Új hozzászólás Aktív témák

• pozsgai

csendes tag

Sziasztok!

Hétvégén hosszas válogatás után, végül én is kikötöttem az első Hisense tévémnél, egy 55U8Q került a falra. Igazából eddig minden szinte tökéletes vele, gyors a rendszer (a régi samsunghoz képest konkrétan világbajnok), pörgős, szép a képe. Az appok megléte/hiánya kb onnan kezdve nekem mindegy volt, hogy Jellyfin nincs rá, mert így mindenképp maradnia kellett a Chromecastnak, amivel a Samut használtam.

Egy bosszantó apróság van, hogy a bal alsó sarokban (főleg HDR/Dolby tartalom közben tűnt eddig fel), ha fekete sáv van alul/felül, akkor a bal alsó sarok valamiért kicsit fényesebb/foltos, de csak ha közvetlen mellette világos a képernyő, ha sötétebb az ottani rész is, akkor tökéletes fekete. Próbáltam fotózni, bedobom majd alulra, de valójában képeken kicsit erőteljesebb, élőben bőven nem ilyen durva azért. 16:9-es tartalomnál, ahol nincsenek sávok egyáltalán nem tűnik fel ez a dolog, sőt, néztem mindenféle tesztvideókat YT-n, illetve OLED demokat is, és a local dimming feltolása után gyakorlatilag némi bloomingot leszámítva gyönyörű a kép (bár valószínű még azt is tudom javítani némi finomhangolással), azzal meg számoltam előre, hogy lesz, hisz ez a technológia ilyen, hiába van nagyon közel sokszor, nem OLED. Olvastam külföldi fórumon, valaki arra gyanakodott, hogy felszerelés közben kicsit megnyomhatta, mert 1 hét után eltűnt minden ilyen a széléről, de mi kifejezetten óvatosan kezeltük, szóval eléggé meglepne, ha ilyesmi probléma lenne vele, mindenesetre pár nap és ez úgyis kiderül. A Samsung után így is nyilván ég és föld, ott konkrétan láttam a háttérvilágítást végig körben, fekete meg sosem volt rajta sehol, szóval nem akarok nagyon panaszkodni.

Na és akkor a fotók alul, bár mégegyszer kiemelem, élőben nem ilyen durva, egyedül a bal alsó sarok tűnik fel a bevilágítás/homályosság, a többi bloomingot simán megemészteni. Nem tudom ezért érdemes-e reklamálni, vagy így jártam a kijelző lottón, hisz konkrétan csak a fekete sávos tartalmaknál veszem észre, egy OLED tesztelős YT videóban tökéletes fekete mindenhol, ahol épp nincs megjelenítendő tartalom, ott dolgozik a local dimming ezerrel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés