- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
atesss #18191 üzenetére
Elsősorban akkor szokták őket használni, ha az antennától távol (leginkább több 10 méterre) van a tuner, nem ?
Nem csak. A hosszú kábel csillapít, amit nem árt erősítéssel kompenzálni, de akkor is kicsi a vett jel, ha az adó messzebb van. Az antennába szerelt erősítő egyrészt a jel növelését biztosítja még mielőtt a kábel azt csillapítaná. Másrészt a jel/zaj arányt is javítja, mert mindjárt az antennánál erősít, mielőtt a kábel által összegyűjtött zajok rátevődnének a jelre. Csak szemléltetésnek, ha az erősítő 10dB-t erősít, ugyanennyivel nő a jel/zaj arány is. Ha az erősítő a kábel alső végére lenne szerelve, akkor a 10dB erősítés ugyan megmarad, de ezúttal a zajra is ugyanolyan arányban hat.
200-300mA-nél nem több, jól sejtem ?
Egy talált dokumentáció szerint 100mA.
Arra gondoltam, ha már úgyis PC-ről megy, ne kelljen már még egy külön tápot bedugni hozzá, vagyis egy USB csatlakozóról oldanám meg a tápellátást.
Én azért nem vinném ki a tetőre (vagy akárhová, ahol nincs szem előtt) a gépem USB-jét porba-esőbe-szélbe-hóba-madárszarba, ha meg tudom úszni a dolgot egy kis adapterrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest