- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pozsgai
csendes tag
Sziasztok!
Hétvégén hosszas válogatás után, végül én is kikötöttem az első Hisense tévémnél, egy 55U8Q került a falra. Igazából eddig minden szinte tökéletes vele, gyors a rendszer (a régi samsunghoz képest konkrétan világbajnok), pörgős, szép a képe. Az appok megléte/hiánya kb onnan kezdve nekem mindegy volt, hogy Jellyfin nincs rá, mert így mindenképp maradnia kellett a Chromecastnak, amivel a Samut használtam.
Egy bosszantó apróság van, hogy a bal alsó sarokban (főleg HDR/Dolby tartalom közben tűnt eddig fel), ha fekete sáv van alul/felül, akkor a bal alsó sarok valamiért kicsit fényesebb/foltos, de csak ha közvetlen mellette világos a képernyő, ha sötétebb az ottani rész is, akkor tökéletes fekete. Próbáltam fotózni, bedobom majd alulra, de valójában képeken kicsit erőteljesebb, élőben bőven nem ilyen durva azért. 16:9-es tartalomnál, ahol nincsenek sávok egyáltalán nem tűnik fel ez a dolog, sőt, néztem mindenféle tesztvideókat YT-n, illetve OLED demokat is, és a local dimming feltolása után gyakorlatilag némi bloomingot leszámítva gyönyörű a kép (bár valószínű még azt is tudom javítani némi finomhangolással), azzal meg számoltam előre, hogy lesz, hisz ez a technológia ilyen, hiába van nagyon közel sokszor, nem OLED. Olvastam külföldi fórumon, valaki arra gyanakodott, hogy felszerelés közben kicsit megnyomhatta, mert 1 hét után eltűnt minden ilyen a széléről, de mi kifejezetten óvatosan kezeltük, szóval eléggé meglepne, ha ilyesmi probléma lenne vele, mindenesetre pár nap és ez úgyis kiderül. A Samsung után így is nyilván ég és föld, ott konkrétan láttam a háttérvilágítást végig körben, fekete meg sosem volt rajta sehol, szóval nem akarok nagyon panaszkodni.
Na és akkor a fotók alul, bár mégegyszer kiemelem, élőben nem ilyen durva, egyedül a bal alsó sarok tűnik fel a bevilágítás/homályosság, a többi bloomingot simán megemészteni. Nem tudom ezért érdemes-e reklamálni, vagy így jártam a kijelző lottón, hisz konkrétan csak a fekete sávos tartalmaknál veszem észre, egy OLED tesztelős YT videóban tökéletes fekete mindenhol, ahol épp nincs megjelenítendő tartalom, ott dolgozik a local dimming ezerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- BestBuy topik
- Diablo IV
- Samsung kuponkunyeráló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest