- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
krisztianAMG #56923 üzenetére
A két bemenet között (Vdiff) nincs feszültség! (A valóságban persze van egy nagyon kicsi, de elhanyagolható.) Ha ott feszültség van, akkor már kirakat a műveleti erősítő. Az a baj, ha az elem - pontjára teszed a muveleti erősítő negatív pontját, meg a neminvertáló bemenetet is, az nem jó, fél tápra kéne húzni, egy feszosztóval.
Persze, kell kondenzátor. -
tvamos
nagyúr
válasz
krisztianAMG #56915 üzenetére
Ha nem akarsz + / - tapot, akkro az also nem jo, a pozitiv felperiodust le fogja vagni.
Amugy is nagyon csunya dolog a neminvertalo bemenetet ellenallas nelkul a foldre kotni! -
tvamos
nagyúr
válasz
xxxjjjkkk #56710 üzenetére
Szerintem meg arról van szó, hogy hajlékony réz vezeték véget ónozni, és úgy csavaros sorozat kapocsba tenni tilos, mert a forrasztó ón hidegen folyik, meglazulhat a kötés, nem 20-30 év alatt, hanem pár év csak.
Két vezetéket összecdavarni, megforrasztani, és zsugorcsövezni nem hiszem, hogy gond. -
tvamos
nagyúr
válasz
Kernel #56633 üzenetére
Először LM25011 developer kot-tel próbáltam, azzal tökéletesen ment. (USB-ről - 12V) Próbáltam ebay-es LM2596, meg MP2307 modullal több +12V-ból -12V tápot csináltam. (Nem pont ide vág, de topológiáját tekintve ugyan ilyen negatív kimenetű buck-boost konvertert készítettem VIPER16-tal, 150-350V-ból -5V.)
Nem tudom, neked miért nem megy. :/ Sajnálom. -
tvamos
nagyúr
válasz
Kernel #56627 üzenetére
Nem kell semmit átalakítani. Több buck konverteren kipróbáltam, és simán működik. A CC mód nem olyan pontos, de amúgy gond nélkül megy minden.
Az áramkor + kimenete lesz a közös pont, azaz a betáplálás - pontja, és a terhelés + pontja, az áramkör - pontja lesz a terhelés - pontja. Ennyi.
Van több, Texas, meg Onsemi app note is róla.
Jó móka volt, amikor először kipróbáltam. (Talán Cuk konvertert csinálni volt vidámabb...Tradicionális negatív kimenetű buck-boostot fősuli óta nem csináltam. Az nem olyan vidám.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
szaszayanou #56563 üzenetére
Ez nem nez ki jol. Ilyen csillagpontos kotest sosem szoktunk csinalni.
Ugy a jo, hogy egyeniranyitorol a bemeneti filter kondira, es onnan az IC-re. Az IC-tol meg megy a kimeneti szuro, es onnan a kimenetre.
Nezd, ez nem LT, de linear voltage regulator: [link] -
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #56548 üzenetére
Amúgy az Opel is elmehet a p..ba, autóba 0,75 vezetéket tenni,
Mondjuk 2 5W-os égő a helyzettjelző, ha jól emlékszem. Mi lenne az elvárt keresztmetszet? -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
robohw #56420 üzenetére
Ha jol emlekszem, akko ugy van, hogy 10/16A-es a dugalj.
10A - olyan berendezesek, (jellemzoen hofejleszto berendezesek,) amik nem tartalmaznak fokapcsolot (arra nem emlekszem mar, hogy van-e eloiras a cos phi-re)
16A - olyan berendezesek, amiken van fokapcsolo, es uzem szeruen annak megszakitasaval kell kikapcsolni.
(Mondjuk kapcsoloknal a 10/16A meg arra vonatkozik, hogy induktiv/rezisztiv terheles, meg azokon szokott lenni homerseklet minosites is.)Persz, lehet, hogy nem emlekszem mindenre tokeletesen mar, valami 15 eve volt, hogy ezzel foglalkoztam.
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #56311 üzenetére
Lehet bérelni is szkópot.
Amúgy felesleges lesz mindkettőt rákötni, mert meg fogod látni, hogy a két jel egymás inverze lesz, ha rákötsz egy rendesebb tárolós szkópot. -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #56295 üzenetére
Oke, de tuti szetszedte mar valaki... vagy nem?
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #56195 üzenetére
Ha Ethernet kábel, akkor csavart érpár. Ha csavart érpár, akkor valami szimmetrikus dolog. Mindegy, hogy logikai analizátor, vagy szkóp, nem lesz egyszerű kigubancolni.
Nem lehetne szétszedni az eszközt, ami ezen a dróton kommunikál? Nem lehet a neten több adatot találni?Én próba képen rákötnék egy RS485 USB konvertert, és rádugnám a gépemre. Megnézném, mit mutat a terminál.
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #56258 üzenetére
Nem kéne, hogy ártson neki, ha olyan nyomatékon dolgozik, amit elbír a motor, folyamatos üzemben. (Akkora az áram, amitől még nem melegszik túl a motor.)
Persze, az olcsó kínainál lehet gond a csapágyakkal...(#56255) Sokimm válasza tvamos (#56252) üzenetére
Szívesen! Majd megoldod akkor. -
tvamos
nagyúr
válasz
V.Stryker #56253 üzenetére
Azert jo, mert az embereknek konnyebb eladni a nagyobb szammal a termeket.
Mondjuk... elvileg, ha tobb a Volt, akkor az ugyan olyan teljesitmenyhez kevesebb Amper tarsul, akkor meg konnyebben megoldhato a kesebb veszteseg, (mert a veszteseg az aram negyzetevel aranyos,) de el is lehet rontani, szoval a valosagban abszolut nem jelent az semmit. -
tvamos
nagyúr
válasz
Sokimm #56249 üzenetére
Például szervó motor vezérlést szeretnék (7400 RPM) vezérelni, 3 fázison (6 elemi lépést felváltva)
Arduinoval? Minek ezzel szenvedni manapsag? Amugy meg, 123Hz, az nem nano szekundum, hanem 8108 mikro szekundum. (Tobb, mint 8 milli szekundum.) Oda majdnem egy hangkartya oszcilloszkop is overkill.
Vagy például egy ESP-12E (80MHz)-es kütyü, elméletileg 12.5ns alatt végez egy elemi utasítás. Aztán rákötöttem egy 74HC595-t, ami SRCLK or RCLK high or low esetén (3.3V működés) 100 és 20 ns közé esik. Nah delay nélkül is képes a 80MHz es kütyü írni az IC-re, és szeretném tudni, hogy mégis mennyi idő neki egy láb 0-ról 1-re való átbillentése. (és vice-versa)
Ezt tuti, hogy nem akarod elegge. Amugy meg bemesz a boltba, nagyon klassz MSO+spektrumanalizator 2 in 1 cuccokat lehet kapni, veszel egyet. Ott a boltba rogton meg is tudod, milyen draga hobbi ez, ha mindent meg akarunk merni, nono szekundumos pontossaggal. Az a gond, hogy neked egy 3 GHZ-es MDO sem eleg arra, amit akarsz. En MDO3014-et probaltam a cegnel, de nekunk ez draga volt, az arabol vettunk "olcso" szkopokat, meg egy alig hasznalt spektrum analizatort. (Pedig nem kis ceg...)
-
tvamos
nagyúr
válasz
Sokimm #56244 üzenetére
De jó a scope, vagy logikai analizátor, de a stopper óra lehet, hogy pontosabb, mint egy olcsó scope. Egyik sem mér ns-t. A cégnél valahol van egy régi frekvencia és időalap mérőnk, az ilyen... 100 ps pontos, az lenne való ilyesmire, gondolom használtan is van vagy 1000 ojró.
Jobb lenne, ha leírnád, mire kell, mert ha csak kalibrálni akarod a kvarcot az arduinon, azt máshogy is meg lehet oldani.
(#56245) Lompos48 válasza tvamos (#56242) üzenetére
Jogos. -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #56206 üzenetére
Viszont nem is olyan jó dolgok.
Ha ilyet veszel, és a számítógépeddel akarod használni, szerintem vegyél egy USB isolatort is!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Sokimm #56143 üzenetére
Nem, ez "csak" egy komparátor.
Kell egy fűrész generátor, és az megy a komparátor egyik bemenetére, a másikra az analóg kell. Akkor a kimenete egy olyan PWM lesz, mint amilyet szeretnél.De ez felesleges.
Az arduinodnak van 6 ad csatornája. Veszel 6 db 8-to-1 analóg multiplexert, és tadam, van 48 analóg bemeneted. -
tvamos
nagyúr
válasz
Lompos48 #56122 üzenetére
Siman lehet 1.8V-is, ha annyi a proci tapja, (pl. TI OMAP,) es hat akar 300V-os is lehet, ha egy halozati offline flyback-et kell csinalni. (De mar olyan flyback-et is csinaltam, aminek a kimenete 1000V-ot tudott, az is PWM tulajdonkeppen.)
(#56126) Sokimm válasza PHM (#56124) üzenetére
Jol latod, annyi a PWM csucserteke, ami a tapfeszultseg. (Persze, lejon az IC, MCU, akarmi maradek feszultsege, de ezt most inkabb hanyagoljuk el!)(#56125) Kernel válasza kmisi99 (#56113) üzenetére
De szep ez a kapcsolas! A masodikaat mar ertem is, hogy mukodik.
En ugy szamolom, ha 8mA-t megengedhetunk ott, akkor egy 470R ellenallasra siman cserelheto a 2k2. -
tvamos
nagyúr
válasz
Sokimm #56119 üzenetére
Nem, a PWM jel az vagy LOW, vagy HIGH. Nincs koztes allapot. Az egy mas kerdes, hogy a duty cycle altal meghatarozott kozeperteket lehet belole szurorendszer utan eloallitani.
Nem szeretem ezt az oldalt, de ez a kep jol mutatja, mi is van: [link] A PCM most irrelevans...
Igen. (Felteve, hogy 5V alatt a tapfeszultseget ertjuk, ami lehet persze mas is.)
Szuper, orulok, hogy segithettem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
gyenesmartin #56080 üzenetére
Siman lehet, de szerintem nem vagyol annyira a kihivasra, hogy ezt megcsinald. Hazilag egyszerubb, ha felhidankent (fazisonkent) van aramszenzorod.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Salex1 #55932 üzenetére
Ebbol, ha kiveszed a lock pint: [link]
Nem tudom, mire, meg mennyi kell...Na, ez momentary (nem self-lock-os): [link]
(#55931) Sokimm válasza tvamos (#55929) üzenetére
Kerdes, hogy akinek keszul, mennyire fog orulni annak, ha nem megy, amit epitesz. NIMH-t lehet csepptolteni is, ugyhogy egy dugasztap meg egy ellenallas mar eleg is lehet, ha megfeleloen van meretezve. -
tvamos
nagyúr
válasz
crissprivat #55810 üzenetére
Az FF12. 5 azt jelenti, hogy 12.5A, nagyon gyors kioldású. Ez a 6FF-1 jelölés valami még annál is gyorsabb, nagyon drága lehet. Én egy FF 500mA-esett vennék bele. (Saját műszeremben is kettő van, Meterman 37XR.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
DonThomasino #55761 üzenetére
Arra utal, hogy DC, tehat nem AC, mert lehetne az is.
-
tvamos
nagyúr
Nem, az nem kell, de szerintem egy 555 kell bele!
(#55755) xxxjjjkkk válasza tvamos (#55754) üzenetére
Ami nagyon fontos! Szimuláció előtt mindig utána kell nézni, hogyan kéne működjön az áramkör, és igazolunk, vagy cáfolunk vele valamit. Nem kezdünk el hübele balázs módjára, koncepció nélkül drótozni! Ugyan ez vonatkozik a mérésekre is!!!
(Természetesen mind a mérésnek, mind a szimulációnak lehet célja demonstráció, a jobb, könnyebb megértés végett.) -
tvamos
nagyúr
válasz
xxxjjjkkk #55748 üzenetére
Csinaltam ra szimulaciot, abban semm indul el 5V-on, es akkor sem, ha lassan emelkedik a tap. Nekem 8V a minimum ezekkel az alkatreszekkel, ahol mar szepen rezeg. Szerintem annyi kell neki.
Ha ket ellenallast kicserelem 470R-ra, akkor jo lesz. Amugy keves az erosites. -
tvamos
nagyúr
válasz
krisztianAMG #55707 üzenetére
Nyilván nem a user a hülye, (én nem úgy ertettem,) a designer indíttatását nemertem.
A bemenet, és a föld pont között akkor mekkora a feszültség pontosan? Szkóppal nézve sima dc? Az 1k-n gondolom nem mérsz semmit. Akkor a 47k-n van. Az az első dupla jfet (2N5564) biztos jó? Jól is van beultetve?
-
tvamos
nagyúr
Felőlem lehetne az egész integrált, semmi bajom az műveleti erősítőkkel, akár integrált, akár diszkrét, de ma már semmi sem indokolja, hogy diszkrét alkatrészekből építsük meg, csak az, hogy még tudjuk építeni. Akkor meg nem frankóság a diszkrét alkatrészekből megépített műveleti erősítő visszacsatolókörébe betenni egy integráltat. Szerintem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
krisztianAMG #55676 üzenetére
Ez megfelel a te erositodnek?
En meg mindig azt nem ertem, hogy merhetsz te az input-on DC jelet. Van valami a bemenetre kotve?
-
tvamos
nagyúr
válasz
krisztianAMG #55672 üzenetére
Neked a bemeneten dc van? Az hogy lehet?
-
tvamos
nagyúr
válasz
krisztianAMG #55670 üzenetére
R=U/I
P=U*I
I peak = 2^0.5 * IPersze lehetne bonyolitani a kepleteket indukivitasokkal is, meg minden, de azt most inkabb hanyagoljuk el.
Ennyire azert en nem figyeltem, hogy ez egy 5W-os erosito... Igy este fele. -
tvamos
nagyúr
válasz
krisztianAMG #55668 üzenetére
Az a gond, hogy nem tudom, milyen teljesitmenyt akarsz kivenni az aramkorbol. Mondjuk, egy 100W RMS erosito, ami 8Ohmos hangfalra dolgozik, az 3.5A RMS, ami 5A peak. Akkor en kb 500mA-t allitanek be. (Es az erositonek kell olyan 45-50V, hogy szepen ki is jojjon belole a szinusz. Termeszetesen ez ketszer, mert ugye +/- kell neki, ha nem hidba vannak kotve a vegfokok.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
krisztianAMG #55663 üzenetére
Ja, hogy ez egy ab osztályú végfok? Akkor a potméterrel állítod be a nyugalmi áramot. Úgy a névleges áram 10%-ára érdemes ha az útmutató máshogy nem írja.
Nyugodtan csavard feljebb a labortápot./Régen építettem pár ilyen erősítőt...
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #55651 üzenetére
Én inkrementális jeladót tennék + középállásba egy szenzort (pl. egy mikrokapcsolót)
-
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #55576 üzenetére
2.5-os vezeteken 1,19V a feszultsegeses, az nem 5%. (A rez kabel oda-vissza is 10m.)
(#55575) gyáliSanyi
Kozelebb kene vinni azt a trafot a lampahoz! -
tvamos
nagyúr
válasz
krisztianAMG #55566 üzenetére
En ezt rendeltem, remelem, a teli szunetben ossze tudjuk rakni a gyermekkel! (Mert ugye az igazi barkacsolo a fugvenygeneratort is maga barkacsolja!)
Amugy ezt az XR2206-ot hasznaltam mar regebben, nem rossz cucc.
Amugy nekem egy TDS210 van, nagyon szeretem! Van egy Bitscope micro-m is. Azt annyira nem szeretem... -
tvamos
nagyúr
válasz
xxxjjjkkk #55542 üzenetére
Nezegettem a Wellereket, de a JBC jobban tetszett, ugyannnyi penzert. (Vegul sikerult egy kiallitasi darabot kifogni, sok varakozas, meg nemi rabeszeles aran.) Legalabb 5 olcso allomast elfogyasztottam regebben, meg vagy 10 pakat, mostmar ragaszkodom ehez a motyohoz. Sajnos nem megy 12, vagy 24V-rol, de hat... ez legyen a legnagyobb bajom.
-
tvamos
nagyúr
En nem tudom hova tenni ezt az ar ertek aranyt. En annyit tudok, hogy utaltam, nekem csak arra volt jo, hogy megtapasztaltam, milyen. Nekem most egy Aoyue van, ha jol emlekszem, 936, (az allomas nekem jol van, de a handpiece-szel nem tudok megbaratkozni,) meg egy JBC, ami meg rohadt jo, csak bekapcsolom, ha kell, es hasznalom. Pontos, preciz.
-
tvamos
nagyúr
válasz
csabyka666 #55532 üzenetére
Nem, de egy JBC tenyleg annyival jobb. (Sok allomassal forrasztottam mar 2 ev alatt, es ezek a Fahrenheit es tarsai nem igazan jok. Foleg, ha nem vagy meg annyira gyakorlott a forrasztasban, vagy mint en, nem vagy turelmes.)
(#55534) csabyka666 válasza Gyula84 (#55533) üzenetére
Dehogy nem jobb annyival a Ferrari!.. Ezt csak azok szoktak mondani, akiknek nem futja ra. -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #55527 üzenetére
Ha a motor földdelő kapcsát rákötötted a hálózati védővezetőre, akkor nem szabad ilyen jelenséget tapasztalni. Ott valami gebasz van. Ellenőrizd le a földelés folytonosságát!
-
tvamos
nagyúr
Hat, en meg eloben nem lattam sosem, csak tanultam errol a jelensegrol. (Szerintem az onbol is nohet ilyesmi, de talan az ezust tartalmu forraszanyagoknal gyakoribb. A legjobb az lenne, ha vissza tudenk pontosan emlekezni a 10 evvel ezelotti tananyagra persze.) Ha ez egy olyan IC, aminek a labtavolsaga 0.65mm, akkor egy par honap alatt osszekotheti oket.
Gondolom egy alapos mosas hasznalna, ha nem, akkor ujra lehetne forrasztani.
(A kepeidet nem latom a reklamtol.)
Szeretek nyakokat nezegetni mikroszkop alatt, es szosz szokott mindenfele lenni, persze a forraszok korul tobb. Whisker csak a forraszbol no ki, mashol szerintem nincs. -
tvamos
nagyúr
Ha így csinálod a nem invertáló erősítőt, akkor fog 10-et erősíteni ac-re, de dc-re csak 1-et.
Ha méregetni akarsz, akkor az az első, hogy előkapod az oszcilloszkópod, a funkció generátorod. (Ha nincs a fiókban, akkor tudsz letölteni pc hangkártyára, generátort akár mobiltelefonra is.)
Kell multimeter is.
1 a dc szinteket kell ellenőrizni, az ic mindkét bemenetén, és a kimenetén is fél táp kell legyen.
2 ac-t kell kötni a bemenetre, a + bemenetén mért kell kb. 10 szeresse kell legyen a kimenetén.
Ha nem elég a kimeneti helyszint, kösz kettőt egymás után.
Ha le kell venni a kimenetről a dc-t, akkor kell oda kötni egy kondit. -
tvamos
nagyúr
Ha megy, akkor hasznald egeszseggel!
Az a baj, ha nincs +/- tap, akkor az elso fokozat rogton egyeniranyit, es csunya lesz a kimenete. Ha rakotned az olcso szkopod, latnad, mi tortenik.A fel tapos tortenetnel is az a lenyeg, mint a tobbinel. Ha nem mersz, akkor nem tudod, hogy mi, hogy van. Az a lenyeg, hogy a fel tap legyen az osszes kimeneten. Az meg ugy lesz, hogy szepen levalasztod minden fokozat bemeneterol a DC-t.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Zola007 #55109 üzenetére
Ez az allomas nem tunik rossznak, meg igazabol amit eloszor linkeltel sem, de en vallalhatatlannak tartom ezeket a handpiece-eket. Volt mar 5-6 kulonbozo a tulajdonomban, Fahrenheit, meg mindenfele, es az olcsok kozul csak az AOYUE vol ugy ahogy hasznalhato. Regen a Weller volt, amit hasznaltam, a regi kapcsolgatos, most meg egy JBC-m van, mert ezek meg vannak csinalva. (A cegnel is szoktam forrasztani, de az mas tema.)
Amugy azzal en eddig nem is foglalkoztam, milyenek ezek erintesvedelmileg... de nem is veszek tobbet ilyen nevtelen dolgokat, mert kidobott penz volt az a sok akarmilyen.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Flashback #55095 üzenetére
Elvileg igy lehet: [link]
Ha nincs ez amenu neked, mert nekem sincs, akkor <View-Layer settings...-New> es akkor tudsz magadnak csinalni GND-t, meg Power-t, meg amit akarsz, es utana olyan CAM-et importalsz, amilyet akarsz. (Az autorout nem fog menni igy, ha jol emlekszem.)(Az is igaz, hogy vagy 4 eve nem hasznaltam az Eagle-t, de most feltelepitettem gyorsan, hogy megnezzem, mi van most, hogy kerdezted. Meg amugy is erdekelt mar mi van veluk, hogy megvette oket a... Premier Farnell / Elements14, vagy mi a szosz.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
robohw #55067 üzenetére
Vannak, akik nem tudnak elszakadni tole... de azert inkabb az egybe verziok vannak, ahol egy tokban van a RAM, ROM, meg esetleg meg sokminden mas.
De akkor sem erdemes kuzdeni vele. Hacsak nem valami retro cuccot epitesz. Kar, hogy ezt nem osztod meg velunk. Erdekelne... -
-
tvamos
nagyúr
válasz
MasterMark #54932 üzenetére
Ahogy van, rádugod gépre, és indítasz terminált, mondjuk hyperterminal, ha Windows. Ami gombot leütsz, azt kiirja. Ha lehúzod a jumpert, akkor meg nem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
MasterMark #54910 üzenetére
Igen. Mindent tudunk róla. Amit nem, azt is.
Csináltam lassú olcsót, elválasztottat, 500kbps sebességre. Szal.. majd kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Robotporszívók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest