- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #41180 üzenetére
Igen, erre utal a Rate szó a végén, hogy ez nem abszolút, hanem relatív érték. A Read Error-ra ez szépen passzol is, hisz fel-le mászkál. A Seek-nél ez már kevéssé egyértelmű, de végül is ez is egy Rate, így nyugodtan lehet, hogy ez sem jelez konkrétan hibát.
Nem is szörnyűlköztem én elsőre ezeken a nyers értékéken, csak azért kezdtem nézegetni őket, mert az első ~50Gb írása és olvasása számottevően lassabb, mint az ezt követő területé (egész addig, míg ismert okból természetes módon az is lecsökken erre a szintre, majd még tovább, ahogy haladunk a korongon). Néztem egy darabig és azon a területen fel-le mászkál a sebesség, amiből kijön ez az átlag. Ezért gondoltam, hogy áthelyezett szektorokról lehet szó.
Persze az is lehet, hogy minden ilyen HDD ugyan ilyen görbét rajzol. Bár az azért lenne fura, mert általában az OS-t, és/vagy a gyakran módosított file-okat szokták az LBA terület legelejére pakolni (automatikus alapértelmezésképp, vagy tudatosan manuális particionáláskor, esetleg defrag progik automatikusan), ha van valamiféle rendszerezés (nyilvan nem kellett hogy OS/swapterület vagy gyakran módosított file legyen rajta, avagy hogy valaha is defragol-ták, főleg ilyen idézőjelben "intelligens" módon), abban a hiszemben, hogy az a leggyorsabb terület.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged