Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
A dióda jó.
Ok, csak figyelj, mert ott végülis 3 p-n átmenet van sorban: egy dióda meg a darlington 2 B-E átmenete. Nézd meg a rajzon!
A kollektor fesz. normális, mert az a táp. A 44V-ot valahonnan előbbről "generálják", ahogy nézem. Muszáj lesz több pontban mérjél és vesd össze a rajzban a felső csatornánál bejegyzett értékekkel. Nagyjából hasonló értékeket kellene találj, mert mindegy, hogy a táp 59 vagy 61V. A baj bárhonnan eredhet az egymást követő 4-5 fokozatból, kezdve a legelső differenciálissal (2 tranz. egy tokban).
Feszültség van az emitteren, és a bázison is, és még sem pukkantak el? vagy ez normális?
Amíg a bázis nem pozitívabb az emitternél, mint 0.7V (egy nyitott p-n átmenet, ugye), addig nem, pnp-nél negatívabb természetesen. Ha igen, akkor az meg is szakad! Ha meg fordítottan polarizálod, akkor bírja 5-6 voltig, miközben a ranzisztor le van zárva, utána meg kinyiffan.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Még egyet csináltam.
A rossz és jó oldalt összevetettem.
A 3-ik tranyó párosig a jó oldal, és a rossz oldalra vetítve lemértem a tranyók lábain az értéket dióda mérő állással. Megegyeznek a kapott értékek így lapon belül. Tehát nem tér el, mintha jó lenne. Ez érdekes. Feszültség van az emitteren, és a bázison is, és még sem pukkantak el? vagy ez normális?

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3688, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- MÉG OLCSÓBB 10.21. !!! Új elekrtomos rollerek 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold