Hirdetés
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
python1 #131096 üzenetére
Hatásfokot illetően, meggyőzött, alp állapotban 3,7W-ot kér a hálózatból, míg az AB osztály 16W-ot, kb egyforma hangerőn, ahogyan szoktam hallgatni, a D 5-6W-körül fogyasztott a z AB 24W-ot, tehát ha most 10 csatornával számolva a differenciát is tetemes szám jön ki.
Egyébként nem fűztem nagy reményeket ehhez a projekthez, mert túl olcsó cuccoknak valami negatív oldala biztosan lesz, hát ezeknek a zajosodás.
Viszont arra jó volt a teszt, hogy a hang szerethető, hatásfok ok, meg úgy általánosságban rendben van a D osztály. -
python1
veterán
válasz
vadkörte #131095 üzenetére
Nálam sajnos zajos a két monoblokk, sziszegés hallatszik belőlök alapban, egyébként erőre, hangra teljesen jók lennének, ki is raknám a mozit belőlük, mert annyira tetszik a hangjuk, de így egyelőre csak próbálkozom velük.
Annyi, hogy keddre érkeznek még szűrőtagok a táp és a kártyák közé, azt még bepróbálom, ha nem vezet sikerre, hagyom egyelőre.
Viszont kérdeztem felhasználókat, a dobozolt AIYIMA A07 vagy Fosi audió V3 stb dobozolt változatai, nem sisteregnek, lehet, hogy már tovább én is ezek irányába mozdulok, ha nem tudom a sziszegést megszüntetni.
Addig ezeket a kártyákat senkinek nem ajánlom. -
vadkörte
addikt
válasz
python1 #131094 üzenetére
Lehet, hogy földelési probléma?
Amúgy is kíváncsi lettem volna a véleményedre, mivel pont a Te jelenlegi projekte gondolkodtatott el, hogy egy Aiyima A07Max+T1Pro párosra költsek kb. 200$-t, vagy hagyjam meg a jelenlegi "játék" előfokot - amivel amúgy kifejezetten elégedett vagyok, ahhoz képet, hogy az áráért egy tisztességes kerámia csőfoglalatot sem lehet kapni - és két ilyen TPA3116-os mono board + egy tone/volume control board-ra építsek valamit, vagy alapból nézzek kész dual chip-es erőlködőt, ha TPA3116D2-ben gondolkodok. -
python1
veterán
válasz
python1 #131093 üzenetére
Sziasztok!
Valami gebasz van ezekkel a kártyákkal vagy táppal, hanggal hatásfokkal elégedett vagyok, de van neki egy susogós alapzaja, most hogy ez a tápból vagy a kártyából jön- e nem tudom.
Próbáltam a jelkábelt kikötött állapotában is, ès úgyis megvan, ez mitől lehet? -
python1
veterán
Végre összedobtam a 2 monoblokkot, hát egyelőre nagyon bejövős a hang, dinamika ami egyből megfog, meg a részletező hangzás, itt tényleg minden kijön, mármint hiba is.
Mivel nagyon érzékenyek a sugárzóim, így bőven elegendő lenne még ez a kis monoblokk is.
A táp.
Régi PC tápot beleltem ki, így könnyebb betenni egy PC házba, mert igazából abban lesz majd.
Egyelőre mèg mindig csak teszt alatt van a folyamat.
-
hcol7
senior tag
válasz
barack1997 #131090 üzenetére
jo cuccaik vannak, nekem a hibrid csoves erositom elott, egy rpi-n futo headless plexamp utan egy eversolo z6 DAC van toluk, es imadom, minden tekintetben.
a streamert tartalmazo dmp-juket is megvettem volna, de a felar elleneben kevesbe zsebbenyulos volt venni egy rpi4-et futomunek, es raszanni egy kis idot felkonfigiralni. -
barack1997
senior tag
Eversolo-ék belehúztak. Elképzelésem sincs, milyen lehet, az A6 is egy remek termék, de ez még az A8 felett lesz.
-
Ibituba
aktív tag
Sziasztok!
Újra beüzemelem az integra 8250et, itt a fűtés szezon.
Állványos hangfalban gondolkozom. 100.000ft mit lenne érdemes meghallgatni vele? Győrben vagyok, itt a delta hifi az ami tart bizonyos mennyiségű raktárkészletet, használt is játszik a környéken. Valakinek tapasztalat vintage vonalon ezzel az erpsitovel esetleg? -
orbano
félisten
válasz
python1 #131085 üzenetére
Közben eszembe jutott hogy neki hypex plate ampjai vannak és hát nem szóltak azok sem rosszul. Gyanítom vakteszten itt már nincs kimutatható diffi, legfeljebb a hangfal teljesítmény igénye számít.
Jelenleg 200w hajtotta, 400-zal hallottam már szebben szólni, ezért van itt a bogár, hogy akkor a 600w, 2ohm stabilitás nem fontosabb-e, mint a minimálisan jobb mért eredmény. -
python1
veterán
válasz
python1 #131082 üzenetére
Nekem neincs, de amit összeraktam dobozokat, azokat hallottam aktív váltással, hypex csúcs végfokokkal, Trinnov processzorral, tehát ki volt maxolva, baszott jól szolt.
Nem nagyon hallottam még jobbat.
denesdr használ ilyeneket, a DIY dobozaihoz, aktív váltással, biztosan jól szól, így látatlanban is. -
orbano
félisten
Van egyébként itt a fórumon bárkinek ilyen nagyobb hypex/purifi?
-
orbano
félisten
válasz
python1 #131080 üzenetére
ET400/ncx500 között vacillálok. Purifi mérve jobb, ami gyanítom kihallhatatlan, viszont a hypex többlet ereje lehet jól jönne a Dynaudio-knak. Amiket aztán lehet később leváltok valami érzékenyebbre, és akkor meg tök mindegy a csilló watt.
migabi24: az árának a fele az érzelmi faktorra ment el, szóval nem racionális, tehát nem "felnőttes". Így értettem. Az árkülönbözetből tudok venni komolyabb hangfalat, ami többet hozhat majd a konyhára.
-
orbano
félisten
Hellóka
Képzeljétek, eladtam az Accuphase-t és a csöves DAC-ot, elindultam a felnőtté válás útján
-
Pityu.
nagyúr
válasz
python1 #131072 üzenetére
És ennél nem gond a 4,5 amper?Meg ahogy nézem vágni kéne a csatlakozót igaz az erősítőbe van lehetőség bekötni is a vezetéket de ha levágom a fejet,hogy vannak a kábelek a vezetékben könnyű lenne bekötni?
Közben még találtam egy ilyet is -
Pityu.
nagyúr
válasz
vadkörte #131069 üzenetére
Itt most nem egy minőségre menésről van szó csak általános zenehallgatásról valamennyi méllyel nem kell,hogy úgy érezzem magam mintha a színpad előtt ülnék.Arra kell,hogy munka közben bluetoothról valamit lehessen szólaltatni vagy ha mondjuk az ember kint beszélget mondjuk a ház előtt akkor szóljon valami.Egyébként minek dobnék ki 3 hangszórót ha amúgy működnek?A másik meg írtam,hogy nagyon max 15EFt a keret.Tehát magyarán hiába 24volt az adapter ha az amper csak 3 akkor nem lesz jó.
Na a te példádhoz viszonyítva ez már pl 20V 6A adapter,ez jó lehet akkor?
-
vadkörte
addikt
válasz
Pityu. #131051 üzenetére
70W az elméleti összteljesítmény (40W a mély, 30W (2x15) a két szatelit) bizonytalan impedanciával (legalábbis én nem találtam erre utaló információt) és ismeretlen hangszórókkal. A szatelitek ránézésre 5-7cm-es szélessávúak (max 10cm) ebből adódóan a mély sem lehet valami combos jószág.
A linkelt erősítő 24V-on járatva 4Ohm-on 2x50W + 1x100W-ot tud, amihez a veszteségeket is beleszámolva, kb. 10A-es táp kellene (2db TPA3116 van benne, az egyik hidalva). Maradjunk annyiban, hogy ez nagy valószínűséggel egy ordas nagy költői túlzás és ilyen terhelésen nagyon gyorsan kijönne az alkatrészekből a hibajelző füst.
Hasonló technikát egy 20V/6A-es laptop tápról hajtok és azt kell, hogy mondjam, a klasszikus zenétől a molyirtó metálig mindenre elég. Persze normális(abb) hangfallal.
Ne vedd sértésnek, de én azt a Genius-t elengedném (az elektronikai hulladék lerakóban egy pillanatra) és inkább néznék helyette egy secondhand normális hangfalat. Ha nem vagy megrögzött audiofil vájtfülü, egy érzékenyebb 2 utas polchangszórót (akár egy lefingott mini hifi hangfalait is) meg lehet csípni ~30E körül.
131054 Pityu.
"...ha az adapter nincs meg az 5amper csak mondjuk 2 amper akkor meg se fog nyikkani a cucc..."
Működni fog, csak nem fogja tudni leadni a teljes teljesítményét, mert előbb fog a táp védelme leoldani (feltéve ha van).
131058 Pityu.
Az oldal alján van összehasonlítás. A TB21 fejlettebb.
131059 python1
A fene esne beléd!!! Megindítottad a vezérhangyát! -
Pityu.
nagyúr
-
python1
veterán
-
Pityu.
nagyúr
válasz
python1 #131061 üzenetére
Több helyen is néztem de sok helyen még a hasonló is drágább,24 voltosban ezt találtam még csak elfogadható árúnak csak itt kevesebb az amper 15Ezer forintom van össz vissz az egész projektre.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
python1 #131059 üzenetére
Akkor most végleg megkeveredtem megnéztem már annyi tápot az az igazság a tápra max 7000Forintom lenne azért meg ha van is 24Voltos akkor az nincs 5amper
Én csak sima felhasználásra akarom,ezért is kezdtem parázni a melegedéstől viszont nem szoktam üvöltetni a zenét de jó lenne ha csak lerakom és működik normálisan lenne. -
python1
veterán
-
Pityu.
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Dißnäëß #131050 üzenetére
De a genius az elméletileg 70watt de nem lehet,hogy az csak parasztvakítás?Akkor meg ki tudná hajtani ha felszorozva 60watt nem?Az első amit linkeltél ZS-LAP/55360 az még elég baráti árú már ha annyiért ideadják
szóval akkor a voltal kell felszorozni az ampert és megkapom a teljesítményt wattban amit kihajt?
Még találtam egy ilyet is igaz ez is 60 wattra jön ki de 24V
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Medence topik
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nők, nőügyek (18+)
- Honor Magic V2 - origami
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Alpine iLX-W690D
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest