Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
Lompos48 #11537 üzenetére
Egy műveleti erősitő beiktatása szerintem nem lenne nagy probléma, mármint kapcsolásilag, a nyákot persze újra kellene tervezni hozzá.
A márkatársnak az eredti, csak benzinesben működött mérő van beépitve, ami minden bizonnyal tranzisztoros kapcsolás lehet, rajzom sajnos nincsen róla.
Az igaz, hogy eredetileg azt is a gyujtó impulzus számlálására tervezték és nem a generetátor fázis szinusz hullámjára, de valahogy mégis megy vele, még hozzá úgy, hogy a bemeneten levő átvezető (szűrő) kondi 100nF, vagy 220nF-os (ezt kellett cserélnie, hogy a dizelhez, a generátoros megoldással jó legyen) !
Igaz, ott nem a trigger jel előállitása a dolga, hanem csak a szürésés, ennek a jele van RC taggal közvetlen, vagy közvetetten (tranyós fokozat) összegezve, ami egy mutatós műszert hajt meg.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
Lompos48 #11537 üzenetére
Szevasz
No, estefelé megint volt alkalmam próbálgatni a mérőt !
Kicseréltem benne a 47nF-os átvezető kondit 10nF-ra próbaképpen és vittem műszert is, hogy mérjem közben a jelet, már amit tudok belőle mérni !
A tapasztalatom pedig az volt, hogy ameddig felpörgettem a motort, addig rendben volt a kijelzés, az kb. 16LEDet jelentett, tehát úgy tűnik, hogy ezzel megoldódott a problléma és nem kapcsoltam fel semmi fogyasztót !
Azért még majd menet közben is ki kell próbálni, hogy mindig rendben jelez e, meg majd olyan helyen, ahol nem zavarok senkit felpörgetni max. körülre a motort, hogy megy e a kijelzés végig, illetve hogy a fordulatszámnak körülbelülre megfelel e, illetve biztos kell állitani rajta, és akkor derül majd ki, hogy bele fér e az egész tartomány !
Műszerrel feszültséget mérve közben folyamatosan a jelnek használt fázis és a föld (váz) között, gakorlatilag állandó érték volt.
Kezdetben 16V, pörgetve 16.2V, majd kicsi idő elteltével 15,9V, pörgetve 16V és teljesen stabil volt az érték, tehát a digitális műszer semmi eltérést, oszcillációt sem vett észre, tehát ebből sokat nem tudtam meg, csak annyit, hogy természetesen az áramtelmelés nem szünik meg akkor sem, ha a fesz. szab. leszabályozza a gerjesztést, mitőbb a feszültség gyakorlatilag nem változik !Egy oszcilloszkóppal biztos többet megtudtam volna és jobban megértettem volna, mi történik, akár jó, akár nem jó.
Holnap valszeg meg lesz majd a menet közbeni próba is, akkor tudok egészen biztosat mondani !
Köszi az összes segitséget !
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen videókártyát?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gumi és felni topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Yettel topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest