- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Gurulunk, WAZE?!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- gerner1
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
válasz
erikke17 #28070 üzenetére
Fél év? Egy korszerűtlen, vacak, rövid élettartamú szoffita izzó sok-sok évet bír ki.. Egy ilyen LED-es pótléknak ki kellene szolgálnia az autót, ha nem ilyen gusztustalanul lenne megtervezve. Egy 5W-os ilyen szoffitát fél-egy W közötti LED tudna váltani (előtétellenállásosnál az azon eső teljesítmény is számít, meg hozzáadódik a közelsége miatt a LED hőterheléséhez), de az ekkorka helyen, főleg a zárt lámpatestben, melegedni fog rendesen, amitől meg az élettartama drasztikusan csökken, pláne, ha ilyen gagyibb fajta (még egy kis zászló sincs rajta) és ha a lámpatest nem tökéletesen párazárt (a benne felgyülemlő por alapján nem az).
-
mezis
félisten
válasz
"Holnap jönnek meg az újak majd megnézem őket, hogy melegednek.."
Nekem 10 év, 100000 km után kellett cserélnem az egyik égőt a rendszámtábla világításba. (Én a világítást mindig bekapcsolom ha mozog az autó.) Egy Toyotában még ennél is tovább bírta. Ezek hagyományos izzók voltak és ugyancsak hagyományosra cseréltem.
Egyszer volt egyetlen kísérletem, az első helyzetjelző izzó helyére tettem LED-eset: kb fél óráig működött. Bizonyára nem bírta a tompított izzó közelségét, sugárzó hőjét.
-
kjani18
őstag
válasz
Járó motornál a fedélzeti fesz 14,4V, 3 led, ha 3,2V nyitót nézel, nem ideális, a 2 ledes megoldás valszleg olyan ledeket használt, aminek a tokozásábsn 2 db. van sorbakötve. az egászet hüteni kell, vagy/és áramkorlátozást beépíteni.
Ezek a gyári cuccosok a ledeket dúrván túlhajtják!
Új hozzászólás Aktív témák
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged