- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Üdv, tudnátok segíteni nekem ,hogyan lehetne a legeffektívebben 3.7V-ból 12V-ot csinálni úgy, hogy áramerősségből olyan 2A rendelkezésre álljon?
Li-Ion akksim volna (4db-om van) és egy erősítőmodulhoz kéne a 12V, néztem StepUp convertereket, de amiket találtam azok ekkor mértékű emelésnél 12V-on csak 0.5A körül tudnak.
A cellák sorba kötését azért zártam ki, mert akkor a cellák töltése lenne szerintem problémásabb.
Előre is kösz!
-
Danex
addikt
válasz
Kernel #51206 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy kb 2*7m és egy kb 3m-es szakaszra van felbontva így ha jól értem akkor a vége lényegét vesztette.
Esetleg lehetek még annyira pofátlan, hogy megkérlek arra ,hogy a HEStore-ból belinkeled azt ami nekem megfelelők lennének
Köszönöm a segítséget!
-
Danex
addikt
Hello, a segítségeteket kérném. A jelenlegi RF RGB ledszalag vezérlőmet szeretném lecserélni egy arduino(mega ) -val vezérelt verzióra és ehhez kérnék segítséget milyen alapanyagokat használjak.
Tápegységem az van (12V 180W), Arduino-m is megvan, meg kb 17m (7,2W/m RGB) led szalag.
Ha jól tudom 3 NPN tranyóra lenne szükségem.
Előre is kösz!
-
Danex
addikt
Üdv, most akarom elkezdeni a mikrokontrollerekkel való ismerkedést és az elektronikával való komolyabb foglalkozást.
Első ötletnek azt találtam ki, hogy a folyosón a perem mentén ledszalagokat raknék, amik a megfelelő időben (mozgást követve) mindig ott kapcsolódnának fel ahol éppen az ember jár.
A pozíció belövését már kitaláltam, hogy lehetne megoldani, viszont a led szalagok ekkor mennyiségű bekötéséhez kérnék segítséget, ötleteket.
Ezen videó alapján meglenne maga a bekötés, ám itthon nem nagyon láttam olyan Webshop-ot ahol találnék TIP31-es tranzisztort.
Tehát első kérdésem, mivel tudnám helyettesíteni a TIP31-es tranzisztort?
egy tranzisztornak olyan 10-20cm egyszínű led szalagot kéne véleményem szerint meghajtani (métere 5W, aza 1-1,5W terhelés jutna szerintem 1 tranzisztorra)Mikrokontrollernek egy Arduino-t abból is talán egy megát gondoltam, hisz van pár méteres a folyosó így gondolom szükségem lesz a sok PWM-re, (vagy egy ilyen IC (TLC5940NT) használata?
--------------------------------------------------
Másik, hogy több dolgot gondoltam vezérelni az Arduinoról és ,hogy mennyire terhelhetők le? Mert gondoltam egy zár üzemeletető szervóra RFID-vel, illetve egy egyszerű hőmérséklet vezérelt ventilátor üzemeltetése és ugye a fent említett project.
Bocsi a hosszú hozzászólásért, remélem érthető mire gondoltam. Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest