- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
válasz
Ereshkigal #51155 üzenetére
Kicsit módosult a mai napom, így neki feküdtem újra az erősítőnek. Kimértem mind a két relét, 20K-s méréssel az alábbi eredmény született:
DEC - 1,08 (eredeti)
OMRON - 1,38 (csere)A gyári relé pogácsáit 2000-s polírpapírral átdörgöltem, majd kontakt spray-vel lemostam róluk a csiszolás utáni esetleges finom port, jelenleg így van beépítve, normálisan működik, igaz, ez csak átmeneti megoldás ebben a formában, mindenképpen cserélem. Viszont ezzel együtt el is bizonytalanodtam, mert nem tudom miben lehetett a hiba, így hiába cserélném a gyárival azonosra, lehet, hogy azzal is ezt produkálná.
-
orion1025
őstag
válasz
Ereshkigal #51155 üzenetére
Ezt most sajnos nem tudom megmérni, nem nagyon van időm foglalkozni az erősítővel, a felszabadult kevéske időmben cseréltem ki, csak eléggé macerás mutatvány, de holnap vagy jövő héten foglalkozok vele aprólékosabban. Gyanítom, az általad is említett ellenállás probléma lesz, meg fogom mérni őket amint lesz időm, de ha valaki találkozott ezzel a konkrét hibával annak a segítségét is megköszönném, így a felesleges köröktől megmentene. Sajnos a típus azonos relé eléggé húzós áron megy (5000Ft környéke), ezért akartam fele annyiból megúszni, de biztosan megszívtam vele jelen állás szerint.
Kernel:
A csere oka a sokszor asszimetrikusan szóló két oldal, illetve ritkán torzabb hangzás, szétszedve az eredeti relét, látszik is a "sülés" a pogácsákon. Mióta bekerült az új, az eddigi problémák megszűntek, helyette jött a lekapcsolás, ami ezelőtt sosem volt. Például, ha gyorsan elforgatom a balansz potméterét, egyből le is lövi magát, másra nem érzékeny, kivéve a hangerő állását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest