Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz mezis #97869 üzenetére

A cosfi-t nem néztem, de jó a kérdés, értem, hogy mire akarsz vele utalni. Megnézem majd, ha újra otthon leszek.

A "kétfázisú dugalj" tipikus esete amikor a fejemben gyorsabban halad a szöveg mint ahogy leírni tudom.
    Háromfázisú dugaljba (IEC60309 3L+PE+N) van bedugva a csatlakozó amiben 2 fázis van bekötve.

Az AVK-t kicseréltem tegnap, a jelenség maradt. Kicseréltem a kismegszakítót is, a jelenség még mindig fennáll.

Amit ki tudtam deríteni még:
    - Ha a tűzhely csak 1 fázist kap (L1) akkor nincs anomália, és teljesen, akár max teljesítményen is üzemképes 4/2 zóna kivételével.
    - Ha a vezérlést csak L1 jelenlétében kapcsolom be, majd ezután felkapcsolom L2-t, szintén nem jelentkezik semmilyen probléma, mind a 4 zóna üzemképes teljes teljesítményen. Ha L1 és L2 be van kapcsolva, akkor miután minden zóna visszahűlt, és alvásba kapcsol a vezérlés akkor jelentkezik a kattogás, és a gond, és nem a főzőlapok kikapcsolása után.
    - Amikor jelentkezik a hiba, L3 (ami független a tűzhelytől) nem mutat feszültségesést.

Amit ezután meg akarok nézni:
    - L1 mutat e feszültségesést (azért nem tudtam könnyen megnézni, mert L1-en csak olyan helyen van konnektor, ahol nem látok rá a bedugott AVR-re, amikor a tűzhelyet kapcsolgatom, a hosszabb hosszabbítóim meg koszosak behozni :))
    - Meg akarom mérni, hogy az AVK előtti ágban (amit elvileg a villanyóra is mér) valóban nincs e feszültségesés, vagy a villanyóra csak szimplán lassan mintavételez, lassan jelez ki, vagy túl nagy mozgóátlagot alkalmaz a saját méréséhez. Az eddigi feltevéseim arra alapoztam, hogy az óra nem mér alacsony feszültséget.
    Azt furcsálom, hogy L3 nem esik be. Ha az AVK próbálna kapcsolni, akkor L3 miért nem érintett? Ugyanakkor L2 beesik máshová szakaszolt ágakon is, amiknek a közös pontja a tűzhely ágával az AVK utáni rész, tehát a kismegszakítók nem okozhatnák. Ha az óra előtti megszakítóval van gond, akkor meg ugye az órának is mérnie kellett volna a beeső feszültséget.

Sajnos több mint valószínű, hogy a tűzhely a hibás, majdnem pontosan 1 évvel húzta tovább a 2+1 év garinál :N Csak szeretném megérteni tudásvágyból, hogy mit tud okozni, hogy így bezavarja a hálózatot.

• Szirtimorc

senior tag

válasz mezis #97869 üzenetére

Maga a főzőlap ugye Ohmikus terhelés ott 1, vezérlés tápja meg bármilyen is lehet (a kapcsoló üzemű tápoknál a fene tudja :) )

Új hozzászólás Aktív témák