Hirdetés
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- potyautas: Aktiviti
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
addikt
Szevasz
Az a helyzet, hogy most is csak 1.7A-t sikerült kiszednem belőle, de akkor már feszültségesés is van (2.88V).
Ráraktam az összes tekercset és több verzióban próbáltam kondikat. Hosszasan tanulmányoztam a kondi táblázatokat is, e szerint próbáltam valamit összehozni.
Jelenleg a bemeneten 1x1000mikro-35V-os van, a kimeneten pedig 1x1500mikro-10V-os, alaplapba való kondi van. De próbaképp megkétszereztem ezt és akkor is csak vagy 50mA-t emelkedett a kimenet áraleadása. Mindezt két párhuzamos 3.3ohmos ellenálláson keresztül mértem.
Aztán kísérlet képpen kipróbáltam a saját tekercsemet, azt a, vagy 1.5mm-es drótból készültet. Ekkor 1.8-1.85A áramot lehett mérni ugyanazon feltételek mellett, attól függően, hogy dupláztam e a kondikat, vagy sem.
Aztán kíváncsi voltam arra is, hogy ekkora áramleadásnál mennyit vesz fel a tápegység. A bemeneten 1.15A-t lehetett mérni a már leírt ellenállás terhelés mellett.
Eszembe jutott még hogy jó lenne a bemeneti feszültséget is megmérni terhelten, mert akkor ki tudom számolni a hatásfokot.
Na, az elég érdekes volt, mert terheletlenül 20.8V van a bemeneten, de az előbb leírtak szerint megterhelve lemegy 5.xV-ra. Ebben az esetben 83%nak adódott a hatékonyság.
Mondjuk elvileg 8V alatt már nem hivatott működni az IC és gondolom, hogy a FETek is jóval kevesebb áramot engednek már át ilyen fesz. mellett.
Ez egy kis - eredetileg 500mAes táp, amiről most hajtom, de kicsréltem benne a diódákat, így több áram jön valamivel ki belőle, de mondjuk 1.15A már biztosan sok neki.
Majd szerzek egy, hivatalosan 1A-es tápot, az talán már bírni fogja.
Bár az 5A leadásához 12V-os táp mellett, 80%os hatásfokot feltételezve kb. 1.72A kellene, tehát ahoz még ez sem lenne elég. Bár a nekem minimum szükséges 3.2A hez, az előbbiek szerint 1.1A kellene, azt talán még ki lehetne facsarni abból az adapterből.
Ez a helyzet !
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Filmvilág
- Elektromos autók - motorok
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- ÚJ!! GARIS! MSI MPG B550 GAMING PLUS
- Samsung Galaxy S25 Edge 256 GB / Bontatlan - 3 év gari
- Macbook Pro M3 Max 14CPU/30GPU 36GB RAM 1TB SSD Magyar bill. - 2027. májusig AppleCare+ garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Asztali PC , i7 7700 , GTX 1080 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 500GB HDD
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold