- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kayn
tag
-
Kayn
tag
-
Kayn
tag
-
Kayn
tag
Lecsekkoltam, a VRM-nek van egy saját kis hűtőbordája, azt el se kell távolítanod egy újrapasztázáshoz, tehát annak a padja miatt nem aggódnék.
Tehát maradnak a memóriák amihez 1.5 mm kell.
Én eddig még olyannal találkoztam mindig, hogy egy bizonyos méretből adnak egy tenyérnyi darabot, és azt magadnak kell méretre vágdosni, vegyes méretű csomaggal még eddig nem találkoztam.
Az egyik videóban a fickónál egyben maradtak a memóriák padjai, tehát vélhetően nem annyira merevek, törékenyek a gyáriak. Ha ügyesen, óvatosan csinálod te is megúszhatod a padok cseréje nélkül.
Egymásra pakolni a kisebb vastagságú padokat nem hülyeség, de jobb 1 db. 1.5mm, mint 3 db. 0.5mm egymáson.
-
Kayn
tag
Az tanácsolom, úgy szedd szét hogy valamennyire "meleg" a kártya, tehát ne úgy hogy fél napja szoba hőmérsékletű, hanem egy minimális használat után (nem muszáj feltétlenül terhelned). Így picivel lágyabbak lesznek a padok, kevésbé "törnek meg" és így nagyobb eséllyel nem lesz szükséges a csere.
Ha az egész pad, sérületlenül a memórián vagy a hűtőbordán marad akkor az még használható (csak ne piszkáld). Ha fele a memórián maradt, másik fele a hűtőbordán akkor cserére szorul. -
Kayn
tag
-
Kayn
tag
Minél sűrűbb cucc. MX-6 nálam határozottan bevált (míg pl. MX-4 nem volna annyira jó erre a célra, hamar pump-outolna)
Arctic MX-6
Thermal Grizzly Kyronaut
Thermal Grizzly Duronaut
ezek mehetnek bátran. -
Kayn
tag
-
Kayn
tag
-
Kayn
tag
Nektek van róla tippetek hogy ez mitől lett ilyen "szeplős" ?

Alkoholos tisztitó nem szedte le. Az alany egyébként egy 6750 XT, sima mindennapos paszta volt rajta.
-
Kayn
tag
Tapasztalataim szerint magasabb fogyasztású alkatrészek esetén lényegesen jobb az MX-6.
Ha csak felkened, leteszteled, hasonló értékeket mutatna mindkettővel, viszont az MX-6 magasabb sűrűsége miatt lényegesen később degradálódna mint az MX-4.
Ilyen 200-250+ Wattos videókártyák esetében az MX-4 már egy hét használat után is lényegesen rosszabbul teljesít mint frissen. MX-6 esetében nincs ez a gond, illetve csak jóval később jön elő.
TLDR: Szerintem jobban megéri az MX-6. MX-4-et már nem is vennék illetve ha igen akkor is csak 65 W TDP-s procikhoz kenném fel. -
Kayn
tag
Thermal Grizzly Kyronaut.
Padok érintetlenek, mivel külön heatsinkje van a memóriának és ahhoz nem nyúltam. (lásd: kép). Memória hõmérséklet egyébként kiváló, max. 66-ot mért.
Gondolom arra gondolsz hogy rossz méretű/állapotú pad miatt nem feküdne rendesen a hűtőborda, de ezzel a megoldással az garantáltan nem lehet gond.
-
Kayn
tag
Sziasztok!
Vettem egy Sapphire Nitro 6700 XT-t.
Szuper, kiváló állapotú, csavarmatricás darab.
Néztem hogy játékok alatt ilyen 18-20 fokkal volt nagyobb a Hotspot hőmérséklet (65/85 °C)
Egy Furmark esetében 25-26 fokos eltérés (70/96 °C)
Abszolút elfogadható értékek, de sokalltam hogy ennyivel magasabb a Hotspot.
Elszántam rá magam hogy szétszedem, újrakenem. Talán 2-3 fokkal lett alacsonyabb a Hotspot, a másik érték pedig gyakorlatilag változatlan a friss Thermal Grizzly pasztával is.
Kérdés a köv.: Egyszerűen ilyenek ezek a kártyák vagy szerintetek érdemes még egyszer nekifutni az újrapasztázásnak(esetleg másmilyen pasztával)? -
Kayn
tag
MX-4 nálam is szörnyű volt egy 250 W-os fogyasztású kártyán, illetve másnál is. Ilyen 100-120 Wattos fogyasztású kártyákon még elmegy, de nálam ilyen 1 hét után 10 fokot emelkedett a Hotspot, annyira pumpout-olt.
MX-6 jobb, de szintén nem direct-die alkalmazásra lett kitalálva, pumpout-ol az is, csak lassabban.
Thermal Grizzly ilyen szempontból jobb. -
Kayn
tag
-
Kayn
tag
Artcic MX-6 nekem is rosszul teljesített GPU-n. Minden héten 1-2 fokot fentebb szökött a Hotspot hőmérséklet (5700 XT), másfél-két hónap után már ilyen 25+ fokos eltérés volt, míg a GPU edge 70 fok körül, Hotspot már köszönőviszonyban volt a 100-al.
Így nézett ki a paszta: [kép1] [kép2]
Újrakentem, jobb lett, majd megint ismét szökött felfelé, azóta vettem helyette mást és ott nem jelentkezett ez a probléma.
TLDR: Nálam se jött be az MX-6 -
Kayn
tag
-
Kayn
tag
-
Kayn
tag
Sose kedveltem a merev padokat. Nagyon pontosan kell legyenek méretre vágva, illetve ha sikerülne kicsit összenyomni, akkor az igencsak úgy marad és nem tágul ki. + Sokkal könnyebben szakadnak az én tapasztalataim szerint.
A puha padokra bátran rámernek hagyni +0.1 mm-eket, tud helyezkedni magának, illetve ha össze is nyomódnának túlságosan akkor a hő hatására visszatágulnak és jobban kitöltik a teret. -
Kayn
tag
Első tapasztalatok Thermal Grizzly Aeronaut-al GPU-n eddig nagyon jók
Kíváncsi vagyok 1 hónap alatt mennyit változik, főleg a delta a Core és a Hotspot között.
(RX 5700 XT, ~200W Asic, ~240W TBP)
-
Kayn
tag
-
Kayn
tag
Én 5700 XT-re kentem fel a fentebb említett EX90-et, lassan már egy hónapja és nagyon jónak tűnik eddig. MX-4 nagyon gyorsan, MX-6 lassan de az is degradálódott, pumpoutolt és elkezdett felszökni a hotspot.
Ennél egyáltalán nem látok hőmérséklet emelkedést, nekem nagyon bevállt. Kissé noname szar-nak hangzik, én emagon találtam, de abszolút ajánlani tudom!
[link] -
Kayn
tag
-
Kayn
tag
Véleményem szerint minden esetben szétkenni kell a pasztát, nem pötty/borsószem módszer. De fõleg direct-die esetében. Mert oké hogy szétterül a cucc, mikor a hűtő rászorul, de attól függően hogyan szorítja meg a csavarokat az illető, simán mehet az egész cucc csak egy irányba, a chip másik oldalára meg alig jut valami.
3 évvel ezelőtt került hozzám egy Colorful GTX 1660 "újonnan". 1-2 perc után 83-84 fok. Így nézett ki rajta a gyári paszta, ez az ami egy szétkenés esetén biztos nem fordulna elő:
-
Kayn
tag
Így elsőre jó cuccnak tűnik. Hőmérsékletek nagyon jók egyenlőre, kíváncsi vagyok ez hogy bírja hosszútávon.
Nagyon sűrű, nehéz elkenni. Arctic pasztákat sikerült mindig gyönyörű tükör simán felkenni, ennél ez volt a legjobb amit tudtam.
-
Kayn
tag
Na erre kíváncsi vagyok nagyon hogy fog teljesíteni. Papíron ez a 14.8W/mK nagyon jónak hangzik, ezért az árért...
-
Kayn
tag
PCCooler EX90 pasztával esetleg találkozott már valaki? Itt is és a gyártó oldalán is 14,8 W/m°C hővezető teljesítményt írnak, ami ezért az árért nagyon-nagyon jónak hangzik... Már megrendeltem, ennyi pénzért ha nem is válik be se nagy kár, de azért remélem nem bánom meg hogy felkenem egy 2060 Super-re
-
Kayn
tag
Az a 4-5°C növekedés amit én tapasztaltam az kb. visszanyerhető egy undervolt-tal. RTX 40 szériával még nincs tapasztalatom, de én még nem találkoztam olyan kártyával ami ne bírt volna el -50 mV-t, alap órajeleken. Teljesítmény/órajel csökkenés nélkül, sőt...AMD kártyáknál amelyeknél nem a csillagos ég az alap Power Limit még több teljesítményt is jelenthet.
-
Kayn
tag
-
Kayn
tag
Lehet azok egyikét fogom én is megpróbálni következőre.
Azért furcsának tartom hogy ezek a népszerű, könnyedén hozzáférhető paszták mind ilyen szarok, rövidéletűek. Főleg az MX-4, amit 10-ből 9 ember ajánl, egy 200-250W GPU-n 1 hónap alatt takonnyá válik. Az MX-6, amire írták a neten hogy sokkal jobb direct-die alkalmazásra, mert jobb a viszkozitása meg mit tudom én pedig megkövül a hotspotnál.
Azt lehet tudni hogy a gyártók mit használnak? MSI, Asus, Powercolor, Sapphire stb. milyen pasztát tesznek gyárilag a kártyáikra? -
Kayn
tag
MX-6 egy pár hónap után. Középen kifehéredett, megkeményedett pötty.

-
Kayn
tag
Én nekem is kb. ugyanez volt MX-4-el. Felkentem egy 5700 XT-re, alapból nagyon jó 70 alatti hõmérséklet. 1 hét után már bekukucskált 70 fölé is, majd ment felfelé egyre jobban. ~2 hónap után már 75 fok is megvolt, 100 fok körüli hotspot. Többször újrakentem, ugyanez. Azóta Thermal Grizzly Kyronaut és MX-6 volt amivel próbálkoztam, lényegesen jobbak voltak az MX-4nél de ezekkel is 4-5-6 hónap alatt felszökött a hõmérséklet 4-5 fokot.
Most egy jó ideje nem nyúltam hozzá, semmi értelme így ennek ha néhány havonta újrakenegetem, kb. fél éve van MX-6-al kenve most 72-73 fok a maximum Edge Temp és 88-90 maximum Hotspot Temp. MSI Gaming X RX 5700 XT.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Analóg fényképezés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Witcher topik
- Star Wars rajongók
- Le Mans Ultimate
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest