- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Egyebkent akit erdekel, az idezett bmw f10 530d diohejas tisztitas elotte es utana:
Haver szerint durvan erezni a javulast menetteljesitmenyben. Azt mondja hogy olyan mintha 180-254 lo lenne kb. az elotte utana erzes. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Öregúr #50145 üzenetére
Honda markaszervizt hagyjuk is, istentelen meggyuloltem oket koszonhetoen a kerekharaszti dilettans szarrago lehuzos buzi tulajdonosnak.
A hibajelenseg meg a leiras alapjan tenyleg lehet barmi, mondanam hogy egy diagnosztikai laborba erdemes elvinni, Novoth Tibit ajanlanam de o nekem azt mondta, hogy nem szeretne foloslegesen penzt idot rabolni, altalanis dolgokat meg tud nezni, de nincs hondas tapasztalata, szerszama, inkabb vigyem hondas szrrelohoz.
Toth Imivel meg csak beszeltem, de nem jutottam el hozza az en gondommal, esetleg ot megkerdezheted.valaki majd megdob a telefonszamaval, en most nem talalom.Amugy Tibihez bepofatlankodtam egy haverral aki egy bmwt vitt szivocso diohej tisztitasra, es megmutattam neki csak hogy kukkantson ra, de azt mondta hogy otlete nincs, ez egy olyan nyiszogas aminek nem kene leteznie.
-
Öregúr
újonc
Köszönöm a reagálásotokat
Volt a Honda szervizben, feltették a padra nem írt ki hibakódot, időközben a Hondánál az autószerelő átment maszekba, és ő próbálkozott tovább, neki is van ilyen hibakiolvasó, de neki sem mutatott semmit. Szerinte, valamilyen mechanikai gondnak kell lenni amiért nincs hibakód, pl. fars levegő.
A hiba jelentkezik pl.:
Kiálltam a garázsból, 2-3 percig járt szépen az alapjárat, ráléptem a gázra, hogy indulok, és inkább lefulladt volna, levettem a gázról a lában, az alapjáratra visszaállt. Ezt megcsinálta vagy háromszor, akkor nagy nehezen elindult, nem pörgött fel, csak 2000-ig, pedig padlóig nyomtam a gázt, majd hirtelen, mintha valami dugulás megszűnt volna, felszaladt a fordulat és ment rendesen.
Máskor, ha csak állok, és jár a motor, érzem a kormányon, hogy remeg a motor, egyenetlen a járás, a mutatón nem lehet látni, de ha elmúlik érezhető a különbség, mert megszűnik a remegés.
Nem tudom volt-e benzinszűrő cserélve, megnézetem
Addig is mindenkinek köszi a tippeket, jelzem, ha jutottam valamire.Üdv. Mindenkinek
-
demars
addikt
válasz
BlacKSouL #50143 üzenetére
Elég sok dolog közre játszik egy ilyen hibánál. Egy normális szakihoz kell elvinni aki végignéz mindent. Akár gépre kötve figyelni mi történik.
Én az astrával szívtam majd fél évet mire rájöttünk, hogy a vezérlés elugrott egy fogat. Ugyan ez volt annál is. Pedig jól raktuk össze, csak a feszítés elég faszul van megoldva és át tud ugorni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Öregúr #50141 üzenetére
Mindig menet közben áll le? Vagy úgy is előjön, hogy álló helyzetben felpörgeted, majd fordulaton tartod, és aztán elengeded? A normál működésnél nincs zavar? (rángatás, megtorpanás, gyenge vagy hiányzó motorfék...) Benzinszűrő ellenőrzés és/vagy csere volt már? Szívócső alapvetően tiszta?
-
Öregúr
újonc
Üdvözlök mindenkit!
Most ismerkedem ezzel a felülettel, kb. 1,5 éve van egy 2002-es Honda Civic 1.4-es ötajtós kocsim.
Sajnos kezdek csalódni a márkába, kb. ugyanennyi ideje szeretném megoldani az alapjárati gondját, de nem sikerül. Kereszteződéshez közeledve, az alapjárat leesik 500 vagy az alá ée leáll, rendszertelenül jön elő, van hogy 3-4 km alatt 3 szor áll le
Amit megtettünk:
- gyertya csere
- tank benzinbe tisztító folyadék átmosatás címén
- először alapjárati motor, majd komplett fojtószelep csere (bontott)
- az első lamdaszonda csereMindez nem segített, lenne valakinek ötlete, megköszönném, az alábbi e-mail címre is visszajelezhetne aki szeretné
Üdv: az öregúr
-
válasz
Winner_hun #50136 üzenetére
Pszt, az off topik oltása az off topikba való téma, ne szennyezd a szakmai fórumot
-
bump3r111
tag
Üdv mindenkinek, tegnaptól végre én is Honda tulaj lettem.
8.gen 2010 1.8 Sport Special Edition. Még ismerkedünk!Úgy vettem észre ez jelenleg talán a legpörgőbb fórum a témában, így ha nem bánjátok párat kérdezek majd, hátha kapok választ. Visszaolvastam pár 1000 bejegyzést de sajnos mindre nincs időm, így ha volt már, elnézést!
-
Qru
MODERÁTOR
Nyissatok egy Honda off topikot ha van rá igény de ne a szakmai topikot offoljátok szét.
-
demars
addikt
Nos, tanakodtunk kicsit kuplung ügyben és arra jutottunk, hogy még sem a gyárit rendeljük, két okból.
Ha valamiért még sem passzolna valami, nem lehet vissza cserélni (vagy nagy macera, akkor lehet, ha pl rosszat küldtek, de huza vona az egész)
A másik a garancia, akkor él ha beépítési számla van, namost ugye öcsém csinálja, számla nélkül. Utángyártott esetében nem gond pl ha egy év múlva elszáll, simán megreklamálja, küldenek újat, de gyári alkatrésznél kérik a számlát.
Végül Exedy lesz, olcsóbban persze (bár nem az ár motivált). -
JoolsNOS
veterán
válasz
tboldi #50123 üzenetére
Milyen finoman fogalmaztál. Én annyira nem.
-
tboldi
nagyúr
válasz
xigris #50113 üzenetére
Megkerestem neked az idevonatkozó hsz-omat az autós topikból.
-
nandow
aktív tag
A Honda jelet valami szerrel próbálta tisztítani, az hozta le ezt a lakk réteget, vagy mit. Ahogy beültem mellé, a kormányt meg jellemzően alul fogta, ott ahol ki van kopva.
Ha minden jól megy, holnap hozom el az autót.A belsejére ráfér egy autókozmetika. A kormánnyal is kezdek majd valamit. De egyébként motorikusan rendben van, Honda szervizben átvizsgáltattam, azt mondták, nem tudnak fogást találni rajta.
Remélem jól döntöttem. -
8
senior tag
válasz
flegga92 #50111 üzenetére
Arra figyelj ha rövid utakat mész, hogy a "meleg motor" nem a meleg hűtővizet jelenti!
Attól még, hogy a műszerfalon beállt a mutató a szokásos helyére, a motorolaj még hideg! Ha így hajtod meg, akkor hatványozottan fokozott kopás az eredmény.
Legjobban úgy tudod megállapítani mikor érte el az olaj az üzemi hőmérsékletet, ha ebayről rendelsz egy filléres bluetooth ODB olvasót és egy okostelefonos appal ránézel. -
xigris
őstag
Sziasztok!
Honda jazzbe helyzetjelző csere bonyolult? Ki kell venni a lámpát mert nem sok hely van a motortérbe,vagy hogy oldható meg? -
flegga92
senior tag
válasz
BigBlackDog #50108 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat. Főleg rövid utakon használom városban autópályán egy évben ha egyszer megyek vele, ezért is lesz 0W. Többnyire kíméletesen megyek vele, de meleg motornál kicsit meghajtom. Egy olajcsere alatt (kb 10.000km) elcsipeget 4-5 deci olajat.
-
JoolsNOS
veterán
Ennyiért tuti külföldi példányt fogsz csak találni. (ami nem baj, csak jól át kell nézni) Nem tudom milyen a 2003 előtti felfüggesztése, de a 2007es is azért eléggé "sportos" főleg hátul az ülésrugózás hiánya miatt. A régebbiek gondolom még jobban ráznak. De ha nem kritérium a Jazz praktikussága, akkor szerintem más is szóba jöhet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
flegga92 #50106 üzenetére
0W20-at hanyagolnám, esetleg csak akkor merülne fel, ha csak rövid utakra mész és kímélő használat van. Olajból én 8100 Eco-nergy 0W-30 Motult választottam (csendesebb a motor vele, mint a korábbi Liqui-Molyval), légszűrőből Mann-t, pollenszűrőből Meyle-t választottam (utóbbiból volt csak aktívszenes).
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Szerviz előtt állok a 7g 1.6 Sport Civicemmel. Első fékbetét és olajcsere lenne. Fékbetétből két márka maradt amit beletennék a Zimmerman vagy TRW. Zimmerman olcsóbb.
Olajból most 5w30 Eneos Premium Hyper van benne, de váltanék 0w30-ra esetleg 0w20-ra. Érdemes maradni ennél a márkánál maradni, vagy van helyette kedvezőbb árú? 0w30 ENEOS Premium Ultra 4L durván 10000 Ft a 0w20 kicsit olcsóbb. www.eneos-olaj.hu megbízható? Jóval olcsóbb mint a Szakál Metál webshopos árai.
Olaj-,levegő-, pollenszűrőből milyet érdemes venni?Köszi előre is!
-
tboldi
nagyúr
1 millió alatt Jazz, hááááát... Szerintem másfél alatt nem nagyon érdemes nézelődni. 7 hónapja van egy 2006-os 1.4-es LS-em, az 1,6M volt, de simán ráment még ~300k azóta (oké, olyanok is vannak ebben, amiket nem lett volna muszáj, csak az én maximalizmusomnak köszönhető
).
Az LS-ES közti különbségeket összeszedtem egyszer: [link]
A típushibák gyakoriságáról nem tudok nyilatkozni, sem nálam, sem az előző gazdájánál nem jelentkezett egyik leírt dolog sem eddig.
Amire érdemes figyelni, az a rozsda. Rengeteg a kintről hozott példány, és tudjuk, hogy a németek/osztrákok hogyan sóznak télen. Ha egy kicsit rügyezik a hátsó sárvédőíveknél, az azért még nem tragédia, de érdemes alaposan átnézni. Az ajtók alja lehet még kritikus pont. Az enyémen is volt egy kevés, de szerencsére még időben kezelve lett, plusz kapott alvázvédelmet is: [link] -
Land
veterán
válasz
szabonagyur #50101 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest