy töltő 2A-es áramfelvételre van méretezve akkor annak lehet hogy értelmezhetetlen hogy a bip még szeretne fél óráig 10-50mA-t felvenni és egyszerűen lekapcsol (zöldüljön minden ugye). A samsung s7 amikor 50mA-t vesz fel akkor már réges rég 100%-ra van töltve. Amúgy van olyan powerbankom ami kb 60%-ig tölti a bip-et aztán simán kikapcsol mert úgy érzi hogy nincs rajta semmi értelmes fogyasztó :) Az jó ha ohm törvény megvan, csak itt kicsit többminden van az egyenletben mint egy ellenállás meg egy akku. Ha a "tölt bele" kifejezés (nem belenyom) a probléma akkor a kedvedért átfogalmazom: "...melyik töltővel hány mAh kerül az akkuba...", remélem így már megfelel.

[ Szerkesztve ]

(#12659) Degeczi válasza SztiviVander (#12658) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Úgy sincs több értelme, hiszen az órában van a töltésvezérlés, vagyis egyik töltő sem fog többet beletölteni, mint amennyit az fölvesz. Az igényelt töltésmennyiség viszont sosem lesz egyforma, azonos töltővel sem - hiszen sosem pont ugyanannyira van lemerítve.

Az valóban elképzelhető, h egy nagyon "zöld" töltő kikapcsoljon idő előtt - de ennek sincs semmi köze annak terhelhetőségéhez, annyira elenyésző az óra által fölvett töltés. Éppúgy előfordulhat 1A-essel, mint 2 vagy 3A-essel is.

(#12660) szabi__memo válasza Degeczi (#12659) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Erre akartam kilyukadni. A max áramtól nem függ de a töltő.. szerintem nincs olyan hogy mezei. Mind okosított már valamennyire.s nyilván minél újabb (általában magasabb a max A) annál okosabbak... Ezért mehet régebbi ócska szarokkal jobban. Elméletben nem kéne, de ettől még a gyakorlat mást mutat

(#12661) SztiviVander válasza Degeczi (#12659) üzenetére


SztiviVander
őstag

Az órában lévő töltésvezérlő a töltést vezérli nem a töltőfejet. Ha 5%-ot mutat a bip amikor töltőre teszed, meg legközelebb is akkor elenyésző 1-2% lesz az a különbség hogy mennyire van lemerítve valójában. De kár ezen vitatkozni, írtam hogy meg kell mérni mert az a biztos.

(#12662) pilipi


pilipi
aktív tag

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az óra minden funkciója akkor is működik ha nincs csatlakoztatva a telefonhoz?
Azaz önálló óraként és lépésszámlálóként is működik?

(#12663) DaDa válasza pilipi (#12662) üzenetére


DaDa
senior tag

Az óra, lépésszámláló, időzítő, stopper, ébresztő útvonal követés egyszóval minden (majdnem minden) működik telefon nélkül, amihez nem kell BT kapcsolat. Értesítések nyilván nem működnek. Aztán ha telefon közelbe érsz szinkronizálódni fog. De az óra memóriája véges, pár naponta érdemes szinkronizálni. És napi szinten újra kezdi a lépésszámlálást is de a memóriában megmaradnak az előző napok is.

[ Szerkesztve ]

"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell

(#12664) pilipi válasza DaDa (#12663) üzenetére


pilipi
aktív tag

Köszönöm :R
Nekem az alapfunkciók voltak a lényegesek, azt gondoltam, hogy az értesítésekhez kapcsolat szükséges.

[ Szerkesztve ]

(#12665) DaDa válasza pilipi (#12664) üzenetére


DaDa
senior tag

Arra azért figyelj, hogy a beüzemeléshez mindenképp kell egy telefonnal (profillal) "párosítani".

"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell

(#12666) pilipi válasza DaDa (#12665) üzenetére


pilipi
aktív tag

Rendben.
Úgy terveztem, hogy nem lenne folyamatos kapcsolatban a telefonnal csak időközönként (pl hetente egyszer) szikronizálnám fel a lépés, alvás stb adatokat.
Köszönöm a válaszokat. :R

(#12667) TaylorPro


TaylorPro
addikt

A töltés mizériában nem ment át úgy látszik a mondandó. Na majd most hátha.

Magamat idézném:

"Ha már itt a töltésen megy a vita. Tételezzük fel hogy 1,5A-es töltőre van optimalizálva az óra. És te töltőd 0,5A-es töltővel. Akkor ott már lehet eltérés hogy mennyit bír ki egy töltéssel, főleg ha már öregebb az akku. Szóval én sem tartom helyesnek az ilyen kicsi akkukat fölöslegesen nagy áramerősséggel tölteni. Én rendszerin 1A fejjel töltöttem. 60-70 napokat ment az óra úgy hogy este kikapcsoltam. Most a Pace-t 700mA-el tolom."

Oké hogy egy töltő 5V kimeneti feszültséggel rendelkezik, de nagyon nem mindegy mekkora áramerősséggel tölt. 1A, 2A. A telefonom gyors töltője 5V 2A. Olyan 1,5A áramerősségnél már átvált lassú töltés üzemre. Tehát kisebb áramerősségű töltővel tovább tölt ez egyértelmű. Visszatérve a Bip-re. Itt sem mindegy hogy mennyire kíméljük az aksit hosszútávon. Kimaxoljuk egy 2A-es töltővel mert mondjuk tud tölteni 1,5A áramerősséggel, vagy csak töltjük egy 0,8A-es töltővel lassabban és ezzel kíméljük is. Szóval igen is van valóság alapja annak hogy lassabb töltéssel jobban fogja bírni az akku élettartamban és kapacitásban is. Ezt már ezerszer leírták mindenhol. Lehet itt dobálózni az Ohm törvénnyel.

Pixel 8 Hazel

(#12668) Degeczi válasza TaylorPro (#12667) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem "dobálózni kell" az Ohm törvénnyel, hanem végre megérteni mit jelent... :U
Nem bonyolult: az áramerősséget a feszültség és a terhelőellenállás hányadosa határozza meg. Mivel a feszültség itt fix 5V, a terhelést pedig a töltendő eszköz jelenti, nincs olyan, hogy a töltő tudná változtatni az áramerősséget! Fizikai képtelenség, blődli, zöldség. A töltőnek csak maximális terhelhetősége van, de kizárólag az eszköz(ben lévő töltésvezérlő) dönti el, mennyit vesz föl.

És nem tudja semmi nemhogy 1.5A-rel, de még a tizedével sem tölteni a Bipet! A maximális fölvétele még a 0.1A-t sem éri el: tökmindegy, h mire kötöd rá, attól nem függ.

(#12669) pilipi


pilipi
aktív tag

Megérkezett a Bip, köszönöm az eddigi segítséget.
De ismét lenne egy kérdésem :B :
Megvásároltam a mibandage alkalmazást és bár nincsenek kérdőjelek de az ékezetes betűk helyén,de ékezet nélküliek vannak (tehát É helyett E)
Az lenne a kérdésem, hogy mit kell tennem, hogy a rendes ékezetes betűk jelenjenek meg?

(#12670) Viktor0610 válasza pilipi (#12669) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Összefoglaló? :P

Samsung Galaxy A54

(#12671) pilipi válasza Viktor0610 (#12670) üzenetére


pilipi
aktív tag

Keresgéltem a topikban az ékezet témakörében, arra jutottam, hogy a Mibandage alapból tudja, mókolás nélkül.
Az összefoglalóban nem találtam meg, hogy hol tudom beállítani, hogy ne csak átalakítsa a kérdőjelet-E betűre, hanem helyesen jelenjen meg.
Most ott tartok, hogy a mondat első karaktere helyesen megjelenik a többi nem.
Tehát ha azt írom, hogy :
Életmód árvíz az érkezik meg, hogy Életmod arviz
Ezért nem értem, hogy mit rontok el, mert működik meg nem is.

(#12672) scream24 válasza pilipi (#12671) üzenetére


scream24
senior tag

Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.

(#12673) TaylorPro válasza Degeczi (#12668) üzenetére


TaylorPro
addikt

"És nem tudja semmi nemhogy 1.5A-rel, de még a tizedével sem tölteni a Bipet! A maximális fölvétele még a 0.1A-t sem éri el: tökmindegy, h mire kötöd rá, attól nem függ."

Akkor erről várnék egy bizonyítást. Köszi!

Szerintem meg engedd el a témát mert nem érted hogy többen mire gondolunk itt. Meg elég is az offból. De még egy utolsó hozzászólást úgy is írsz a témából mert belebetegednél ha nem.

Pixel 8 Hazel

(#12674) szumoo@gmail válasza TaylorPro (#12673) üzenetére


szumoo@gmail
tag

Egy Huawei gyorstöltőről 0.13A -t vesz fel a BIP S, nem 2A-t.
[kép] [kép]

(#12675) Degeczi válasza TaylorPro (#12673) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Most kérsz bizonyítást, vagy sem? :F
Egyszerű: nézz már utána, milyen kapacitású akku van a Bip-ben!
190 mAh: szerinted milyen mérnök engedne rá erre sokszoros töltőáramot, amikor ökölszabályként ennyi (1C) a maximális érték Li-ion akkuknál?
De mondok jobbat, felejtsük el a fizikát, egyszerű matek: ha 1.5 A-el (vagy akár csak a felével) töltenéd szegény 0.2 Ah-s akkut, vajon mennyi lenne a töltési idő? Nem tűnt még föl, h az kb. 2.5 óra, akármire is kötötted rá? Épp egy nagyságrendnyit tévedsz...
Az valóban tény, h sokakban élnek műszakik tudatlanságból fakadó babonák láthatóan itt is. De ez nem érv semmire, attól még a tévhit nem lesz igaz.

(#12676) TaylorPro


TaylorPro
addikt

Bip gyártói tőltési ajánlás:

"Note: The charger adapter output values are DC 5.0V/500mA. We suggest you use brand phone power adapters or charge the watch by connecting to a computer"

Magyarul, töltsd 500mA töltőfejjel, vagy kösd a pc normál USB portjára, ami szintén alapból 500mA.

[link]

Pixel 8 Hazel

(#12677) yogee válasza yogee (#12638) üzenetére


yogee
tag

OK, most, hogy lassan lezáródik a töltőáram kérdéskör...
Erre a BIP S AM/PM kérdésre valaki?

[link]

(#12678) amtibacsi válasza yogee (#12677) üzenetére


amtibacsi
aktív tag

Az a rátöltött óraképtől függ. Az óra nem tudja átállítani. Ezzel a progival tudod szerkeszteni. A digital time részen kell bepipálni az AM/PM jelölőt, akkor 12 órás lesz a kijelzés.

Ezen pl. 24 órás :K

[ Szerkesztve ]

(#12679) szumoo@gmail válasza amtibacsi (#12678) üzenetére


szumoo@gmail
tag

BIP S -hez van editor?
Vannak már bőven óralapok de igazából egyik sem tökéletes.

(#12680) yogee válasza amtibacsi (#12678) üzenetére


yogee
tag

Nem szerkesztettem eddig WF-t és hiszek is Nektek, de akkor mitől van ez:

Ez az én órámon az Amazfit app-ból feltöltött WF::

Ez megy egy tesztből uaz a gyári WF (egy youtube videoból ) :

Nem lehet, hogy BIP S-en ez már máshogy működik?

(#12681) zeon.hu válasza yogee (#12680) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Amazfit tud ilyet:
(Sima Bip)

#?*@&!

(#12682) PubliCat válasza yogee (#12680) üzenetére


PubliCat
tag

Elkukdod a linkjet pls?

"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "

(#12683) yogee válasza zeon.hu (#12681) üzenetére


yogee
tag

Eddig csak a saját Amazfit alkalmazásban kerestem, de nem találtam.
Ez ugye a Notify and fitness for Amazfit-ben volt...
Átállítottam és 24 órásra és jó lett... :C
köszi!
Egyébként Alapértelmezett (telefon)-on volt eddig (mint a képeden) és bár a telón 24 órás jelzés volt, mégis 12 órást használt az óra...
Ez BIP-nél is volt már?

[ Szerkesztve ]

(#12684) yogee válasza PubliCat (#12682) üzenetére


yogee
tag

Mint egyel feljebb írtam megvan a megoldás a Notify and fitness for Amazfit appban.
Ha Téged a WF érdekel, az az Amazfit app gyári WF-e. Ha megmondod hogy szedjem ki belőle, megpróbálhatom... ;)
Egyébként az Amazfit App megy sima BIP-el is...

(#12685) bazsimano


bazsimano
őstag

örlődöm, hogy bip s vagy sima bip :) meg felesegemnek is vennek egyet :D
szerintetek mindenkepp az s a nyero most mar? 9 ezer a difi.

(#12686) Viktor0610 válasza bazsimano (#12685) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Attól függ. Az S egyebek közt pulzusmérésben, GPS-ben fejlődött.
Ha fontos a jobb GPS, pontosabb pulzusmérő, akkor vedd azt.

Én pl. most jöttem rá, hogy nekem a GPS sem kell, tehát a Lite is elég lett volna. :D

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#12687) bazsimano válasza Viktor0610 (#12686) üzenetére


bazsimano
őstag

leginkabb futashoz lenne :) szoval lehet akkor inkabb az s lenne nyero nalam... :R

(#12688) snooze


snooze
veterán

mifit-nél nálatok müködik a helyi óratémák?frissités óta nem jeleniti meg öket,pedig a megfelelö mappában ott is van,ahol eddig volt..

GO Gunners!!!

(#12689) yogee válasza bazsimano (#12685) üzenetére


yogee
tag

A plusz 9eFT-ért cserébe kapsz:
-elvileg jobb GPS-t (nem volt gond a BIP.el sem sztem),
-elvileg jobb pulzusmérőt (a BIP-en a pulzusmérő nyyugalmi állapotban OK-s volt, mozgás közben meg kis túlzással egy irányított véletlenszám generátor... :))
-szebb színeket a kijelzőn,
-szebb (relatív) menürendszert,
-sokkal reszponzívabb működést,
-5ATM vízállóságot
Azt, hogy +9-et megér-e ez neked, azt csak Te tudod... ;)
Egyébként a +9eFt lehet kevesebb is, mert itt 26-ért árulják: [link]
Én már nem vennék sima BIP-ez, pedig nagyon szerettem... ;)

(#12690) bazsimano válasza yogee (#12689) üzenetére


bazsimano
őstag

:R :R
koszonom szepen!
aki mar hasznal ilyet ...azaz bip s-t
az akku ido tenyleg eleri a sima bip-et?

(#12691) bl4ze válasza yogee (#12689) üzenetére


bl4ze
veterán

Hogy áll a támogatás?
WF, Mi Bandage teljeskörű kezelést ad?

.:. bl4ze .:.

(#12692) AttilaMvh


AttilaMvh
tag

Sziasztok, lecseréltem másfél éves Bip-emet egy Bip-S-re, mert azzal dicsekedtek hogy tudja a szobabiciklit is aktivitásként. Tévedtem, nem tudja. Nagyon kis betűkkel írja a prospektusán, hogy OTA frissítéssel fogja tudni majd valamikor... Na mindegy, ez van, amúgy egy nap nyaggatás után annyit vettem észre, hogy a pulzusmérő és a GPS tényleg jobb a sima Bip-énél. Írtátok fennebb, hogy számlapot ne tegyünk sima Bip-re valót, mert téglásíthatja a BipS-t. Ezért az Amazfit BipS watchface alkalmazásból válogattam egy olyant amit szemüveg nélkül is látok és minden információt tartalmaz, amit szeretnék. Kérdésem az, hogy lehetne-e módosítani ezt az óralapot negatívra, , vagy találkozott-e valamelyiketek ugyanezzel fekete alapon fehér írásúval? Köszönöm ha válaszoltok!:)

(#12693) yogee válasza bl4ze (#12691) üzenetére


yogee
tag

Nekem ami kell azt tudja. Az hogy tudja a saját Amazfit appal a kerékpározást GPX-be kimenteni, azzal nekem szinte 100%-os... ;)
Bandage-t nem használtam vele, de a notify and Fitness for Amazfit támogatja...

[ Szerkesztve ]

(#12694) amtibacsi válasza AttilaMvh (#12692) üzenetére


amtibacsi
aktív tag

Ahhoz mindent át kell színezni. Az összes számot, hátteret. A legnehezebb az időjárásikonok átalakítása. Én próbáltam már, de nagyon macerás, feladtam.

(#12695) szumoo@gmail válasza AttilaMvh (#12692) üzenetére


szumoo@gmail
tag

Ízlésről nem érdemes vitázni, de én pont ezeket a számlapokat vadászom.
Sokkal olvashatóbbak transzreflektív kijelzőn, pont olyanok mint a régi folyadékkristályos karórák.
Ha tehetném az egész felületet átváltanám, hogy az értesítések, zenevezérlés, minden ilyen fehér alapon fekete legyen és ne fordítva mint gyárilag.
A fekete alapon fehér betű amoledre való.
Szerintem.

(#12696) Tyca válasza szumoo@gmail (#12695) üzenetére


Tyca
senior tag

Az tény, hogy olvashatóbb, nekem ezekben a fehér alapú wf-ekkel csak az a bajom, hogy nem olvadnak bele az óra keretébe.

amtibacsi : nem olyan nehéz az inverz wf legyártása, mert szerencsére össze lehet lopkodni más wf-ből mind a két féle színárnyalatból az időjárás ikonokat és a számokat is.

(#12697) Flashy válasza snooze (#12688) üzenetére


Flashy
veterán

egyik nap nekem se jelentek meg, kilőttem minden alkalmazást, ki-be kapcsolgattam Bluetooth-t, töröltem alkalmazás cache-et, talán még a telefont is újraindítottam, aztán egyszer csak megjelentek, megmaradt minden amit az Amazfit Watchfaces (vagy mi a neve) alkalmazással letöltettem.

(#12698) kazanka


kazanka
őstag

Szertném megkérdezni a véleményeteket.Amazfit Bip S a kiszemelt,de fél áron ehhez [link] mit szóltok?

(#12699) snooze


snooze
veterán

sziasztok.
mibandageval uj fontot szeretnék felrakni,de amikor végigér,akkor a mifittel frissiteni kell,az meg visszarakja a régit..találkozott már valaki ilyennel?mi lehet a gond?már a mifitet is leváladztottam,de akkor meg nem indul ez az óra..

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#12700) DaDa válasza snooze (#12699) üzenetére


DaDa
senior tag

Igen ez mindenkinél így van, a miifit mindig frissíti ha nem a sajt font, fw, van fent. Vagy használod a bandage-t mi fit nélkül vagy a play-es mi fit helyett a modolt mi fitet rakod fel, ami nem frissít csak agps-t. Én is a modolt-al használom emiatt. Keress rá a keresőben itt a modolt szóra, sok mindenre választ kapsz.

[ Szerkesztve ]

"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.