Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #35639 üzenetére
Tehát beszéltünk itt az alternatív, majd keresztkapcsolós, utána impulzusrelés megoldásról.
Ehhez képest manapság én már azt tapasztalom, hogy a társasházakban a mozgásérzékelős lámpákra állnak át, egyre több helyen. TV-szerelőként sok helyen járok, onnan tudom. Megtakarítás, mert nem ég a villany egyszerre az egész házban, hanem mindig csak ott, ahol éppen kolbászol valaki.
Saját előszobámban kb. 15 éve szereltem fel ilyen mozgásérzékelős cuccot.
-
fero02
nagyúr
válasz
darvinya #35639 üzenetére
Jó. Tételezzük fel, hogy igaz a felvetésed ("emeletenként 3+nullát viszel tovább"). Ez már önmagában 4 szál drót. Ez pont duplája annak, ami az impulzusrelé vezérléséhez szükséges. Arról nem is beszélve, hogy mindenféle bonyolult kötéseket mellőz, csak párhuzamosítani kell. Azzal meg gyakorlatilag korlátlan kapcsolási lehetőséget állítasz elő (szemben ugye az alternatív-váltó kapcsolós megoldással).
Sikerült megértened miről beszéltem eddig és elismered, hogy sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás, mint váltókapcsolós szerencsétlenkedés?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megköveteléséből
- Béta iOS-t használók topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Fejhallgatós találkozó
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Valami új érkezik november 5-én. (Egy vékony Motorola)
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest